Odp: Olympus XZ 1 F1,8-2,5
No, jak przesiadłem się na cyfrówkę, zacząłem pstrykać jak szalony - przez 5-6 lat 13.000 zdjęć włączając testy, zabawę i tp.
A serio, nie dość, że nauczyłem się za czasów kliszy oszczędzać kadry to zwyczajnie nie chce mi się wszystkiego obrabiać. PS jest pod tym względem boski, ale ma nieco inne upodobania niż ja.
No co wy.... jaka analiza histogramu jakie podglądy... łażąc po Wenecji w piękną październikową sobotę to ostatnia rzecz na jaką miałem ochotę :)
Nic będę testować wydajność baterii :)
Raw therapee to program, którego nie jestem w stanie strawić ...
Pozdrawiam
Jak dla mnie bateria jest słaba.
Dwie baterie wystarczyły na 200 zdjęć jpg+orf + 3 krótkie filmiki,podgląd był wyłączony
Cytat:
Zamieszczone przez
and21
Dwie baterie wystarczyły na 200 zdjęć jpg+orf + 3 krótkie filmiki,podgląd był wyłączony
Niemożliwe... 200-300 zdjęć na jednej baterii to norma dla takich aparatów. Ale na dwóch akumulatorach? Nie chce mi się wierzyć, że może być aż tak źle.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Niemożliwe... 200-300 zdjęć na jednej baterii to norma dla takich aparatów. Ale na dwóch akumulatorach? Nie chce mi się wierzyć, że może być aż tak źle.
Zgadza się, a raczej więcej niż zgadza. Jak miałem ten aparat to robiłem w granicach 800. Zresztą zazwyczaj jak zgrałem zdjęcia do komputera, to aparat zostawiałem podłączony i przez USB mi się doładowywał. Nigdy nie zdarzył mi się dyskomfort braku prądu.
6,6GB plików,1/5 z lampą.
Baterie nowe,były rozładowane i naładowane do pełna.Aparat wyłączał się sam-brak gotowości elektrycznej;)
Po godzinnym odpoczynku w kieszeni wskaźnik pokazywał że są naladowane do połowy
Witajcie,
Czy w ostatnim cenniku pojawiła się zakrywka do XZ-1 ta z nowego srebrnego modelu? A może gdzieś w sieci jest do dostania?
Cytat:
Zamieszczone przez
and21
Jak dla mnie bateria jest słaba.
Absolutnie się nie zgadzam. Nie mam go co prawda ale pamiętam jak go wypożyczyłem praktycznie na cały dzień podczas zlotu w Warszawie. Jedna bateria wytrzymała kilka godzin zabawy - dużo zdjęć, kilka filmów, grzebanie w menu, ekran świecił naprawdę długo. Oddając aparat wieczorem ciągle można było robić zdjęcia. Poza tym to było w większości na zewnątrz i był styczeń więc zimno. Żywotność baterii to był jeden z bardzo pozytywnych wniosków po tej zabawie, co nie zmienia faktu, że dodatkowa bateria do IMHO podstawowy element, który trzeba dokupić do każdego aparatu. Jaka by nie była zawsze bateria kiedyś padnie i znając życie zrobi to w najmniej odpowiednim momencie...
Zrobiłem dzisiaj 660 obrazków z latawca - skończyła się karta , nie skończyła się bateria. Naprawdę nie ma problemu, a jak go masz tto wysyłaj do serwisu, może coś z gospodarką energią lub baterią w Twoim egzemplarzu masz nie tak.
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
and21
6,6GB plików,1/5 z lampą.
Rozwiązanie może być w powyższym. Sporo zdjęć z lampą, która jednak ciągnie baterię. Warto też zwrócić uwagę, żeby lampa była schowana kiedy nie jest potrzebna. W trybie gotowości do błysku cały czas chyba pobiera energię.