Odp: KAP - fotografia latawcowa - wymiana doświadczeń
Cytat:
Zamieszczone przez
FlyHigh
Dzięki za podpowiedzi :)
A co do rurki węglowej to możesz polecić sklep gdzie dostanę odcinek dłuższy niż tylko 1m?
W Decathlonie są gotowe rurki, ale o długości 160 cm. Można spróbować zapytać u producentów, czy mają gotowe profile do sprzedaży detalicznej:
http://www.carboncenter.pl/item/7-ru...kien-szklanych
http://www.carbonc14.pl/carbon.php
Jeden z najtańszych sklepów wysyłkowych w Deutschlandzie, to Metropolis Drachen i tam znajdziesz rurki wszelkiej maści i kalibru http://www.metropolis-drachen.de/cgi...78625112275758
Ja zamawiałem swoje stelaże do delty u Przemka (Ikar), ale nie wiem, czy ma on długie rurki. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by spytać u niego.
Witam,
Pozdrawiam i zycze samych udanych latawcowych sesji w 2013.
Przedswiateczny KAP 23-go grudnia. Dzrzewko ubrane, karp w piekarniku, pora na malutki wypad na latawcowanie niedaleko od domu :) (oczywiscie przepustka zostala wspanialomyslnie wydana :)
iI wspomnienie lata dla tych ktorzy podobnie jak ja nie przepadaja za zima. Kamping w okolicy Summerside na Wyspie Ksiecia Edwarda w Kanadzie.
Pogon z latawcem za uciekajacym morzem.
Wszystkiego najlepszego w tym 2013 KAPery :)
Widzę Blueion że latasz na potęgę, gratuluję i zazdraszam.
Kurcze przed świętami tak biało było, chciałem pojechać nad morze i latawiec wypuścić, a tu przyszło wolne to deszcz i chlapa.
Kurcze może mi się uda jeszcze zimowy krajobraz z góry zobaczyć.
Również ode mnie samych udanych lotów w 2013.
@Blueion, qrde, ale to trzecie jest zajebiaszcze. Do tej pory nie robiłem zdjęć z łodzi. Cytując Romka: "zazdraszczam". Pomyślnych wiatrów w 2013:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
@Blueion, qrde, ale to trzecie jest zajebiaszcze. Do tej pory nie robiłem zdjęć z łodzi. Cytując Romka: "zazdraszczam". Pomyślnych wiatrów w 2013:-)
Wszystkiego Najlepszego , też wymiękłem trochę....
Blueion, gratulacje i dalszych inspirujących sesji w nadchodzącym Nowym Roku.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Dziekuje wszystkim. W koncu jest czas przebrac przez material z zeszlego roku.
Musze rozczarowac tutaj troche jesli chodzi o 3-cie zdjecie. W morze wybralem sie na piechote a nie lodka. Nie wiem dokladnie ile woda opada w tym miejcu przy odplywie ale wydaje mi sie ze gdzies kolo 10-metrow powinno byc w tej czesci Kanady. W kazdym badz razie odslania spory kawal plytkiego dna i trzeba bylo jakies 300-400m w to morze wyjsc zeby kolana zamoczyc :). Okolo 11 w nocy woda byla spowrotem kolo namiotow przy brzegu. Ladna mialbym sesje jakby mnie Fotokite na ocean wyciagnal lodzia. Najblizszy brzeg w ta stone 30km. Nawet z dobra kotwica chyba mialbym opory. Kiedys moze sprobuje ale lodka musi byc z motorkiem. Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Blueion
Witam,
Przedswiateczny KAP 23-go grudnia.
Cały czas jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć, trzymasz poziom.
Pozdrawiam
No to jeszcze jedno z wczoraj :P. Tym razem panorama zlepka 5 zdjec z parku w okolicy szpitala psychiatrycznego Creedmoore.
Troche przerazaja mnie te szpitale psychiatryczne z poczatku XX kiedy zamykano tam masy ludzi z zaburzeniami psychatrycznymi i leczono "eksperymantalnymi" metodami zanim byly odpowiednie leki. Sa jeszcze dwie takie instytucje w dalszej okolicy gdzie chialbym pojechac z latawcem obydwie juz dawno opuszczone jedna skladala sie z kompleksu blisko 80-ciu budynkow, w tym kilka takich duzych jak ten! Musi niezle wygladac z powietrza. Ten szpital i wysokie budynki mieszkalne po lewej dobrym punktem orientacyjnym widac je na wielu moich panoramach zrobionych w dzielnicy.
Oryginal tutaj.
Wiatr byl bardzo kaprysny, delta i rig kilka razy wyladowaly w blocie. Na szczescie nie bylo nikogo w poblizu kto by rozumial po polsku bo kilka ostrych zwrotow poszlo w eter :) No coz bez ryzyka nie ma nagrody. Pozdrawiam.