Zbyt ciemno. Niektore sa bardzo ok.
Wersja do druku
Zbyt ciemno. Niektore sa bardzo ok.
Zauwazylem po wpuszczeniu na forum, ze wyszly troche ciemniej. Natomiat, jesli o niektore chodzi to mialy byc ciemniejsze, zeby mocniej pokreslic cienie.Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Pieniek, nie wiem czym sie roznia Powązki od tysiecy innych cmentarzy, bo tych tysiecy nie odwiedzilem, jednak wiem, ze warto ten cmentarz odwiedzic.
Dziekuje Ci za konstruktywne uwagi na temat zdjec :)
...bo nie wiem co sądzić o tym zdjęciu.
Wypowiedzcie się, śmiało. Krytykujcie, wytykajcie, walcie... byle nie po oczach, bo do domu nie trafię.
Ja naprawdę nie wiem co o tym zdjęciu sądzić. Znaczy, wiem co mnie drażni, ale chce to usłyszeć od Was.
sama fotka mi się podoba (kadr), na lcd w pracy znowu mam za jasno i za mało kontrastu trochę, poza tym przyzwyczaiłeś mnie do cieplejszych barw
to przepalone niebo u góry po prawej mnie drażni. Kobieta super, pamiętam ją z windy ale to przepalenie przy twarzy powoduje, że jest ona mało wyrazista. za mało twarz odcina się od tła i ogólnie fotka trochę za jasna IMO. Kadr spoko.
Dzieki, to sa juz jakies konkrety. Mamy podobne wrazenia, jak widze.
Dawajcie dalej, walcie, walcie.
:)
przylaczam sie do wypowiedzi poprzednikow - to przepalenie przeszkadza, super by bylo gdyby cala glowa znalazla sie na tle drzew, moze warto by zrobic duzy krok w prawo?
tak patrze na ten beton - czy to nasz warszawski bulwar?
wiesz co, z tych wszystkich w/w powodów chyba bym próbował tą fotkę jeszcze rozjaśnić, przykontraścić i zrobić taki high key....
Moozg, dokładnie ten sam :)
Właśnie, drażni mnie linia drzew, którą "olałem" podczas robienia zdjęcia. I to był mój błąd. Linii drzew olewać nie należy.
Lessie, będę musiał coś z tym zrobić i zrobię na pewno. Co prawda i tak już mam świadomość, ze cudów tutaj nie zdziałam, ale może doprowadzę do stanu, w którym nie będzie mnie drażnić to co mnie drażni teraz ;)
Bawiac sie ostatnio GIMPem trenuje rozne kombinacje ostrzenia po zmniejszeniu zdjecia.
O ile na tym polu nadmiernym powodzeniem sie pochwalic nie moge, o tyle niechcacy wyszlo mi takie cos:
I jak sie Wam podoba taka wariacja kolorystyczna?
P.S.: Dawno u siebie nic nie wrzucalem :)