Mireczku,
Nie pije piwa niestety, w zyciu morze juz wypilem, moze dlatego, ze nad morzem mieszkam.
Wypij moje zdrowie.
Za pol roku mozesz zadzwonic, to pogadamy. Jak bedziesz mial chec.
pozdrowionka
Wersja do druku
Mireczku,
Nie pije piwa niestety, w zyciu morze juz wypilem, moze dlatego, ze nad morzem mieszkam.
Wypij moje zdrowie.
Za pol roku mozesz zadzwonic, to pogadamy. Jak bedziesz mial chec.
pozdrowionka
juz w srode nie bede mial lustrzanki , bardzo zastanawiam sie nad czyms malym na ulice nie zwracajacym na siebie uwagi ,zastanawiam sie nad x1o ,plusy po zakupie zostaje mi 2 tys w kieszeni , dobra matryca ,fajny zakres ogniskowych i stosunkowo jasny obiektyw , no i kompakt wiec nie zwraca tak na siebie uwagi jak lustrzanka co pomaga na ulicy , minus w zasadzie jeden ,wizjer ktory kryje 80 procent
kadru i nie wyswietla zadnych informacji , lubie miec pelna kontrole nad wszystkim ,pelen manual i prawie zawsze pomiar punktowy ,pytanie do uzytkownikow czy kadrujecie przez wizjer czy raczej patrzac na lcd ,co mnie troche odrzuca ,pozdr
Zapomnij o wizjerze.
Mierzyłem się w MM do X10. No niestety, wizjer jest i tyle.
dzieki to chyba ,nie uda sie oszczedzic :(
Ja bym poczekał na nowe XZ-2 od Olympusa, może zaskoczyć pozytywnie.
Też się bawiłem chwilę Fuji X10, bardzo przyjemny kompakt, ale wizjer to nic ciekawego.
Ja też się bawiłem X-10 ten wizjer to nic ciekawego w porównaniu nawet z niedużym EVF sprzed 5 lat, ale w zestawieniu z lunetkami np. z G12 czy Coolpixa 7100 wypada w miarę sensownie. Swoją drogą, ciekawe czy pojawi się kiedyś kompakt w rozmiarze X-10 czy też G-12 z EVF.
witam , mam do dyspozycji 4k, opcje byly rozne , najpierw x100 , bawilem nim sie przez chwile dzieki uprzejmosci znajomego , plusy - wizjer , design , dosc dobra matryca minusy - wolny zapis , autofocus , i nieodpowiada mi klasyczny sposob sterowania , zamiast kolka wyboru czasow wolalbym rolke , drugi kandydat to x10 ,odpada z wiadomego powodu , trzeci kandydat i prawdopodobnie zwyciezca to ricoh gxr + vf2 +modul a12 28mm 2,5 plusy - przedewszystkim ergonomia , matryca apsc ,szumi przy wyzszych czulosciach ale nie traci szczegolu ,bylbym chyba w najbardziej niszowym systemie w Polsce co mi bardzo mentalnie odpowiada ,rozgladalem sie troszeczke i uda mi sie taki zestaw zlozyc za 3,5 k , za jakis czas jak sie odkuje dokupie sobie a12 50mm 2,5 i mam komplet na ulice nie zwracajacy na siebie uwagi , minusow dla mnie brak , no i dzis ogladalem jeszcze lumixa gx1; , koniecznie musialbym dokupic do niego evf (widzialem ze na gieldzie w fajnej cenie stoi ) + stalka 14mm w przyszlosci 20 1,7 i wsumie wyjdzie na to samo ,ale na tej jego matrycy wszedzie dookola psy wieszaja , co mnie troche zniecheca , wariant oszczednosciowy samsung nx1oo +evf (ktorego trzeba sprowadzic z korei za ok 350) nx 200 odpada brak mozliwosci doczepienia efv ,komplet stalek 16mm , 20 mm , 30mm ,i to wszystko za 2800 zl , ale tu znowu matryca , po k5 ciezko bedzie sie przestawic , ktos spyta dlaczego nie omd , bo potrzebny mi aparat co wyglada jak kompakt , poczekalbym tez na nowosci ale ich cena pewnie bedzie zabijac , a ja nie dam rady czekac kilka miesiecy bez aparatu ,pozdr