-
Odp: Biebrza całodobowo
Witaj, fajne dudki a boćki jak to boćki wiosną, w tym roku mimo śniegu nieźle sobie poradziły, tylko podobno siały straszne spustoszenie wśród marcowych zajączków (te z marca chyba i tak mają prawie 100% śmiertelność). Czytałem, że pojawiły się pierwsze od 2002r gniazda batalionów w okolicach Dolistowa ? Pozdr
-
Piękny ten 3-ci, bociani kadr.
Pozdrawiam.
-
-
Fajne ujęcia dudków. Nigdy nie widziałem tych ptaków a piękne są.
-
Boćki takie biedne, a dudki urocze :)
-
Dudkowe naloty bardzo dobre. Ja przygodę z dudkiem zakończyłem na statykach, na naloty nie miałem pomysłu w miejscu, gdzie fociłem.
Mi również dane było obserwować boćki w tych trudnych warunkach. Z tym, że ja na raz wabiłem drobnicę ziarnem i błotniaki kurami. Pewnego razu przyjechałem do czatowni i zobaczyłem duże ślady przy ziarnie. Byłem przekonany, że to żuraw, który mi się marzy. Jak się okazało, ziarno zjadały sarny, a kury szamał bociek. Potem podchodził pod samą czatownię i wskakiwał na nią, stąd te duże ślady.
Twoje ujęcia boćków bardzo ciekawe, szczególnie ostatnie bardzo mi się podoba.
-
Te Dudki to takie jakieś czupórne wyszły ;)
extra!
-
3 załącznik(ów)
Załącznik 99634Załącznik 99635Załącznik 99636Bukowisko zaczęło się. Dziś spotkałem byka wymęczonego najprawdopodobniej walką z innym bykiem. Spotkanie było bardzo ..... bolesne, albowiem byk okazał się dość żwawy i niecierpiący intruzów. Na szczęście zadowolił się lekkim skopaniem mojej osoby bez tłamszenia porożem. Okazałym jednakowoż. Rozpieprzył mi natomiast tandem E-30 - yashma 300/2.8. I znowu na szczęście puścił tylko adapter mocowania. Sprzęt dalej działa.
-
Całe szczęście że Cię nie rozjechał. Pewnie w porę zauważył że nie masz rogów :wink:
-
Szczęście. jak w starym dowcipie o Stalinie - ,,A mógł zabić..."