Większość potencjalnych użytkowników tego aparatu nie jest nawet zainteresowana używaniem statywu. Będą strzelać sobie autoportrety z ręki i zamieszczać na naszej-klasie.
Wersja do druku
Większość potencjalnych użytkowników tego aparatu nie jest nawet zainteresowana używaniem statywu. Będą strzelać sobie autoportrety z ręki i zamieszczać na naszej-klasie.
Myślę, że kwestia ekranika może wstrząsnąć światowym rynkiem fotografii, a tysiące użytkowników aparatu już wkróce przekonają się, ze nie da się nim robić zdjeć.
Mylisz się Mariush... wkrótce pojawi się nowy model statywu dedykowany dla D5000, gdzie aparat będzie na wysięgniku i będziesz mógł odchylać ekranik tylko w dół. I to będzie najlepszy statyw na świecie :)
Przełomowy statyw - eh ten Nikon innowator
Ja myślę, że D6000, nauczony gorzkimi doświadczeniam, będzie produkowany z wbudowanym statywem (tak jak niektóre puszki - z gripem).
A ekranik będzie można obrócić dookoła aparatu o robić zdjęcia nawet z ekranikiem przed obiektywem (bo ktoś akurat będzie miał taką potrzebę) :cool:
heh
to bylo celowe
ide o zaklad ze w kolejnej puszce nikona odchylany ekranik bedzie taki jak powinien byc :)
na 99% bedzie w nastepcy d300, bo srednia polka wlasnie wyszla
pewnie pojawi sie za pare meisiecy, moze juz latem
a d5000 to tylko przedsmak odchylanego ekranika dla nikoniarzy
liczy sie af i obraz reszta nie ma znaczenia.. aha radocha na pierwszym miejscu zapomnialbym :)
I jak już będzie ten odchylany ekranik w następcy D300 to dopiero wówczas sens jego funkcjonalności zostanie utwierdzony w klasie półprofi a później nawet profi i nikt nie będzie biadolił po co to komu, bo w końcu to Nikon. Rzesze profesjonalistów, z obrzydzeniem patrzących dotychczas na uchylny ekran w olympusach, będą pełne ochów i achów; jak w reklamie pewnego szamponu gdzie kobiety myjąc nim głowę doznają orgazmu, dla geniuszu i innowacyjności firmy N. Ale dopiero zaimplementowanie tego rozwiązania w produktach tej firmy, może usankcjonować rację bytu i użyteczność tego udogodnienia w umysłach fotografów. Przepraszam za uszczypliwy ton tego postu, nie zawsze jestem grzeczny.