Świąteczny spacerek, ale jaki udany :-)Załącznik 115646Załącznik 115647Załącznik 115648Załącznik 115649
Wersja do druku
Świąteczny spacerek, ale jaki udany :-)Załącznik 115646Załącznik 115647Załącznik 115648Załącznik 115649
Świetne kadry rybarobert.
Żmijka świetna.
Pozdrawiam.
żabki też są ładne:grin:
Na świąteczny wyjazd do rodziny nie moglem zapomnieć o aparacie. W sobotę postanowiłem objechać wszystkie znane mi miejsca w okolicach Biebrzy i Narwi. Miałem dużo czasu i mijając jedną z wielu starych, opuszczonych stodół postanowiłem zobaczyć, co się dzieje w środku. Po wejściu okazało się, że jest dość jasno i ktoś tu mieszka, patrząc po licznych odchodach na belkach. Po kilku sekundach okazało się, kto jest mieszkańcem starej stodoły. Na najwyższej belce siedział ospały Puszczyk. Szybko pobiegłem po aparat i rozpocząłem sesję. Ptak pozwolił na ok. 40 ujęć po czym odleciał przez szczelinę między deskami. Wczoraj rano odwiedziłem starą stodołę raz jeszcze. Po przybyciu na miejsce okazało się, że Puszczyk siedzi na zewnątrz stodoły. Światło było cudne, ale on zajął miejsce od strony bardziej zacienionej. Wczoraj pozwolił tylko na kilka ujęć, za to miałem możliwość jego obserwacji w pełnej krasie w locie. Ptak niesamowity, a ja w maju odwiedzę go jeszcze kilkukrotnie. Poniżej dwa kadry. Pierwszy wewnątrz stodoły. Zdjęcie ciasno skadrowane, ale przy ogniskowej 400mm inaczej się nie dało.
Pozdrawiam
Eeeech - piękna ptaszyna i kadry cudne. Zazdroszczę i mocno gratuluję :)
Zmija miodzio, ale wole ja na focie niz w realu :-)
dłuższy czas cię nie było, ale warto było czekać. ten drugi puszczyk podoba mi się bardziej
Puszczyk Mister Universum :D
Puszczyk fajnie zapozował, super foty:grin:
Świetne te foty "sowowe" :)
Gratuluję i pozdrawiam.
Pięknie, pięknie. Zazdroszczę.. Może jak ktoś jest przy forsie to by mnie adoptował. Nie jestem wymagający - OMD +xx-300 :)
Zacznę stodoły zwiedzać ;), fajny taki puszczyk, żmija także super!
Oś jak żywy ;) Napisz coś o fotce, gdzie? kiedy? cokolwiek.
Kampinoski Park Narodowy(podobnie jak poprzednia żmija). Bardzo często wolny czas spędzam tam rowerowo. Niby w Kampinosie łatwo o łosia, jednak ja widziałem pierwszy raz. Dobrze, że zawsze mam z sobą aparat. Podszedłem bardzo blisko. Widać zwierz przyzwyczajony do ludzi, bo nie zwracał na mnie uwagi. Traf chciał, że tego dnia kilometr dalej spotkałem jeszcze jednego(chyba rocznego młodziaka) i tamten już nie bł taki miły. Szedł na mnie idziwnie kładł po sobie uszy więc uznałem, że czas spadać.
Fajne zwierzaki macie w lasach. Mnie wczoraj w lesie gonił pies postury niedźwiedzia :shock:. Na szczęście okazało się, że był przyjaźnie nastawiony i tylko mnie obślinił.
:)
Jakoś wesoło mi po Twoim wpisie się zrobiło, skojarzyło mi się z psiakiem z bajki Odlot :)
Fajny portret. Zrób powtórkę jak mu rogi wyrosną bo jakoś łyso wygląda :grin:.
Mi tam do śmiechu nie było gdy z krzaków wyskoczył na mnie zwierz wyglądający jak krzyżówka owczarka kaukaskiego z niedźwiedziem. Na szczęście chciał się tylko przywitać :grin:
Osiowo legitymacyjne świetne.
Puszczyk klasa, a gdzie takie stodoły można znaleźć ? Łoś i żmija również dobry świetne.. Pozdrawiam
Ten pierwszy kadr z łosiem mbsz - świetny.
Pozdrawiam.
Piękna żmijka, dobrze wiedzieć że są takie odmiany.
Fajna żmija, ja tylko czasem zaskrońca spotkam, choć może to i dobrze :grin:
Pikno gadzina!
Oczywista oczywistość, można się najeść strachu i to solidnie. Kiedyś opisywałem jak mnie zatkało kiedy byłem dokarmiać ptaki, po tamtym doświadczeniu jeszcze bardzie boję się samego siebie - a dokładnie mojej reakcji na ekstremalną sytuację - nogi odmówiły posłuszeństwa :)
Trzeba będzie się zaopatrzyć :shock::
Mam coś mniejszego już od dawna, ale nie zawsze przy sobie.
A masz fotkę takiej zabójczej, ku przestrodze? :mrgreen:Cytat:
te żmije leśne są niegroźne, jest taki gatunek żmij domowych. te są zabójcze:mrgreen: