:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wersja do druku
Grzybożerca :mrgreen:
1867. Załącznik 226431
1868. Załącznik 226459
Widzę, że więcej czasu Wam sluży, poza tym okrutnie zagrzybiłeś swój wątek... Dobrze chociaż, że wysiadając na parkingu nie musisz zakładać maski...
Bogdan musisz uważać, aby ci się grzybki na szkiełka nie rzuciły :).
Takie wczorajsze łażenie za grzybkami. A właściwie to spacer :) Wg trackera 13,6 km :mrgreen:
1869. Załącznik 226976
Grzyby ? Trochę było. Większość rydzów wybrały Rumuny. Znaleźliśmy ok. 20 prawdziwków i jakieś pół koszyka rydzów - tak ok. 3-4 kg. Rydze wybierane - największy to 5 cm średnicy. Najlepsze do wódki :)
No i dużo niejadalnych, ale ładnych było :wink:
1870. Załącznik 226977
Patrząc na traka, to sam sobie wybrałeś te grzyby, a nie Rumuny:lol:.
A śpimy sobie :mrgreen:
1871. Załącznik 227101
To jest właściwa pozycja, pójdę w Twoje ślady tylko z kotami:wink: pozdrawiam.:)
Też tak miewam z moją Figą:-)
1869. Ja nawet po litrze prościej chodzę. :shock: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
1871. "Jeden dzień z życia emeryta w towarzystwie Blondynki " Niejeden może Tobie pozazdrościć. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Byliśmy dziś w SPA. Też jestem kobietą :)
1872. Załącznik 227155
Uprzejmie informuję, że sezon grzybowy jeszcze nie został zamknięty :mrgreen:
1873. Załącznik 227215
1874. Załącznik 227216
jeeeest !!! :mrgreen:
1875. Załącznik 227243
ten to się ustawił... Świeże powietrze, zajęcie i miłe towarzystwo...
1875 - bardzo fajna foteczka, tym bardziej że zrobiona w warunkach dla focenia niekorzystnych z wielu względów.
Pzdr, TJ
@majeczek78 pokazał Podgórną, więc takoś jakoś moje dwa ujęcia :)
1876. Załącznik 228533
1877. Załącznik 228534
Czuję Laowę 7.5mm? Piękny kadr Kolorystyka u Majeczka dzięki polarowi bardziej atrakcyjna, ale u Ciebie chyba bardziej zbliżona do prawdy.
A to nie zoom?
Kolorystyka jak najbardziej naturalna.
Chyba mniej wyciągałbym cienie, Mogłoby to dodać więcej głębi i plastyki.
No i super. Przesieka to bardzo fajne miejsce do takich (i nie tylko) zdjęć
z exifa:
Lens ID: Olympus M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4.0-5.6 [II]
Camera Type 2: E-PL5
Szklarka. Tu była mocna interwencja w zdjęcie. Ktoś kto był to wie, że na pierwszym planie przebiega wredna paskudna rura.
1878. Załącznik 228538
Pamiętam starą rurę ujęcia wodnego... ca 30 cm. ale czy to było tu? Sądząc po "obrażeniach" foty, to by się zgadzało :)
1876 ładne. Jest dynamika i symetria. Po lewej dwa pionowe występy skalne, po prawej dwa pnie wyrastające z ziemi. Bajorko na dole i przesączająca się szybko woda między kamieniami dodają uroku.
Pzdr, TJ
Bardziej podoba mi się drugi kadr, gdzie woda przepływa między kamieniami. Z pierwszego kadru wywaliłbym właśnie te kamienie.
Mam za to to samo zastrzeżenie do obu zdjęć. Jak dla mnie, rozmycie wody jest za duże. W pierwszym zdjęciu mam wrażenie, że wata przykleiła się do zbocza a to co się oderwało, leży i między kamieniami pokazałeś na drugim zdjęciu. Nie mam wrażenia ruchu wody.
Tu już nie mam zastrzeżeń. Ruch wody mniej rozmazany i ruch wody wyraźnie zaznaczony.
Podoba mi się . :grin:
Wiem, wiem Heniu. Już @Mirek54 pisał że woda ma żyć. Fakt, tu jest wata.
!!!! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - co się dzieje z Mirkiem ?? Ostatnio chorował poważnie, odszedł gdy zaczęły się jaja na forum. Szkoda bo strasznie fajny facet, a wiedza niesamowita.
To były piękne czasy, działo się, dyskusje o zdjęciach/fotografii bywały bardziej emocjonalne od obecnych o polityce i na dodatek prostowanie i wyciąganie nie było w nich najważniejszym problemem. Z obecnej perspektywy oceniam to, jako ostatnie podrygi fotografii nie sprowadzonej do czystych technikaliów.
O Mirku chyba więcej wiedzą na drugim forum , jeśli tam jeszcze ktoś w miarę regularnie zagląda...
Ładne i przyjemne w odbiorze wodospady z tym, że uwaga Helmutha słuszna.
Dzisiaj taki szczególny dzień, więc poszaleliśmy z Jagną. Najpierw ona mnie pogryzła, potem ja ją pogryzłem. A potem wzięło się jej na wspominki bo musiała mi opowiedzieć wszystko z całego roku.
Tak, mówiła ludzkim głosem.
Trochę się zmęczyła, więc poszła do Marysi i z nią gada :mrgreen:
1879. Załącznik 228970
Stara prawda, mężczyzna podejmuje i kończy temat, natomiast kobiety ciągle go rozwijają, rozwijają i trwa to nieskończenie długo.
Kto kocha winyle ? :)
1880. Załącznik 229321
Piękna aranżacja, tylko płyt żal...
Tylko ludzików brak na tej zapraszającej do imprez sali.
A to jest to miejsce.
Krynica.
Ludziki były, ale poszły :)
1881. Załącznik 229330