Doskonale :D
Wersja do druku
Jak jest miut sa mrowy :)
pzodro
Na pierwszy ogień jednak nie mrówki, a odbicie obiektywu i Twoich ramion w kropli miodu ;P
Oczywiście, to normalne, że w powierzchni gładkiej lustrzanej odbija się 'fotograf' - ale tak jak i w przypadku portretu i okularów uznaje się to za niepożądany efekt, tak tutaj też tego nie pożądam :)
Jedynie na 330 to odbicie przesłonięte kawałkiem kory, i też 330 wg mojej opinii - najlepsze, bardzo mi się podoba.
pozdrawiam,
Jestem odmiennego zdania. 329 poszło do FM-a....
dzięki :)
miło mi :)
THX:)
to było kuszenie :)
Fajnie że zaglądacie i chce Wam się pisać.
pozdrawiam :)
---------- Post dodany o 23:15 ---------- Poprzedni post był o 23:10 ----------
Dzięki Sawa, co do odbicia troszeczkę się nie zgodzę, tak podsumuję: w oczkach skakuna nikomu odbicie nie zawadza a nawet często jest chwalone... Jednakże planuję zakup pierścienia redukcyjnego i nakręcenie filtra polaryzacyjnego w takich sytuacjach, ale póki co jest jak jest.
bardzo mi miło z tego tytułu:)
pozdrawiam :)
Miodne mrówki :wink:
Pewnie, warto się nie zgadzać, to tylko moja osamotniona opinia, odbieram zdjęcie nie jako znawca makro, ale postronny obserwator.
Odniesienie do skakunów - sprawdziłem, że skakuny mają dużo oczu, bardzo dużo, i kiedy fotografujący odbija się w nich - to jakby spotkanie 'oko w oko' z nietypowym potworem - na zdjęciach z mrówką to takiego wrażenia na mnie nie robi, można-by rzec zwykłe podglądactwo przy posiłku - co nie zmienia faktu, że zdjęcia są ciekawe również dlatego, że można podpatrzeć Twój warsztat :)
pozdrawiam,
Dobra, ja się tylko trochę nie zgadzam ;) jak dostanę pierścień i podepnę polara to zobaczę jak będzie...a dziś drugi bohater wczorajszego dnia
331
Załącznik 172227
332 próba portretu, jedna klatka, za mocno wiało by stackować
Załącznik 172226
Motylek jakoś jak widzę nie podchodzi :) to może ten gościu Wróg Publiczny
333
Załącznik 172342