Jasne...:) Zawsze trzeba znaleźć sobie jakąś wymówkę:)
Wersja do druku
Jasne...:) Zawsze trzeba znaleźć sobie jakąś wymówkę:)
W górach pogoda zmienić potrafi się w momęcie, wyruszasz w piękny słoneczny dzień i zaliczasz deszcz, śnieg i zakryte chmurami góry, byw również odwrotnie. Ja tam nawet już specjalnie na prognozy pogody nie zwracam uwagi bo najczęściej nie sprawdzają się szczególnie w Tatrach gdzie aura żądzi się własnymi prawami. Zresztą chyba najlepiej właśnie wspomina się te wyprawy w trakcie których dzieją się właśnie takie rzeczy jak nagła śnieżyca, gdzie kilkanaście minut wcześniej stoisz i w pełny słońcu podziwiasz tęczę. Trzeba po prostu w plecaku mieć zawsze czapeczkę i rękawiczki :)
Jako że mam czasu chwilę dziś to jeszcze jedną relację zamieszczę.
Ponieważ pogoda uniemożliwiła nam zdobycie Czerwonych Wierchów a co za tym idzie sił mieliśmy na chodzenie jeszcze co nieco postanowiliśmy, że sprubujemy zdobyć następnego dnia Kościelec. Poranek okazał się całkiem słoneczny i ładny więc wyruszyliśmy w Góry. By zaoszczędzić na czasie zdecydowaliśmy się na wjazd kolejką na Kasprowy i stamtąd wyruszyć szlakiem w kierunku Doliny Gąsienicowej. Trasa ta interwsowała mnie z kiku powodów. Po pierwsze jest widokowo bardo fajna, po drodze jest kilka stawów. Po drugie w tym dniu z Doliny Gąsienicowej ruszył bieg wysokogórski i woleliśmy nie mijać się z zawodnikami podczas wspinaczki spod Czarnego Stawu na Karb, jest tam stromo i ciasno. Nim weszliśmy na Karb od strony Kasprowego zawodnicy biegu byli już poza naszą trasą, minęliśmy się tylko z kilkunastoma z nich.
Y207. Widok o poranku z okna pokoju gdzie nocowaliśmy
Załącznik 90406
Y208. dzień póki co zapowiada się ładnie (Kuźnice)
Załącznik 90407
Y209.
Załącznik 90408
Y210.
Załącznik 90409
Y211.
Załącznik 90410
Y212. Kasprowy przywitał nas jak to w Górach małą zmianą pogody
Załącznik 90411
Y213. Cóż, zima nie chce odpuścić, wędrówkę zaczynamy w iście zimowej aurze
Załącznik 90412
Swietny klimat fot, piekne widoki i jest co podziwiac. Brawo @yamada.
Te i poprzednie - świetne foto.
Pozdrawiam.
Świetne te ostatnie foty (pozostałe też) :grin:
Ładne widoki. Ech.
Cuda, Panie, cuda-wianki :). Dobrze z Tobą fotograficznie wędrować.
yamada Ty górołazie:grin:. Piękne te Twoje foty, szczególnie te tęczowe, ale pozostałym też nic zarzucić nie można. No i ta fascynująca wycieczka w góry. Doceniam bo nigdy na takiej nie byłem.:grin:
Jest tak pięknie że też się muszę dołączyć do pochwał:) Kolorki kadry klimat po prostu super.Gratuluję
Bardzo mi miło, że te moje górskie fotki się podobają. Biker, musisz raz zamiast na rower ruszyć na szlak, naprawdę warto.
@yamada wrzucaj foty.