Fenomenalne ujecie surykatki. To po prostu coś niebywałego. To zdjecie wsysa odbiorcę w ogrom domysłów. Na przeprawie, ten wielki okaz antylopy jakby dyrygent czuwa czy wszystko przebiega jak należy.
Wersja do druku
Fenomenalne ujecie surykatki. To po prostu coś niebywałego. To zdjecie wsysa odbiorcę w ogrom domysłów. Na przeprawie, ten wielki okaz antylopy jakby dyrygent czuwa czy wszystko przebiega jak należy.
a i owszem - dlatego miło mi poinformować że fota trafiła rzutem na taśmę do konkursu na najlepsze foto marca
Dzięki za nominację :)
222. Ptak o wielu imionach. Jedne źródła wskazują nazwę Szponiastonóg brunatny (Pternistis swainsonii) a inne Frankolin czerwonogardły (Pternistis afer) - może ktoś potrafi go zidentyfikować precyzyjniej. Jedno jest pewne, zdjęcie zrobione w Botswanie na równinach Vumbura.,
Załącznik 221097
223. Paski
Załącznik 221100
Ale fajne konie.... a kto je tak pomalował? Uciekły z zakładu karnego? :mrgreen:
A mają czekoladki ? :)
Na zdjęciu właśnie widać dokładnie jak różne jest umaszczenie pozornie takich samych zebr.
Hmmm, nie chcę Cię dołować, ale umaszczenie to mają takie same. Natomiast wzór inny. Poczytaj co to jest umaszczenie
https://pl.wikipedia.org/wiki/UmaszczenieCytat:
Umaszczenie – maść, ubarwienie sierści; uwarunkowany genetycznie kolor okrywy włosowej zwierzęcia; w wyniku domestykacji i powiązanych z tym procesem zmian środowiska, sztucznej selekcji, czy też utrwalania mutacji można uzyskać różnorodne umaszczenia. W przypadku niektórych zwierząt stało się ono podstawowym kryterium oceny zwierzęcia (zwierzęta futerkowe, owce).
Miło czytać wasze komentarze :)
224. Trójka pięciomiesięcznego rodzeństwa hieny brunatnej.
Załącznik 221128
Podoba mi się to zdjęcie.