Prawdę mówiąc prawie nigdy nie pytam o zgodę, tylko strzelam z zaskoczenia. Niepozowane foty są najlepsze. Jeśli człowiek wie że jest fotografowany, zachowuje się nienaturalnie i to widać na zdjęciach.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Wymaga to tupetu i bezczelności. Te cechy są sprzeczne z moim charakterem, więc muszę się przełamywać za każdym razem :roll: . Nie używam prawie nigdy teleobiektywu, staram się podchodzić do ludzi jak najbliżej z szerokim kątem. Nie lubię płaskiej perspektywy długiego obiektywu. Po za tym co to za sztuka robić streatphoterkę przy pomocy tele ? :D
Lubię fotografować ludzi i lubię ludzi, których fotografuję. Nawet tych zapijaczonych śmierdzących żuli. Często jest tak, że człowiek którego ustrzeliłem zauważa to, wtedy się do niego uśmiecham i to najczęściej załatwia sprawę. Czasami ludzie rzucają za mną joby, ale ich nie słyszę, bo mam głośną muzykę na uszach :D .
Dreszczyk emocji jest przy foceniu meneli. Zdarza się, że bywają agresywni. Ale jestem kolesiem dość dużej postury, więc raczej nie startują z rękami. Matka moich dzieci twierdzi jednak, że w końcu kiedyś dostanę po ryju. :D .