Super foty, brawo.
Wersja do druku
Super foty, brawo.
Jestem pod wrażeniem. Bardzo mi się podobają Twoje zdjęcia. Chciałbym mieć możliwość kiedyś popstrykać takiej modelce :)
nyny dobrze prawi, to żadne przypadkowe spotkanie. Wieść o sowie jarzębatej szybko się rozchodzi i ptasiarze dbają, aby sowa codziennie miała porcję świeżych myszek. Chyba nie muszę już nic więcej pisać ;-)
nyny, D4 nie tykam, bo będę szybko bez nerki biegał. Genialny sprzęt i tyle.
Zdjęcia świetne, dynamiczna scena na 3 zdjęciu - fantastycznie uchwycona. Gratulacje.
Piękne sowy :D Zdjęcia klasa.
Ależ fajny ptasior, fotki eleganckie, zazdroszczę ;)
pozdrawiam
Podobnie jak "trójeczka" - znakomite!
Pozdrawiam.
Coprawda to ostatnie to mydelko, ale akcja wynagradza :)
pozdro
---------- Post dodany o 10:57 ---------- Poprzedni post był o 10:54 ----------
Cos tam na fotoprzyrodzie, czy birdwatching mozna uszczknac :)
A wiecej to juz autor jesli bedzie chcial niech wyjawi ;)
pozdro
normalnie aż gęba się śmieje jak oglądam na naszym forum takie zdjęcia...a z zazdrości to + poszedł :)
Gratuluję fantastycznych łowów :grin:
Super, gratulacje
Zaaaaaaaaaaaajebista wstawka, przegapiłem tą z 11-go
Rewelacyjne polowanie, moje gratulacje. Pozdrawiam
lucas_g świetne kadry gratuluję!
Zarombista sówka lucas_g , gratulacje.
Ładne kolorowe oczyJ jak się dowiedziałem na pokazach sokolniczych to oczy mają nieruchome tylko obracają głowę o 180ᵒ aby zobaczyć co się z tyłu dzieje.
ostatnie sowy przecudnej urody !!!
Super!!!
Faktycznie, przy takim gatunku można przy okazji przejrzeć mnóstwo sprzętu foto. Nieledwie jak na targach :-D
super, miut na oczy :grin:
znów super. oczy tej sowy są hipnotyzujące.:shock:
widzę że było zimno. Masz większe doświadczenie i interesuje mnie twoje przygotowanie odzieżowe (jeśli mogę tak się wyrazić) na mroźne zasiadki. pytam bo nie wykluczone że tej zimy wyskoczę gdzieś w plener (myślę o czatowni), a będzie to moje pierwsze zimowe polowanie fotograficzne
Przepiękne :)
Piękne kadry i praszyna piękna.
Trójeczka - znakomita.
Gratuluję i pozdrawiam.
Rzeczywiście, kilkugodzinna zasiadka w czatowni wymaga odpowiedniego przygotowania. Inaczej nie ma radochy z fotek. Ja po przyjściu do czatowni zdejmuję buty i wchodzę w śpiwór. Na stopy zakładam krótkie skarpety, dalej długie skarpety wełniane i na to skarpety polarowe. Do skarpetek polarowych wkładam po jednym ogrzewaczu katalitycznym. Na nogach mam spodnie narciarskie zawsze, a dodatkowo jakieś cienki kalesony lub ocieplacze od spodni wojskowych lub dresy bawełniane, ale to wszystko w zależności od temperatury. Dalej zakładam dwa polary i kurtkę puchową. Na głowę czapka wełniana z podszewką polarową (rewelka) i kaptur. Pod szyją zawiązuję szalik, żeby górą nie uciekało ciepło. Dodam tylko, że nie mam jakiś wypasionych ciuchów za kilka tysi, bo to co mam sprawdza się wystarczająco. Najbardziej trzeba pilnować stóp, bo marzną najszybciej i nie wierz w to, że jak kupisz jakieś mega buty za 500zł w górę, to spokojnie wysiedzisz. Buty są dobre, jak chodzisz. Do zasiadek lepszy jest śpiwór, nawet najtańszy.
Jakby co, to pisz na priv.
Przyłączam się do gratulacji. Jedynka tym razem mi się najbardziej podoba, ach te oczy. Pozdrawiam
@lucas: ladna zimowa sceneria :)
@abir: ja podobnie jak @lucas_g, termoaktywka, na to spodnie nieprzemakalne, i na to budeswery zielone. Na gore rowniez termoaktywka, bluza lekka, bluza grubsza polar, i na to puchowa kurtka w kolorach brazowych. Dodatkowo skarpety trekingowe dwie pary, jedna na druga. Na gore rowniez czapka i czasami jak pizdzi mocno to kominiarka, rekawice tez z miejscem na wkladki. I jak zimniej to wlaze rowniez do spiwora, i jeszcze wrzucam ogrzewacze pod nogi. W zeszlym roku kupilem buty zimowe do -50 i w sumie juz spiwora tak mocno nie uzywalem jak zawsze, bo dawaly swietnie rade.
I bardzo wazne wbrew pozorom to dobrze nakremowac twarz i rece jakims kremem ochronnym.
pozdro
Jesienne standardy. Nic ciekwszego nie przyleciało. Pozdrawiam
https://forum.olympusclub.pl/attachm...hmentid=105568
https://forum.olympusclub.pl/attachm...hmentid=105569
https://forum.olympusclub.pl/attachm...hmentid=105570
rzeczywiście nuda Panie, nic się nie dzieje jak w polskim filmie:wink:
gratulacje - dwa ostatnie OK. na 2 ja bym wyprostował kija.
Abir, na 2 starałem się aby drzewa w tle rosły prosto. Taka perspektywa.
Fajne standardy :)
Pozdrawiam.
A nie prościej ? http://www.youtube.com/watch?feature...;v=lRY4-feFZZY
Trochę późno ale wielkie gratki dla ciebie lucas_g. Fotki Jarzębatej naprawdę rewelka.
kurde ale przepiekne foty.normalnie ,mnie zamurowalo :shock: sowa jest cudna-Gratulacje za te piekne kadry i chyba bym aparatu nie utrzymal w rekach jakbym na zywo spotkał :) tak poza tym jestem wlasnie w polowie budowy czatowni na zime :) bede sie czail na roznorodne ptactwo. pytanie mam mianowicie o dokarmianie-jedni pisza wolowina inni drób na drapole jest jeszcze opcja ziaren i sloma na to na sowy raczej bo gryzonie zwabi. wszystko na raz uskuteczniac czy sukcesywnie jedno po drugim.
sorki ze w tym watku takie pytanie ale nie wiem gdzie pisać z takim pytaniem?