No widzisz, nie pamiętam już, ale jestem pewny że jakoś ustawiłem mniejsze punkty. Teraz już nie sprawdzę bo nie mam jak (chyba że kupię tego E-PL5 z BLC :-P )
Wersja do druku
Ma ktoś jakąś wersję ACR-a pod photoshopa, która otworzyłaby rawa z EM-10? Wpadł mi na chwilę w łapy ten aparacik i chciałem przeglądnąć to co da sie z rawa wyciągnąć (zwłaszcza ze dałem du... i włączyłem jakiś tyb x2 co spowodowało że jpg wyszły dość że ciasne to jeszcze strasznie skasztanione :( - tak to jest jak się instrukcji nie czyta).
Ogólnie sama zabawa bardzo pozytywna jeżeli chodzi o użytkowanie ale dla mnie najistotniejszy obrazek :)
http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=5739
Adobe DNG Converter 8.4, tylko pod Win7, Win8, ORF -> DNG
W tej paczce jest też ACR, który czyta ORFy z E-M10, musisz sprawdzić, czy "pasuje" do Twojej wersji PS.
Konwersja do DNG zadziała zawsze i taki DNG będzie czytany przez wszystkie wersje PS i Lr.
dzięki :) Zaraz przetrawię je na czytelny format i sprawdzę co można z nich wyciągnąć :)
A mógłbys się tymi rawami podzielić?
powiem Ci że nie bardzo jest czym bo kadrowane zdjęcia (takie pstryki) były do tego co było widać na ekranie a teraz widzę że byłą to praktycznie 1/9 tego co jest w rawie :( Nie wiem jak to się stało że tak zrąbałem te ustawienia :( Tak czy inaczej jutro nie bardzo ale w niedzielę (zanim odeślę) chce tak sobie porządnie go przestrzelić w różnych warunkach oświetleniowych i na różnych czułościach. Za dużych przydały by się jakieś jasne stałeczki do tego ale zadowolę się tym co mam a dostałem do niego 14-42 EZ - fajny zestaw do kieszeni :)
---------- Post dodany o 13:57 ---------- Poprzedni post był o 13:56 ----------
Źle ująłęm wycinek jpg to 1/9 rawa wiec zrobiło się spooooro zbędnego "tła" :)
Takie były proporcje prosto z aparatu :(
Załącznik 116469
o jakości tego jpega nie wspomnę
Digital Tele-converter on?
Karol - nie wiem co to było. Jak będę miał aparat pod ręką to zobaczę co to za cudo się włączyło ale raczej to jest to co piszesz.