Ostatnia seria bardzo ładna, naturalna.
Wersja do druku
Ostatnia seria bardzo ładna, naturalna.
Kapitalne zdjęcia.Można śmiało rzec - inna półka. ;)
dzieki wielkie za opinie
a dzis wyjatkowo - nie ludzie :)
Witam,
MSZ przedostatnia seria jest rewelacyjna, natomiast ostatnia (samochód) niezła, choć jak na mój gust zbyt mocno zniekształcona linia samochodu...
Pozdrawiam
Dla mnie te przerysowania są świetne.Najlepsza z tej serii 1.Super ujęcie/kadr - prześwit w estakadzie jest tu the best - dzięki niemu,wiem że fura bardzo chce byc tu dostrzeżona.Z wykrzyknikiem !
Ciekawe czy zabieg celowy,czy to takie moje skojarzenie ?
chodzilo mi o komiksowe fotki jak z plakatow filmow - efekt wyjezdzajacego samochodu z ekranu :)
linia wozu jest celowo znieksztalcona przez rybe
Mógłbyś napisac parę słów jak ta seria była robiona ?
Chodzi mi o światła (te pod wozem też ),blendy(?),WB i takie tam.
Kumpel prosił mnie o sfocenie jego A6-tki pod sprzedaż,może coś bym się dowiedział ciekawego. ;)
Gary - czy na ciążowych fotach efekt rozmycia za dziewczyną jest "rasowany" czy to tylko szkło? Chodzi mi o parkiet za plecami. A jesli to prosto ze szkła to podaj parametry tych fotek proszę.
absolutnie bokeh jest naturalny
z parkietem to było 50/1.4 na f1.8
rozumiem że na 5D to było założone?
Ładnie rozmywa. Przy okazji - jaka jest minimalna odległość działania AF w tym szkle?
Pożyczałem kiedyś 85mm i jakież było moje zdziwienie, kiedy chciałem zrobić ciasny portret - ciągle byłem za blisko, AF nie działał. Z kolei przy dalszej odległości, nie było już tak ciasno, ratowałem się krojeniem w PS...ale to już nie to samo...zabija plastykę kadru.
Uroki i wady pełnej klatki :)