-
Odp: Z deszczu wyżęte moje miasto
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Jednak to że mieszka się w głuszy mnie nie dziwi, ale w głuszy w wielkim PUSTYM bloku - o tak :D
właśnie to mnie powaliło z nóg
-
Ja to bym tak chciał. Ja jak wilk samotnik lubię.
Jak pójdę na szlak, i tak połaże kilka godzin po lesie to normalnie odpoczywam po tym zgiełku w robocie.
Inna sprawa czy w Bornem lub Kłomino te ichnie wojska nie miały jakiej broni chemicznej lub nie pozostały gdzieś niespodzianki w postaci materiałów wybuchowych. A ponoć w tym jeziorze sporo takich zabawek utopiono.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ja to bym tak chciał. Ja jak wilk samotnik lubię.
Jak pójdę na szlak, i tak połaże kilka godzin po lesie to normalnie odpoczywam po tym zgiełku w robocie.
Inna sprawa czy w Bornem lub Kłomino te ichnie wojska nie miały jakiej broni chemicznej lub nie pozostały gdzieś niespodzianki w postaci materiałów wybuchowych. A ponoć w tym jeziorze sporo takich zabawek utopiono.
wojskowa chemia w jeziorze?? tam muszą być wielkie okonie. trza dać znać krakmanowi:grin:
-
No teraz zdecydowanie lepiej :)
Czekam jeszcze na świadome kadry z harmoszką i grajkiem.
pozdrawiam,
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Mało kto zawsze przy sobie nosi małą dziewczynkę i pył ;)
Koniecznie musisz obejrzeć wystawę Bufetowej https://forum.olympusclub.pl/content...tawa-Bufetowej. Jak tylko zobaczyłem te miejsca skojarzenie przyszło niemal natychmiast. Zwłaszcza, że Aga ma już kadry nawiązujące stylistycznie do tematów wojenno-tułaczych, a osobista modelka ma już opanowane pozowanie w tym klimacie: https://forum.olympusclub.pl/konkurs...8_wrzesien.JPG. Można by powiedzieć - samorodny talent.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sawa
Zarys potencjału tego miejsca udało Ci się wychwycić, ale brakuje czynnika ludzkiego - przez to zdjęcia są jakby nie twoje.
Właśnie do tego nawiązywałem. Czynnik ludzki jest brakującym ogniwem by wiązać te kilka zdjęć z autorstwem Agi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sawa
Hades, pomysł dobry, a że twój - to może wykombinujesz na Śląsku Dolnym takowe zdjęcie?
Aga jest lepiej przygotowana. Jest agentem trojga utalentowanych modeli i ma lepiej wyposażony magazyn rekwizytów z epoki. Daleko mi do niej.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
I jeszcze specjalnie dla hadesa - wprawdzie nie dziewczynka ale chłopczyk i nie z walizką ale z harmoszką ale za to w płaszczyku.
... ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko na Placu Rewolucji, i nie rozdają, tylko kradną... Tak mi się skojarzyło po radziecku ;).
A poza tym dziękuje. Czynnik ludzki zakomponowany w kadrze dodaje tym miejscom punktu odniesienia, skali, a przede wszystkim życia. Choć zachwycałem się wyżej to temat z mała dziewczynką pewnie by nie wyszedł. Już podrosła i pewnie nie da się wciągnąć w klimaty wojenno-tułacze swojej mamy ;). Chłopczyk z harmoszką nieco nadrabia.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
I kilka gratisów w podobnym klimacie.
To w płaszczyku z Kłomina, niemal bliźniaczy koszmarek jest w Bornem (zdjęcie z autem). Dwa pozostałe zrobione w Domu Oficera.
#3194.1 - mimo, że jak wspomniałem nadrabia, ale czy nie uważasz, że trochę mało wyraźny jest ten akcent? Chłopiec przemyka, przytłoczony odbitym światłem zwalistej ściany. Choć po dłuższym zastanowieniu, jego nierzucanie się w oczy, mimo bycia na pierwszym planie, wraz z surową scenerią tła nabiera sensu.
#3194.2 - dałbym tytuł: Dom z widokiem na porżnięty las.
#3194.3 - tak jak to pokazałaś, znowu miałbym sugestie byś wykorzystała dłuższy czas naświetlania i zrobiła ducha przechodzącego do wejścia po prawej. Ja tylko niosę inspiracje...
#3194.4 - brakuje tylko ekipy szabrowników wrzucającej jakieś graty na pakę :).
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
a widzisz że wozi rekwizyty - jakoś mnie to nie dziwi ;)
No, muszę odszczekać to co pisałem o niewożeniu rekwizytów.
---------- Post dodany o 10:13 ---------- Poprzedni post był o 10:06 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
te 3 mieszkające tam rodziny - powaliło mnie z nóg. gdzie oni robią zakupy, z kim rozmawiają, z kim bawią się dzieci (jesli są), gdzie chodzą do lekarza. to jakiś surrealizm
Pomyśl jeszcze, że może tam nie być zasięgu komórki, a kablowe spółki telefoniczne nie ciągnie by inwestować w telekomunikacje na tym terenie. To dopełnienie cywilizacyjnej apokalipsy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Tą dziewczynkę jakbym gdzieś już widział :roll: Nieeee, a może jednak :roll::grin:
-
Czarno biała seria zdecydowanie lepsza :-) Szczególnie podoba mi się zdjęcie nr 2. Zdjęcie nr 3 kojarzy mi się z japońskimi horrorami, które zresztą bardzo lubię.
-
-
hadesie, Sawo - coraz ciężej robić mi ustawki. Chyba się wypaliłam. Mam wrażenie autoplagiatowania. Może to chwilowe, ale raczej chyba czas na zmiany.
Fajne miejsca czasem są przekleństwem. Znajdziesz się w takim, chłoniesz ale... okazuje się że nie masz pomysłu na jego sfotografowanie.
Czasem pomysł musi dojrzeć w głowie. Być może trzeba będzie się wybrać w te miejsca jeszcze raz, typowo fotograficznie, np. z jakąś zacną grupą Forumowiczów :D
-
Dziewczyna w oknie B&W i Lenin zza drzewa mi się podobają. Reszta średnio, bez jakiegoś mocnego punktu na zdjęciu, tylko ponure ruiny...
Niedaleko Kłomina jest most w Jastrowiu, ciekawe czy tam byłaś?
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1318528682
-
Nie, tam już się nie zapuszczaliśmy. A dobre tereny na spływy kajakowe.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
hadesie, Sawo - coraz ciężej robić mi ustawki. Chyba się wypaliłam. Mam wrażenie autoplagiatowania. Może to chwilowe, ale raczej chyba czas na zmiany.
Fajne miejsca czasem są przekleństwem. Znajdziesz się w takim, chłoniesz ale... okazuje się że nie masz pomysłu na jego sfotografowanie.
Czasem pomysł musi dojrzeć w głowie. Być może trzeba będzie się wybrać w te miejsca jeszcze raz, typowo fotograficznie,
To nie wypalenie. Czas to sobie powiedzieć - jesteś dojrzałym fotografem. Nie rzucasz się na pierwsze pomysły, bo jak to ujęłaś popełniłabyś autoplagiat. Teraz rozumiem dlaczego relacja z tamtego miejsca jest oszczędna i wyludniona. Pojechałaś na rekonesans. Pisane jest Tobie wrócić w tamto miejsce z przemyślanymi pomysłami :).
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
np. z jakąś zacną grupą Forumowiczów :D
Plener wiosenny w Bornem?
-
1 załącznik(ów)
Jakby ktoś się wybierał, to polecam odwiedzić Dom Żołnierza. Niegdyś to miejsce służyło za kino lub teatr, na co wskazuje spore miejsce na widowni -na piętrze i scena.
Załącznik 95439
-
Świetne miejsce i świetne światło. Masz może RAW ? Chętnie bym spojrzał na tą fotkę z mojej "perspektywy"
-
oj dobre fociury z Bornego, fiu fiu !
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aallen
Świetne miejsce i świetne światło. Masz może RAW ? Chętnie bym spojrzał na tą fotkę z mojej "perspektywy"
Na szczęście jeszcze mam :) Bardzo jestem ciekawa Twojego spojrzenia :)
https://docs.google.com/file/d/0B87W...it?usp=sharing
-
1 załącznik(ów)
Takie tam troszkę mroczniejsze :)
-
Też fajne :-) Chyba bym wybrała coś tak pomiędzy, bo ta moja wersja teraz taka za jasna się wydaje... Ja w ogóle mam jakąś manię wyciągania cieni wszędzie...
-
Nie martw sie. Też tak mam ze względu na manie HDR. Tego akurat nie próbowałem tak robić bo mi zaczęło szumieć :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aallen
Takie tam troszkę mroczniejsze :)
Fanie, tylko zapytajcie szefową wątku czy można tu ze swoimi fotkami wchodzić ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Fanie, tylko zapytajcie szefową wątku czy można tu ze swoimi fotkami wchodzić ;)
No fakt, przepraszam. Bo ja tak chciałam tylko jeden pstryk w nawiązaniu do tematu...
-
Ależ spoko. Długi weekend, gość w dom :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ależ spoko. Długi weekend, gość w dom :D
No właśnie chciałem napisać, że bufetowa chyba nikogo jeszcze z baru ;) nie wyrzuciła :)
Ale znam to z autopsji. Chyba każdy nowy forumowicz przez to przechodzi :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Może na jakiś czas potrzebna jest zmiana modela. Nie żebym się narzucał ;)
-
"Wieprzne" byłyby to zdjęcia...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wieprz
Może na jakiś czas potrzebna jest zmiana modela. Nie żebym się narzucał ;)
Do Chełmna zabiorę płaszczyk i kapelutek - trzymam Cię za słowo :D
-
Coś czuje, że pozujących będzie więcej.
-
3 załącznik(ów)
Dziś jakoś tak spontanicznie udało mi się zrobić kilka zdjęć facetom w piżamach.
Miny pary przejeżdżającej na ciągniku - bezcenne :D
-
zarąbiaszcze !!!
chyba pierwsze mi się najbardziej podoba :) ale 3 też jest cool
podoba się seria - a te miny "gapiów" masz ???
-
Nie mam min, niestety :D Zdjęć mam sporo ale muszę je przetrawić. Jakoś drażni mnie ostatnio cyfrowa ostrość. Muszę coś pokombinować z obróbką, a nie umiem :oops:
-
2 i 3 genialne. Poleżałoby się pod drzewem w piżamie:grin:
---------- Post dodany o 07:27 ---------- Poprzedni post był o 07:25 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Nie mam min, niestety :D Zdjęć mam sporo ale muszę je przetrawić. Jakoś drażni mnie ostatnio cyfrowa ostrość. Muszę coś pokombinować z obróbką, a nie umiem :oops:
W jakim programie obrabiasz fotki?
-
Podobają mi się te inscenizacje. A faceci do nich pozujący - szacun, ja to bym się chyba nie odważył w takim stroju wyjść z domu ;-)
-
Koszuloki pierwsza klasa :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Koszuloki pierwsza klasa :)
No właśnie, skąd Ty takie ciuchy wytrzaskasz ? Kapelusze, walizki, płaszczyki, ludzkie członki w walizkach - toż to klasyka teatru :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
No właśnie, skąd Ty takie ciuchy wytrzaskasz ? Kapelusze, walizki, płaszczyki, ludzkie członki w walizkach - toż to klasyka teatru :)
Ludzkie członki? :shock:
Aaaa, nogi, ręce... przepraszam :oops:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Dziś jakoś tak spontanicznie udało mi się zrobić kilka zdjęć facetom w piżamach.
Miny pary przejeżdżającej na ciągniku - bezcenne :D
O Widzisz! I to jest to co Saboory lubieją najbardziej u Bufetowej!
P.S.
Trochę strasznie tytuł wątku z treścią się zgrał na forum:
Cytat:
Z deszczu wyżęte ludzkie członki
brrrr...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Znaczy, zupełnie pzypadkiem, spotkałaś na drodze facetów w pidżamach, z walizką i w meloniku? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Ludzkie członki? :shock:
Aaaa, nogi, ręce... przepraszam :oops:
A Ty myślałeś, że ludzie to tylko faceci? :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Znaczy, zupełnie pzypadkiem, spotkałaś na drodze facetów w pidżamach, z walizką i w meloniku? ;)A Ty myślałeś, że ludzie to tylko faceci? :-P
A mnie sie bardziej podoba ten berecik od melonika...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
A Ty myślałeś, że ludzie to tylko faceci? :-P
Przepraszam :oops:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta