Pewnie było. Ale czytac tyle stron... :)
Wiec zapytam.
Czy nowa piątka ( albo stara) da mi niezaprzeczalne plusy z matrycy w stosunku do epl5 ?
Chodzi mi o efekt "wow".
Wersja do druku
Pewnie było. Ale czytac tyle stron... :)
Wiec zapytam.
Czy nowa piątka ( albo stara) da mi niezaprzeczalne plusy z matrycy w stosunku do epl5 ?
Chodzi mi o efekt "wow".
Znaczy "wow" nie bedzie ?
Czyli mam najlepszy aparat (matryce) w olku ?
Serio ?
Edyta mowi ze najbardziej przeszkadza jakość na iso200.
Górne jakos oki, moze dlatego ze krajobrazu i długiego czasu sie nie robi na nim...
W nowym RX100 jest BSI i jakiejś dużej różnicy w jakości zdjęć nie ma. Ta technologia sprawdza się w smartfonach, w których matrycach powierzchnia ścieżek jest spora w porównaniu do powierzchni pikseli. W dużych matrycach zysk jest za to znikomy.
Nie, w tych aparatach matryce są równie dobre jak w Twoim ;-). Wow może dać tryb HI RES nowej piątki, ale rozumiem, że o niego nie pytasz. Jak robisz foty statycznych motywów z ręki w słabym świetle zdjęcia mają być szanse ze 2-3 EV lepsze, ale to z kolei zasługa świetnej stabilizacji OMD.
Jak kto hi-resa nie potrzebuje to WOW nie bedzie, wrecz powiedzialbym, ze konstans.
Mysle, ze jak w olku dostane 24mpx w jakosci tej nexa, czy nawet m5, to sie nie obraze i byc moze cos wymienie.
Natomiast HI RES, to moze mi sie bardziej niz te 24mpx przydac w olku Jak zarzuca nowy soft to sobie go wezme na testy, bo ja i tak z moimi czasami na jakich operuje nie wejde w gorna granice, i jak do tego stakowanie doloze, to moze byc conajmniej ciekawie.
pozdro