Przelotka to nie byłby problem, gdyby tylko AF działał...
No, ale zobaczymy... Może jednak? ;>
Wersja do druku
Przelotka to nie byłby problem, gdyby tylko AF działał...
No, ale zobaczymy... Może jednak? ;>
a jak z GO?
będzie się dało uzyskać odpowiednio rozmyte tło do portretów jeśli matryca ta sama?
dżemdobry dżemdobry
chodziło mi o to, czy bedzie taka sama jak w 4/3, chyba źle napisałem, to o co chciałem sie zapytac
łał.
mnie portrety z 40-150 w pełni zadowalaja, i nie powiedziałem, że się nie da. w ogóle nic złego nie powiedziałem na oliego, tylko się zapytałem, czy to, czego mi teraz w moim kompakcie brakuje czyli niskiego poziomu szumow na iso 400 i GO będę mógł miec w tym micro 4/3, bo jesli tak, to w moim przypadku, nie bedzie sensu wydawac wiecej kasy na lustrzanke i latac z wielkim body raz na miesiac, bo za duze.
P.S. e-420 jest kuszące, i jeśli to mikro olympusa bedzie drozsze niz 1400 to wezme to
kopru, tak, matryca ma być rozmiarowo ta sama, jak jest w lustrach 4/3. Takie są założenia mikrosystemu ;]
Kopru, na Pomponiku takie cudawianki się dzieją, a Ty smędzisz o jakiś matrycach... :roll:
Mnie takie micro z jasnymi tanimi stałkami ( 20, 50, 85, eq 35mm ) - bardzo pasowało. Małe lekkie i poręczne. Całość by odnieść sukces musiała by być w odpowiedniej cenie, i pojawić się bardzo szybko.
Patrząć na szkła 4/3 Zuiko - szczerze w to wątpie.
W czasach gdy Olek przedstawiał założenia 4/3 konkurencja posiadała matrycy 4-6mpx ( D100, czy reporterski okręt flagowy Nikona w tamtym czasie D2H ). E-1 w dniu premiery nie odstawał tak jak e-3 w dniu premiery.
Wszystko się zmieniło wraz z premierą D3. Aparat ten na nowo zdefiniował pojęcie cyfrowego szumu, jak to czym jest profesjonalne narzędzie.
O ile Canon i Nikon zarabiają krocie zabezpieczając w sprzęt największe agencje prasowe, NG i zawodowych fotografików, Olympus toppro sprzedaje w cenach amatorskich puszek dodając lampe.
Ja nic przeciw nie mam, dzięki temu mam puche za psie pieniądze.
Zgadzam się z poglądem iż e30, to ostatnia pucha pod 4/3, a uwaga producenta skupi się na micro 4/3 gdzie jeszcze coś do powiedzenia ma.