Bo gdybyśmy tylko o zdjęciach gadali, to wyszło by na to, że jesteśmy bandą maniaków (za przeproszeniem).:grin:
Wersja do druku
A ja nieco krytyki napiszę. Obróbka czsrnobiałych dla mnie słabo wyszła. Obwódki wokół budynków mi osobiście bardzo przeszkadzają. Kadry są fajne, warto by nad tymi fotami przysiąść.
Tak jest, wszystko się zgadza :-) Do momentu kiedy w grę wchodziły pejzaże, w dodatku z bogatym uchmurzeniem, program SilverProjects był niczego sobie...W momencie zastosowania go do konwersji b&w surowej architektury,w dodatku z jednolitym niebem, wyszła kicha ! :|
Pałac Raczyńskich w Złotym Potoku...FL
Załącznik 179210
I w pionie...
Załącznik 179215
tak zaiste - BW lepsze
pewnie tak - ale nie przyznał sie ;)
Biszkopt i Wafel - nie widziałeś ??
też mi to nie bangla i ziarno też do mnie w tym wypadku nie gada
Uparcie w SilverProjects...
Załącznik 179650
Władający Kruszyną Stanisław Denhoff miał jednego syna, którego znana z intryg królowa postanowiła ożenić ze swoją kuzynką. Mariaż ten był po myśli dumnego magnata, ale syn zakochany w Barbarze Szafraniec, córce dzierżawcy pobliskich Bogusławic nie chciał o nim słyszeć. Kiedy nie skutkowały ojcowskie prośby, rozkazy, a nawet groźba wydziedziczenia uznano, że Barbara czarami usidliła młodego Denhoffa. Wykorzystując nieobecność syna, stary Denhoff, kazał spalić dworek Szafrańca, wraz z uwięzioną w nim całą rodziną. Łunę pożaru dostrzegł przebywający z wizytą w sąsiedztwie syn, który konno popędził do ukochanej. W drodze spotkał powracających dworzan, którzy opowiedzieli mu o śmierci Barbary. Zrozpaczony młodzieniec zastrzelił się w miejscu gdzie doszła go tragiczna wieść. Stary Denhoff miejsce śmierci jedynego syna uwieńczył kolumną, stojącą do dziś pomiędzy Kruszyną a Borownem.
Fajna, ciekawa opowiesć.
A i zdjęcie przednie :)
wywal to cudo silver...coś tami zrób sam pożądnie. Mi się ta obróbka nie widzi nic a nic