Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Korpusy OM są eleganckie, i klasyczne , wykorzystanie takiej bryły , da aparat ,który będzie się chciało wziąść w rękę. Dużo ciekawsza stylistyka od Takich G-X.
A co do reszty zobaczymy...
Może jaszcze nie muszę zmieniać komputera.
I będziesz chciał za "ładność" korpusu zapłacić ekstra 2 tys. ? G3 kosztuje 2 tys. a prognozowana cena O-MD 4tys.
Biorąc pod uwagę, że matryca ta sama to obrazek będzie tylko trochę lepszy niż z panasa.
Zresztą, poczekamy zobaczymy...
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
I będziesz chciał za "ładność" korpusu zapłacić ekstra 2 tys. ? G3 kosztuje 2 tys. a prognozowana cena O-MD 4tys.
Biorąc pod uwagę, że matryca ta sama to obrazek będzie tylko trochę lepszy niż z panasa.
Zresztą, poczekamy zobaczymy...
Wiesz różne rzeczy kupuje się z różnych powodów, G-3 nie podobami się na przykład, nowy korpus ma być szczelny, nie wiemy jak będzie pracował ze szkłami 4/3. W zasadzie to wszystko są pogłoski i plotki.
A gdyby ta ładność była uszczelniona i dużo lepiej współpracowała z 50-200 i 12-60 , to rozważyłbym wydatek tych 2000 PLN więcej. G-3 gwarantuje mi tylko tryb manualny.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Najwieksi, znaczy sie kto? :)
Ja poki co jestem tylko rozczarowany tym, ze wpakowali tam stara matryce. Choc i tak bedzielepiej niz w E-5 :)
I taniej o ironio. Nawet jak cena 1000-1300 USD bedzie cena za sam korpus. Jeszcze daje rade.
Teraz priorytetowo to się modle zeby to dobrze z szklami 4/3 wspolpracowalo :)
T.
Pytanie czemu mialoby lepiej pracowac niz G3/GX1? To chyba wymagaloby hybrydowego systemu AF a jesli matryca jest Panasia to raczej nie bedzie go miec. Poki co wyglada na to ze jak zwykle w wypadku premier m43 Olympusa skonczy sie na szumnych zapowiedziach ...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
A gdyby ta ładność była uszczelniona i dużo lepiej współpracowała z 50-200 i 12-60 , to rozważyłbym wydatek tych 2000 PLN więcej. G-3 gwarantuje mi tylko tryb manualny.
Masz rację. Tego nie wziąłem pod uwagę, używam tylko mikrusowych obiektywów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Vindex
Pytanie czemu mialoby lepiej pracowac niz G3/GX1? To chyba wymagaloby hybrydowego systemu AF a jesli matryca jest Panasia to raczej nie bedzie go miec. Poki co wyglada na to ze jak zwykle w wypadku premier m43 Olympusa skonczy sie na szumnych zapowiedziach ...
Potrzebne jest jakieś lustereczko, może być odbicie od matrycy i detektory to zupełnie inny układ, z matrycy jest tylko AF po kontraście. ZD na Olympusie działa , ale jest wolny , u Panasa z urzędu jest manualny.
a ta "stara matryca" co jest lepsza w szumach na wysokich iso od ep3 o 1 ev to taki dramat ?
epicure -masz pamięć dobrą ale krótką -sam niedawno rzucałeś się w oczy i uszy (teraz również ale "z prądem") a "zapalczywość" to małe słowo jak się czytało te eseje o "nieodstępowaniu tak bardzo..." e-30 itd. itp. Więc daruj sobie bardzo proszę -internet wszystko przyjmie ale pechowo > nie "zapomni"
Ja zawsze byłem zapaleńcem jak się do czegoś napaliłem.
Wszystko wskazuje że płomyk zgaśnie już 8mego.
Jeśli kanon mógł pójść po rozum do głowy (matryca G1X) a olympus wciąż ładować będzie "resztki magazynowe" Panasonica to i zapał nie pomoże.
Ocz, to wszystko JEŚLI... -choć tyle razy to już przerabialiśmy...
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
Jeśli kanon mógł pójść po rozum do głowy (matryca G1X) a olympus wciąż ładować będzie "resztki magazynowe" Panasonica to i zapał nie pomoże.
Trudno sie z tym nie zgodzic... niestety...
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
Cały problem w tym, że ponoć ta matryca Canona to żaden cud świata, i nie byłbym zdziwiony gdyby prezentowała półkę zbliżoną do Panasonic'a.