a x100 była z nowym firmwerem? Oglądałem i jak dla mnie AF był nawet nawet.
Wersja do druku
a x100 była z nowym firmwerem? Oglądałem i jak dla mnie AF był nawet nawet.
no ale omd dzięki uprzejmości olympus polska nie mieści się w granicy 4k.
Wyglada jak mala lustrzanka , a pozatym to co mam odlozone na ten cel nie starczy nawet na body , jak sie szarpne i dorzuce ,mam jedynie gole body a co z obiektywami ,pozdr
Z całą sympatią dla X10 odradzałbym kupowanie go jako główne narzędzie do fotografowania. Aparat fajny, jak na kompakt jakościowo bardzo dobry, ale bardziej jako drugi aparat do okazjonalnego pstrykania. Jeśli aparat ma być jeden i do wszystkiego, to polecałbym jednak coś systemowego. Wizjerów doczepianych nie polecam - aparaty wyglądają z nimi tak pokracznie, że przykuwają uwagę jeszcze bardziej, niż reporterskie lustrzanki. Albo wizjer wbudowany, albo żaden - niestety.
ricoha nie widziałem - ale gx1 może trochę poudawać - do tego albo 20 albo ten panasonicowy składany power zoom - i kompakt jak ta lala
co do pokraczności zgadzam się z epicurem, testowałem właśnie z gx1 - dziwny twór - choć kominek w omd też trochę śmieszny
nie wiem ,nie polubilismy sie z x100 , jak napisalem wyzej ,nie odpowiada mi sposob sterowania , Vindex nie chodzi o wielkosc tylko o ksztalty , jest to bezslusterkowiec typowo lustrzankopodobny , gxr natomiast nie bedzie sie tak rzucac w oczy ,dla mnie to glowny powod zmiany , potrzebuje sprztu ktory pozwoli mi podejsc blizej i bedzie mial dobra ergonomie gxr spelnia te dwa warunki ,pozdr