W Łodzi trzeba było podać na formularzu parafię, do której się należy...
Potrafię zrozumieć, że osoba nie należąca do KK nie musi mieć prawa do fotografowania obrzędu, ale skierowanie od proboszcza? Jeeeeee! To jest już wariactwo.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Dzisiaj dzwoniłem Gdyż chce mieś to również za sobą, w sprawie kursów foto-video z polecenia kolego po fachu.
Ogłaszam wszechobecnym i zainteresowanym , że kursy foto-video , odbywają się co miesiąc w każdą pierwszą środę miesiąca w miejscowości Łowicz. Kolejny odbędzie się dnia: 6 maj 2009r , koszt kursu 80zł czas trwania godzina zajęcia i około godzina wystawienie dokumentu, legitymacji.
Dokument uprawnia do filmowania i fotografowania.
Zaświadczenie jest bezterminowe.
Z pozdrowieniem Krzysztof.
PS: jadę na kolejne spotkanie.
Jedzie ktoś??
We Wrocławiu kurs odbędzie się na przelomie lutego-marca - zależy od tego, jak szybko zmontowana zostanie grupa 20-osobowa. Z nami juz jest 14 osób chętnych !
Kontakt do Kurii Archidjecezjalnej - zapisy prowadzi dział audiowizualny - tel. (71) 327 11 18, biuro - ul. Katedralna 13, pokój nr 6.
Potrzebne będzie zaświadczenie, że jest się katolikiem praktykującym, 1 zdjęcie legitymacyjne, kilka zdjęć z ceremonii formatu 10x15 cm do celów szkoleniowych - te już pozostaną w archiwum Kurii ;)
Zajęcia mają się odbyć w sobotę od 10-14 - do ustalenia.
Pozdrawiam
sam jestem ciekawy ..;) myślę, że chodzi o to czy praktykujesz czy udajesz, że praktykujesz ..;) kiedyś wystarczył akt chrztu św. W sumie nie bardzo rozumiem po co to, przecież część fotografów i kamerzystów to laicki naród ;)
P.S.
Żebym źle nie był rozumiany - Laicyzm (z fr. laïcisme) to koncepcja rozdziału Państwa od Kościoła i braku wpływów religijnych na sprawy państwowe. Laicyzm ma na celu zapewnienie niezależności religijnej oraz swobody praktyk religijnych
Hmmm.....a co, jeśli się nie jest katolikiem (tak z ciekawości pytam)?