Niebieskie.
Wersja do druku
Niebiieskie :-)
Ello Heniu :wink:
Niebieskie dabeściaki :grin:
Również jestem za wersją blue. :)
Fajnie, ze się podoba :)
Następne, tym razem pod kopułą:
Załącznik 55861
Zachęcony miłymi komentarzami, wstawiam jeszcze dwa z pod kopuły
Załącznik 55883
i drugie w dwóch wersjach
Załącznik 55884 Załącznik 55885
Poklikalem i dwojeczka mi pasi :-)
Druga wersja wygląda jak jakaś japońska parasolka. Brak perspektywy - punktu odniesienia(?)
Jak ja Ci Heniu zazdroszczę te cacka architekturne :???::wink:
Pierwsza fota miodzio, za to druga wersja drugiej caceńko.
Pozdrawiam AP.
Dzięki, kiedyś pewnie trafi do galerii :wink:
Na zakończenie tej serii, dwa szersze plany:
Ciekawi mnie fakt, ze wolno u Ciebie robic zdjecia w takich centrach handlowych.
Mnie juz pare razy ofukali w Hiszpanii i to w roznych miastach :oops:
Bez przesady, jeszcze(już?) nie wszystko można :-P
W centrach handlowych, na dworcu głównym (nawet pogadali, obejrzeli zdjęcia które zrobiłem) i stacjach metra, nie miałem żadnych problemów.
Bacznie mi się przyglądali przed bankami ale przegonili mnie jedynie sprzed kilku biurowców :-P
No to teraz kilka widokówek :-P
Wielkie dzieki,ze te na czwartym nie sa jednej wielkosci,tylko te boczne sa mniejsze.
Cos mnie ostatnio trafia jak widze jeden temat w trzech fotkach wszystkich rownych:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zrobisz trzy tulipany abo mlecza jakiego a oni drukuja kazdego osobno:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
to czwarte jak dla mnie super , tak sie zastanawiam tylko czy gdyby zmienic tlo z neutralnego szarego na cos pasujacego do fotki , jakis fragment nieba albo ziemi i nieba , byc moze wtedy bylo by kiczowato , takie moje przemyslenie , napewno jest to inspiracja dla mnie zeby w przyszlosci takowe cudo zlozyc
Wlasnie by wtedy bylo bardzo kiczowato.
Jedynie co bym zrobil to wyrownal cien.Bo ten programowy to procenty od wielkosci pliku.A tu powinien byc cm od sciany.Ten od srodkowego juz niebezpiecznie sie do krawedzi bocznego pliku zblizyl i sklejka w dolnym rogu juz sie swieci pelna gemmmbom.
AAAAaaaaaaaa jak to dobrze madrego posluchac.A co o tym ,ze cien zachodzi na fote te z boku a nie pod nia??:shock::-P
O tu tu tuZałącznik 56232Tylko nie krzyc na mnie
Niezupelnie :-P
Oba skrajne maja ten sam cień, niezależnie od rozmiarów zdjęcia.
Takie ustawiłem w programie- większy cień na środkowym (jakby był z przodu) a mniejszy (ale jednakowy) dla skrajnych
.
Może powinienem zwiększyć tło :roll:
Mirek, nie mam PS-a, ten tryptyk byl robiony w PhotoFiltre.
Każde zdjęcie miało robione swój cień a dopiero potem było składane w tryptyk. Nie ma wiec możliwości aby cień środkowego naszedł na skrajne. Najpierw wkleiłem środkowe ze swoim cieniem a potem skrajne, ze swoimi cieniami,
Matko jedyna.To nie jest istotne czy masz i w czym robisz.Cien srodkowego jest szerszy niz odleglosc pomiedzy zdjeciami.Widac wklejke i to jest istotne.To ze naszedl na obraz napisalem w poprzednim poscie tak jak bym sie odnosil do gotowej calosci ,nie do techniki tworzenia.Nawet majac PS robil bym to w filtre bo tam umiem a w PS nie.
No Heniu, zaskoczyłeś mnie :wink:
Co tam cienie jakieś. Tryptyk bardzo interesujący msz :mrgreen:
OK, przepraszam, źle Cie zrozumiałem. Wydawało mi się, ze sugerujesz jakąś wtyczkę w PS-ie :-P
CHodzi Ci o ten fragment?
Załącznik 56240
Co w/g Ciebie powinienem zrobić? Rozsunąć zdjęcia czy poprawić ten fragment- tak aby cień "wchodził" pod skrajne zdjecie? Np tak:
Załącznik 56242
Tu za blisko?
Załącznik 56241
Ponieważ cień i tak jest wąski, powinienem poszerzyć tło?
No wlasnie tak jak zrobiles jest teraz dobrze.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...190712&thumb=1
Juz nic nie pisze,bo jak piwo otworze to Ty pomyslisz ,ze to wtyczka jakas do ps-a
Wczoraj, słońce za oknem wygoniło mnie z aparatem w plener.
Niestety, po dojechaniu w wymyślone miejsce, słońca już nie było.
Cóż- sezon się skończył :cry:
Drugie jak już... ale faktycznie nieco ekhm posezonowe. ;)
Pierwsza kopuła bardzo ładna, oraz z pocztówek to coś długiego i wysokiego wyszło ciekawie. Tryptyk bardzo udany- nie robiłabym jednak w odrębnych kawałkach cienia tylko skleiła to na gładkiej powierzchni czarnej lub białej. Pokusiłabym się o stwierdzenie , że cień ładnie wygląda na jednym zdjeciu, w trzech jest trochę przesyt. Ale kwestia oprawy to już kwestia gustu: jedni lubią falbanki inni pliski :) Zawartość ładnie składa się w całość :)