-
Odp: Z deszczu wyżęte moje miasto
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
A tak w ogóle to umówiłam się z kumplem na zdjęcia. Zapewniłam go, że skoro 3 dni pod rząd była rano mgła, to w sobotę rano też będzie, bo przecież pogoda się nie zmieniała, wszystko tak samo. I umówiliśmy się na 6.00 na mgliste zdjęcia. A mgły niet. Uratowała nas (jak zwykle) mongolia. Zdjęcia wrzucałam do innych wątków ale pozwalam sobie na małe powielenie.
uciekające parasole2 , tjaktoj wrześniowy i młotkowy o poranku podobają misie/rysie.
-
widzę że poranny wypad się udał:grin:. mgliste zdjęcia są fajne, trzymają klimat poranka. z uwagi na moją słabość do motoryzacji traktor wygrywa
-
Parasole w drugiej wersji lepsze.
-
Ja głosuję na pana z młotem i drugą wersję parasoli. I traktor.
Pozdr
-
Dwie ostatnie serie zdjęć bardzo ciekawe i nietypowe zarazem, gratuluję pomysłów!
-
Parasole świetne. :) Bardzo mi się podobają.
-
Ojacie. Masz chyba bardziej pofałdowaną korę mózgową niż inni. Jeden z najnienudniejszych wątków.
-
-
parasolki pierwsza klasa
mgiełki też miodne
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Dziś efekt dwudniowej pracy w ramach warsztatów szablonu. Robiliśmy klocki scrabblowe i staraliśmy się je jakoś umieścić na ulicy :) Miłe doświadczenie.
NUDY - super
-
Parasole drugie (tj. trzecie ;-)) facet z ziemniakami - dobre.
Traktor we mgle też interesujący. Z drugiej serii w zasadnie tylko ostatnie mniej do mnie gada.
-
Cześć i czołem Pani Bufetowo :grin: W końcu nadrabiam zaległości wakacyjno-wojażowe. Ale u Ciebie w między czasie nic się nie zmieniło ;) Jednym słowem czymasz poziom moja droga :mrgreen:
-
traktorek fajny i pan z młotkiem(?)
-
3 załącznik(ów)
Muszę być czujna w tematach drobiowych, czuję oddech konkurencji na karku :D Ostatnio z drobiu wolę FF - indyki i gęsi ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Muszę być czujna w tematach drobiowych, czuję oddech konkurencji na karku :D Ostatnio z drobiu wolę FF - indyki i gęsi ;)
Dla mnie najlepsze, odwrotnie od kolejności wstawienia zdjęć.
-
Ta z trójki chyba jakaś wkurzona, pewnie nie lubi pozować - super :grin:
-
Pięknie, pierwsze zdjęcie niczym z baletu, pozostałe zieją agresją :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
Pięknie, pierwsze zdjęcie niczym z baletu, pozostałe zieją agresją :grin:
Też mam takie wrażenie - na drugim szereg gotujący się do ataku. To takie skojarzenie sięgające pierwszych doświadczeń z indykami w dzieciństwie :grin:
-
Mnie się kojarzy z westernem "Wild Bunch". Ten motyw mnie prześladuje :)
http://blog.rottencotton.com/wp-cont...ch-300x225.jpg
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
A mówią, że to antywestern. Moim zdaniem jeden z najlepszych westernów jakie stworzono, jeden z moich ulubionych. A indyki do westernu niewątpliwie pasują, szczególnie takie bojowe :grin:
-
ja doświadczeń z dzieciństwa chyba nie posiadam - ale też tak pokojarzyłam te indyki - są mega-mocne !!
-
W zeszłym roku obecni właściciele owych indyków mieli spory problem z krukami. Łączyły się one w bandy i atakowały "pasący się" drób, głównie kaczki. Stracili kilka sztuk. W tym roku kobieta była świadkiem, jak owe indyki obroniły kaczkę z młodymi. Rzuciły się, podniosły raban na całą wieś - kruki nie miały szans :D Żałuję że nie mogłam być świadkiem tej akcji.
-
oj tak - foty z takiej akcji - to dopiero byłby materiał drobiowy ;)
-
Kobieta niejedno widziała, a to zrobiło na niej wielkie wrażenie :)
-
Podoba mi się tyraliera indyków. Sam bym uciekł :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Podoba mi się tyraliera indyków. Sam bym uciekł :mrgreen:
Popieram:) Trójka również fajna. Pierwsze zdjęcie technicznie takie se.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
W zeszłym roku obecni właściciele owych indyków mieli spory problem z krukami. Łączyły się one w bandy i atakowały "pasący się" drób, głównie kaczki. Stracili kilka sztuk. W tym roku kobieta była świadkiem, jak owe indyki obroniły kaczkę z młodymi. Rzuciły się, podniosły raban na całą wieś - kruki nie miały szans :D Żałuję że nie mogłam być świadkiem tej akcji.
uwiecznić to na zdjęciach to byłoby coś.
z drobiowej trójcy bardzo podoba mi się 2 i 3.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ostatnie zdjęcie jest rewelacyjne
-
Tzw. indyki obronne :mrgreen: Jak mały byłem, to ciotka miała takiego koguta, co nikogo na plac nie wpuścił jak biegał luzem. Jedynie wujek był w stanie go spacyfikować.
-
"Ładnie" podchodzisz do drobiu bufetowo.
Indyczy kwintecik - git.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Taka naturalna ewolucja :) Ciekawe kiedy przyjdzie czas na średni format - strusie i takie tam?
Przy oglądaniu drugiego normalnie gęsiej (nomen omen) skóry dostaję :)
Za każdym razem jak oglądam trzecie to mam idiotyczne skojarzenie z systemem ostrzegającym w samolotach "terrain ahead!". Wyobrażam sobie, że ten komunikat powinien być przekazywany z tak dramatycznie jak wygląda bohater/ka Twojego zdjęcia...
Pozdr
-
indyki super, mocne
trzecie też dobre
pozdrawiam
-
Drugie - do biegu! gotowi! start!
Świetne.
Ajć, tylko uciekać. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ha! Właśnie miałem napisać, że outdoorowe indory jak z westernu. Już się cieszyłem, że mi ego urośnie po takim błyskotliwym skojarzeniu a tu się okazuje, że sama wcześniej się przyznałaś. I nic mi nie urosło :(
-
1 załącznik(ów)
Nie powinno się zaczynać od końca, jednak ja to zrobię :D
To jest ostatnia klatka z tego weekendu. Doskonale podsumowuje miniony weekend z Olymaniakami - "Jest jak w niebie".
Jednocześnie informuję, że zdjęcie powstało dzięki Sawie
P.S. Zakonnice mają zsynchronizowane cykle.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
To jest ostatnia klatka z tego weekendu. Doskonale podsumowuje miniony weekend z Olymaniakami - "Jest jak w niebie".
Dokładnie :). Rozkręciłaś się na wyjeździe.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
To jest ostatnia klatka z tego weekendu....
Życie stadne prowadzi do synchronizacji??? Ciekawe, muszę poszukać w doniesieniach medycznych...
-
Takie wnioski zostały wysnute podczas ogniska :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
To jest ostatnia klatka z tego weekendu. Doskonale podsumowuje miniony weekend z Olymaniakami -
"Jest jak w niebie".
Jednocześnie informuję, że zdjęcie powstało dzięki Sawie
Tak, ta z tyłu właśnie jest w ostatniej fazie :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Życie stadne prowadzi do synchronizacji??? Ciekawe, muszę poszukać w doniesieniach medycznych...
Nie wiedziałeś? Słabsze osobniki dostosowują się do cyklu osobnika najsilniejszego.
-
może te niewiasty wracały z jakiegoś zlotu foto:wink: