Boguś nic się nie stało, miło Ciebie widzieć. Przyjedź do Łodzi to Ciebie wyprowadzę na moje zaułki.
Będzie Pan zadowolony.:grin:.
2. Fabryczny tor cartingowy.
:grin:Załącznik 154725
Wersja do druku
Boguś nic się nie stało, miło Ciebie widzieć. Przyjedź do Łodzi to Ciebie wyprowadzę na moje zaułki.
Będzie Pan zadowolony.:grin:.
2. Fabryczny tor cartingowy.
:grin:Załącznik 154725
Taaa. Jak byliśmy na zlocie w Łodzi, to poszedłem sobie z Marysią przemaszerować Piotrkowska. Sikać mi się jak diabli chciało, a tu nigdzie publicznego kibelka.
To se myślę - podleję zaułki. No niestety, pogonili mnie. Dopiero po dłuuugim czasie zorientowałem się, że można w kawiarenkach i restauracyjkach przy Piotrkowskiej za darmo. Miast im płaci.
Tylko czemu nie ma nigdzie o tym informacji się pytam ? :roll:
Bo władza ma delirium.
A co do zlotu, namawiałem Was na Księży młym, nikt nie chciał, woleliście pałace.
A ja Was chciałem w pobliże przędzalni..................... zaprowadzić. Tam by był raj na foty.
Temat otwarty, zaproszenie aktualne:grin:.
To wiesz... zorganizujesz ? :)
Tylko dajcie sygnał, że chcecie.:grin:
Okazja zajefajna Live Movie Festiwal w paxdzierniku.
Sztuka światła na zabytkach.
Zobacz sam.
To moje archiwum i przedsmak tego co można zobaczyć i sfotografować.
A tu ciekawostka.
Widzewska manufaktura nici z 1897 r znana jako Fabryka nici Ariadna. Moje tereny:grin:
3. Manufaktura nici z Widzewa.
Załącznik 154727
Pozdrwowerki:grin:
Nad Bałtykiem byłem,
lato pożegnałem,
muszelki z balkonu
w Bałtyku kąpałem:grin:.
1. Muszla Bikera w Bałtyku skąpana.
Załącznik 155300
To okładka do mojej noweli, wkrótce szczegóły.:grin:
Witam.
Mnóstwo się ostatnio u mnie dzieje, że aż nie nadążam. W miniony weekend dzięki uprzejmości serdecznego znajomego, znalazłem się w wygodnym Jeep Grand Cheroke i popędziliśmy do....Świnoujścia. Wiedziałem ze pobyt nie potrwa długo, ale bardzo polubiłem to miasto, więc nie mogłem sobie odmówić.
Dotarliśmy tam ok. 18 i po zostawieniu mojego małego bagażu, pożyczyłem sobie ....rower i pognałem na plażę w pobliżu ulubionego falochronu.
I miałem farta, bo na wodzie szalało 2 surferów ze "spadochronami"(nie wiem jak to się nazywa, muszę strzelać:grin:)
No to ja Olka pogłaskałem i wziałem się do roboty, bo po to tu przyjechałem.
1. Wieczór surfera
Załącznik 155458
2. Bałtycki akrobata.
Załącznik 155459
Czas mi tak szybko leciał, że w ostatniej chwili przypomniałem sobie, że muszę coś jeszcze strzelić w....innym miejscu. A że ja Biker szybko zrobiłem użytek z bika i wylądowałem w porcie. A tam.......
3. Stoi sobie prom.
Załącznik 155461
Zamroziłem trochę wodę w rzece Świnie, ale taki był plan:grin:.
Gdy poważnie ciemniało trafiła mi się jeszcze jedna okazja.
4. Coś tam płynie czyli miasto nocą.
Załącznik 155462
I na takich pstrykach zleciały mi 3 wieczorne godziny. Ale sobota zapowiadała się ciekawiej.
Pamiętacie muszle morskie z....balkonu?
Postanowiłem przywrócić je naturze.
Ale o tym napiszę następnym razem....niedługo:grin:.
Pozdrowerki
Widzę, ciężko Ci się wyzbyć w zdjęciach nocnych tej mocnej czerwieni. (nr: 2. Fabryczny tor cartingowy, nr. 1. Przymiarka ogniowego pióropusza., nr 3. Duecik, nr 4.Ogniowe mazaje., nr5 Fontanna)
Szkoda, że nie numerujesz "normalnie" po kolei wstawianych zdjęć. Na stronie którą oglądam jest 7 zdjęć z nr 1:) (mam ustawione 30 postów na stronę)
i jedno z numerem 1 mi się podoba. (już podpowiem które, nie będę taki:), te z postu nr #3441)
Fajne wieczorne malowanie światłem.
Dzięki chłopaki za wizytę. Im dłużej trwa moja zabawa, im więcej okazji na foty, tym bardziej mam okazję potrenować obróbkę, kolory itp. Jeszcze mi trochę brakuje, ale mam kilka fajnych ujęć, które ciekawie mi wyszły.
Dziś to ja już nie mam siły nic dodawać, niedawno wróciłem z Bydgoszczy i mam nową porcję materiału.
Al spoko, powoli Wam to Świnoujście pokażę i przejdę do nowości.
Tymczasem pozdrowerki:grin:
wieczór surfera ładny szkoda mi tylko kadrowania - bo to nie do końca podchodzi
ale momenty tam można było wyłapywac :)
I mnie też się podobają. Zwłaszcza klimatyczna jedynka i klarowna trójka :-) Fajne!
Kite surfer fajnie wyszedł, szkoda tylko, że tak centralnie.
Dzięki za wizytę i komenty. Z fotkami surferów to wbrew pozorom, wcale tak centralnie być nie musi, mam rezerwy do kadrowania.
1A. Surfer(korekta)
Załącznik 155622
5. Zbliżenie.
Załącznik 155623
6. Bokiem do słońca.
Załącznik 155624
7. W stronę słońca.
Załącznik 155625
Obiecałem też pokazać Wam specjalnie zabrane muszle obmywane przez fale Bałtyku. Bardzo chciałem zrobić nietypowe iujęcie. Polegało ono na strzeleniu foty muszli w wodzie z pozycji leżącej, tuż znad ziemi. I pewnie by mi się udało, gdyby nie moje plecy. Ustawiłem muszle tak by obmywały je morskie fale tworzące burzyny wody, zrobiłem bach na brzuch i niestety okazało się że nie mogłem się ruszyć. Odpuściłem sobie, zebrałem siły i ruszyłem po muszle, które morze już prawie zabrało.
Musiałem zadowolić się "skromniejszą" wersją zdjęcia.
8. Muszla w swojej naturze.
Załącznik 155626
Mam jeszcze kilka ujęć, ale na "surowo", jeszcze nie skończone bo brakuje mi czasu.
Pokażę jak zrobię:grin:.
Przy okazji wykonywanych zdjęć, zauważyłem że zastępcza chińska bateria dokonała żywota, psując mi sporo fajnych ujęć z mewami.
Na szczęście mam drugi Olympusowy orginał, więc może uda mi się takich wpadek uniknąć:grin:.
9. Demonstracja.
Załącznik 155627
Witam po długiej przerwie.
Jak ten czas leci. Ostatnio pochłonięty jestem pracą i gromadzeniem galerii, choć ta ostatnia czynność idzie mi bardzo powoli.
Ale za to wydarzeń rodzinnych sporo, druga przeurocza wnuczkaMilenka na świat przyszła, więc......
Miałem tego nie robić, ale pochwalę się aniołkiem:grin:
1, Biker i jego laleczka (Fotkę wykonała córka)
Załącznik 157445
I jak tu się nie cieszyć.
No brawo dziadku :D
Prezent od Bikera za długotrwałą nieobecność. (ale wkrótce wrócę)
1. Wokalistki z festynu.
Załącznik 157584
Obecnie intensywnie ćwiczę i zbieram siły na Festiwal światła.:grin:
Witam.
Andrzeju żona w nic wierzyć nie musi, ona widzi a ja.... się nasłucham.
Ale masz prezent od Bikera, wszak tak na tą imprezę czekałem.
Wystartowałem na Festiwal światła, było....bardzo ciekawie.
1.Lasery łódzkie.
Załącznik 158704
To jest okładka do mojej noweli.:grin:
No to jeszcze jedno.
2. Festiwalowy Tuwim.
Załącznik 158746
3 Dachołaz festiwalowy.
Załącznik 158802
4. Linie nocne.
Załącznik 158803
:grin:
Lasery Łódzkie są super a szczególnie pierwsze zdjęcie.
To są zdjęcia z piątku, który poświeciłem na zbadanie terenu, upatrzenie miejsc na sobotę.
5. Rubinstein jak..widmo.
Załącznik 158858
6. Piotrkowska.
Załącznik 158863
Kolba dzięki za wizyty i komenty. Zdjęć będzie więcej, ale ja dzisiaj ze szczęścia już nie mam siły edytować:grin:.
Widać jak zawsze frekwencja dopisała. fajne zdjęcia tylko przydałoby się więcej. Także poczekam :wink:
Ja z wykonanych zdjęć jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza że przy tej okazji przećwiczyłem sobie focenie w ciemnościach na różnych ustawieniach. Muszę się dokładnie przyjżeć całej tej galerii, bo są też widoczne spore szumy, zwłaszcza w cieniach. No ale jeśli nie na takiej imprezei, to gdzie sobie taki trening zafundować.
W piątek sprawdziłem co i gdzie, a w sobotę poszedłem na 3 upatrzone miejsca.Focenie prz takiej ilości tłumów, to trochę extrema, ale cieszę się z tego co mam.
Jak tylko będą gotowe to jeszcze sporo pokażę:grin:.
Fajowe foto Januszku.
Pozdrawiam.
Fajne macie imprezy w Odzi. I co najważniejsze masz chęć uczestniczenia w nich...
Podziwiam i pozdrawiam.
Witam.
Mnie się ten festiwal wyjątkowo podoba. Pamiętam jak "za trudne" były dla mnie pierwsze foty z pierwszej edycji. Potem z każdym rokiem było lepiej, ale faktem jest że ja się włóczyłem po nocach i testowałem ile mogę z Olka wyciągnąc łapiąc pociagi, autobusy i tramwaje. Przy okazji łapałem też Misia Uszatka i Tuwima na ławeczce, że tylko o tym wspomnę.
W tym roku zaparłem się że mi się musi udać i wcale w nie najłatwiejszej wersji. W piatek pojechałem do EC-1 przy budowanym dworcu Fabrycznym. Jednak sceneria nie przypadła mi do gustu, ciasno, mnóstwo ludzi, drzewo i konstrukcje z głosnikami i projektorami ograniczyły mi pole widzenia, więc zrezygnowałem.
Poszedłem nieco dalej pod Łódzki dom kultury. Tam na niebie"'pływały"oświetlane reflektorami ryby, a z estrady puszczano lasery. Potem wylądowałem w niedalekim parku przy ul. Sienkiewicza. W ciemnosciach oświetlone były Kot Dachołaz i te linie. Było też kilka innych ciekawych obiektów. Z parku poszedłem zobaczyć iluminacje pobliskiego kościoła, a potem na niedaleką ul. Piotrkowską. Pokazałem Wam jedno zdjęcie w galerii, ale jakość nie wzbudziło zainteresowania. Zrobiłem je z ziemi mając przed sobą drzewo i ludzi na podeście którzy trochę projekcję zasłaniali. Ale w sobotę.....to ja stałem na podeście i wkrótce zobaczycie co z tego wynikło:grin:.
Cały mój pobyt na Festiwalu w piatek trwał od 19 do 23.30, co nieźle zniosło moje zdrowie.
A teraz.....
Powrót do początku czyli.............
7. "Pływająca" ryba nad Domem kultury (pierwsza fota)
Załącznik 158898
"Pływająca" ryba nad Domem kultury...
Z Ciebie to magic :-)
Fajnie wyszlo.
Witam.
Zrobiłem małą modyfikację.
1. Kijanka ale inaczej.
Załącznik 159198
Moja praca trwa........:grin:
Oj poeci, poeci, że już nic więcej nie wspomnę:grin:.
Macie tu nowinkę z mojej Łodzi.
1. Miasto jak Feniks z popiołów czyli wielka wiata tramwajowa w centrum Łodzi.
Załącznik 160494
Mam nadzieję że tu zeza nie ma:grin:
Na razie spadam.
Pozdrowerki
Biker daj Ty już spokój tej "BŁONIE ZDANOWSKIEJ" ;) :). Ciekawi mnie dla czego podpór nie dali jeszcze na środku torowiska - bo ich za mało jest jak dla mnie (w projekcie było podobno mniej). Ale to pewnie wymysł lub za zgodą tego genialnego architekta miasta, co się lubuje w nowych słupach/latarniach o grubości i gracji nogi słonia i jeszcze w takiej kolorystyce aby na pewno nie zlewały się z otoczeniem/architekturą, tylko ją przytłaczały :)
CzaRmax ja wiem co można o tym sądzić. Był Wąwóz Zdanowskiej, teraz jest wielka wiata ze szkłem z Mediolanu. Wygląda fotogenicznie, a tak poważnie to jest to chyba chwyt marketingowy obliczony na rozgłos o mieście. Bedzie tysiące zdjęc, foldery itp. Miała władza trochę szmalu to sie postawiła.
Jeżeli do centrum nie będą wjeżdżać tiry, to to może być pożyteczne w praktyce dla mieszkańców, a zmieniona trasa tramwajów pozwoli wyremontować ciasne gardło na ul. Żwirki i Wigury.
To i tak lepsze niż.....fontanna Prząsniczka, która kształtem przypomina intymnia kobiece i już jest mowa o jej remoncie.
Bikuś, dopóki nikt za nic nie odpowiada to ciągle będą nami zarządzać "żule i menele" (lokalnie i globalnie) :)
A cóż ja biedny mam na to poradzić, jaki naród taka władza. Ja mam Olka i świetnie się z nim bawię, a resztę przemilczę.
2.Odnowiona Łódź:grin:.
Załącznik 160503