czy mógłbyś przeczytać pytanie z wczoraj z godz. 20.20 pt. fotki z fl 36 i coś mi doradzić?
Wersja do druku
czy mógłbyś przeczytać pytanie z wczoraj z godz. 20.20 pt. fotki z fl 36 i coś mi doradzić?
Zmień tryb pracy z P na M - będziesz miał możliwość ustalenia czasu.
Jeżeli zdjęcia wg. Ciebie są niedoświetlone/prześwietlone sprawdź pomiar światła (ustaw najlepiej matrycowy - całą powierzchnią) i wprowadź ewentualną korektę błysku - aż do uzyskania zadowalającego efektu.
Tak uczynię, dziękuję za radę.
Nie ma takiej funkcji. Wyświetlacz w lampie podświetla się łącznie z górnym wyświetlaczem aparatu (np. w E-1) lub luzem.Cytat:
Zamieszczone przez Ali
co chcesz przez to powiedzieć? mam olka e500 i zastanawiam się nad zakupem FL36Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
fotki chcę robić głównie z wyzwalaczem radiowym, osób które są w ruchu (sport itp..)
tak jakoś pod wieczór itp.., może jakieś sekwencje czasem czy ta lampa się nada?
żadna z lamp olka w tej chwili nie ma wyzwalania radiowego sama w sobie.Cytat:
Zamieszczone przez 3k
Ale dodaj, że będzie w tym roku ;)
tak wiem ale mozna kupic oddzielnie wyzwalacz radiowy np. taki: http://allegro.pl/item183120015.html - powinno to razem dzialac?Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
powinno działać tylko lampa będzie działać tylko na AUTO lub MANUAL nie będzie TTL.Cytat:
Zamieszczone przez 3k
P.S. możesz poczekać też troszkę. Olek odmłodzi oba modele(przez m.in. dodanie zdalnego wyzwalania). Stawiam że obie lampy ukażą się wraz z E-3 :)
nie jest to głupie rozwiązanie gdyż zbliża się lato więc dosyć długo będzie widno
i powinno się obejść jakoś bez lampy, pytanie czy są już jakieś zapowiedzi mniej
więcej kiedy można się tych lamp spodziewać?