potwierdzam mekko.
Wersja do druku
potwierdzam mekko.
fomei też ma w ofercie kilka modeli śmiesznych niefotograficznych z wyglądu:
np takie coś
Mam pytanie do użytkowników: który model będzie lepiej dopasowany toploader 50AW czy 55AW do zestawu C 50D + 18-135mm (ewentualnie na dno torebki C50mm) filtr i to wszystko. W MM mają tylko na stanie toploader 45:( Potrzebny mi futerał na wyjazdy w góry kabura świetnie się sprawdza z przodu na klacie w terenie miałem 75AW duża to już kawał torby!
jak ludzie są posiadacze takiego toploadera?
wyklikane na mobilku
rzeczywiście każda z toreb jest niczego sobie
Przymierzam się ostatnio do zakupu plecaka foto. Moje preferencje to : pas biodrowy, pokrowiec przeciwdeszczowy no i 2 komory. Padło póki co na Benro Quicken 300 i Kata DR-466i. Która lokata będzie waszym zdaniem lepsza - chińczyk czy izraelczyk? Odpowiednio 2 i 5 lat gwarancji.
Miałem Katę DR465. Super jakość wykonania i generalnie plecak ma zwartą formę, nie jest zbyt duży ani pękaty. System otwierania komory ze sprzętem jest bardzo wygodny (teraz mam Naneu ładowany od strony pleców i już mnie to wkurza). Sprzedałem jednak ten plecak, bo nie ma porządnego mocowania do statywu (da się przypiąć coś małego, lekkiego, ale nic więcej), górna komora jest malutka i brakuje dodatkowych kieszonek na drobiazgi.
Benro wygląda na pojemniejszy ale Kata to sprawdzona firma która od lat produkuje plecaki.
Wg mnie to ten model Kata ma trochę za małą przestrzeń na aparat i akcesoria. Mam coś podobnego Lowepro i sprawdza się tylko na krótkich wypadach. Wejdzie tylko aparat, 2 obiektywy i lampa a górna przestrzeń pomieści tylko kurtkę/bluze i kanapki.