Wszystkie zimorodki fajne. Te kadry ze zdobyczą w dziobie super :)
Wersja do druku
Wszystkie zimorodki fajne. Te kadry ze zdobyczą w dziobie super :)
Brawo lucas . W końcu go też dostałeś :).Ten z rybką wymiata. Długo ci pozował?
Piękny ptak i super wrzutka :grin:
Przy tej focie pozował bardzo krótko. Podlatywał tak, że miałem go z przodu, po czym odwracał się o 180 stopni, chwilę siedział i wlatywał do norki. Młode muszą być już spore, patrząc po kąskach jakie im podrzuca. Dodatkowo żerowanie zimków zakłócają działkowicze, którzy mają swoje posesje tuż przy starorzeczu i kręcili się praktycznie cały czas. W sumie jestem zadowolony z fotek, z tym że światło miałem momentami za ostre. W przyszłym tygodniu jeszcze pomęczę temat, ale trzeba się spieszyć, bo nie wiem jak długo potrwa karmienie.
Dzisiejsze przydrożne...
Załącznik 96216
Załącznik 96217
Załącznik 96218
Załącznik 96219
Kurde, spojrzałem na pierwsze i w pierwszej chwili pomyślałem, że to kangur :grin:
Chyba pora iść spać :grin:
piękne ujęcia panie. na pierwszym myslałem że kangura przy drodze trafiłeś:grin:
świetny kangur ;):mrgreen:
Pierwsze - znakomite.
Gratuluję i pozdrawiam.
no, kolego bosmanie ujęcia świetne,
Heja,
Ode mnie tylko 4 kadry z wczoraj. Dziś praktycznie zero ptaków, chociaż spaprałem trzy sytuacje. Najpierw wylądował mi kszyk prosto przed szkłem. Fart jak nie wiem co, bo zerowa frekwencja i piękne, pomarańczowe światło. Akurat miałem opuszczone szkło i jak ruszyłem to już go nie było. Potem brodziec piskliwy przespacerował mi się przed obiektywem ale z moim refleksem tylko na niego popatrzyłem. No i oczywiście klasyka gatunku czyli grzebanie w telefonie w momencie, kiedy miałem piękny, powolny nalot czapli siwej. Ehh... i takie dni niestety się zdarzają.
1.
2.
3.
4.
Ja bym tak nie dramatyzował Lucas :) to bardzo dobra wrzuta . Batalion naprawdę bajka.
jestem tego samego zdania.
czapla też super.
mój łykend był podobny do lucasa. w sobotę o 4.30 przechadzały się czaple na płyciźnie, jak miało się ku świtowi przyszły chmury, jak wyszło ładne słoneczko czapli już nie było. dzis pojechałem w to samo miejsce ale na wieczór - kilka godzin leżenia i nic. ale są jeszcze następne łykendy - oby ptaki jeszcze były
Ostatnio podczas porannych zasiadek regularnie towarzyszy mi ten jegomość.
Zastanawiam się czy by nie podrzucić mu ryby, może to skłoniło by go do jakiejś małej sesyjki.
Kris, zdecydowanie mu coś podrzuć. Przy okazji może ściągniesz rybołowa albo jakiegoś błotniaka.
Dzięki lucas. Myślę, że najlepsza chyba będzie ryba gdyż z tego co zauważyłem to głównie na nie się zasadza. a co do błotniaka to nie był on w przeciwieństwie do mnie zachwycony jego wizytą.
ciekawe spotkanie. życzę dobrych efektów po karmieniu
Jesteście panowie doskonali :)
Miałem ochotę wstawić jakąś fotkę ale po ponownym przejrzeniu kilku ostatnich stron mi przeszło..:oops: nie będę zaniżał poziomu Waszych świetnych zdjęć..
Piękne ptaszki :grin:
zajrzałam, nacieszyłam oczy... brawo :)
Mega foty. Fajnie tak nacieszyć gały co jakiś czas. A na naszym forum są ku temu sposobności.
Kris70, Lucas_g - świetne wrzutki. Zbliża się jesień więc i ja planuje wyciagnąć aparat z szafy. Pozdr.
Lucas - 2 i 3 - świetne.
Pozdrawiam.
mi z kolei 1 bardzo sie podoba !! reszta też fajna
bardzo ładne ujęcia. nie uważam, żeby były tylko dokumentacyjne. super
ISO 5000.........Potrafisz wkurzyć :-D
Pikne foty. :-)
nuda :-D ino łosie i łosie....Codziennie o świcie na Bagnie Ławki się kręcą. Teraz mało fotografuję. Czekam na bukowisko i rykowisko.
---------- Post dodany o 10:44 ---------- Poprzedni post był o 10:42 ----------
Aha, czekam też na jesienną aktywność bobrów. Mama ciekawe miejsca np gdzie bobry dobierają się do kukurydzy na polach. Może coś z tego będzie jeżeli wyjdą jeszcze za dnia. Tu te ISO 3200 i wyżej by się przydało :-)
letnie podglądanie żurawii
Załącznik 98025
Załącznik 98026
Załącznik 98024
Piękne to są ptaszyska i piękne zdjecia :)
"arktikfoks" [Vulpes lagopus] zwany po naszemu lisem polarnym...
OMD + mzd 60 f2.8
https://forum.olympusclub.pl/attachm...0&d=1378599867
Pięknie wyszedł. Gratuluję.
Super ten lis polarny. Oblizuje się, pewnie też chciałby mieć OMD ;)