podoba się :)
Fajne te paski wszedzie ;p
Wersja do druku
podoba się :)
Fajne te paski wszedzie ;p
Wariacja kolorystyczna fajna. Zebra tesz...
Eddie co zas sie tyczy ostrzenia to polecam ci taki skrypcik Sharpen (Smart Redlux). W zasadzie tylko jego uzywam pod Gimpem. Jego przewaga nad innymi metodami ostrzenia polega na tym ze dobrze sobie radzi na zaszumionych obszarach fotki (nie wzmacnia ziarna szumu). I w zasadzie wystarcza. Zreszta sa inne rowniez, ktore mozna stosowac w zaleznosci od tego jaki efekt chcemy osiagnac.
kolory fajne, ale chyba za bardzo przeostrzone :|
Dzieki za pierwsze opinie :)
Kisi, mam jakis taki wlasnie skrypcik, sobie sciagnalem, chyba nawet ten, o ktorym piszesz. I faktycznie dobrze sie sprawuje. Natomiast jest jedna rzecz, ktora w tej metodzie mi sie nie podoba - bo z tego co kojarze, skrypt korzysta z wyodrebnienia kanalu wartosci, krawedzi, wzmocnienia ich itd - strasznie pogrubia krawedzie i ciemne obszary. O ile w PSie ostrzenie jest bardzo precyzyjne i efekt wyglada ladnie, o tyle po tamtym ostrzeniu zdjecie wyglada jak rysowane gruba kreska. No, mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi...
A moze ja slabo pamietam dzialanie skryptu, albo o zupelnie innej metodzie pisze?
Cholera, trzeba sprawdzic...
Jest to mozliwe, tak.Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Efekt ten powstal w ramach eksperymentowania, wiec przeostrzenie tez tutaj jest mozliwe.
Też tego głównie uzywam i sprawdza się w 95% - najwyżej przejedź wyostrzającą maskę, gumką z niepełnym kryciem, w miejscach gdzie krawędzie są zbyt mocne.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Dobry pomysl, dzieki :)Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Podoba mi się zestawienie linii i kolorów.
Niby powinno sie gryźć a wygląda dobrze.
w ostatnim jak i przed może nie tyle, że razi, ale jest za dużo zdecydowanej jasności za głową modelki to powoduje rozproszenie uwagi a nie jej skupienie. Poza tym modelka jest bardzo charakterystyczna. Jej, że tak to nazwę dostojna i emanujaca ciepłem powaga wymaga otoczenia ciepłych barw zmuszających do skupienia się na twarzy. Zdjęcia podobają mi się ale można oddać za ich pomocą więcej tym bardziej, że naturalna uroda modelki zawsze bedzioe grać pierwszą rolę w kadrze. Pozdrawiam.
Kolory fajneale okropnie wyglada prawa reka modelki.Przez perspektywę wygląda jak za krótka.