Świetnie pozuje.
Wersja do druku
Świetnie pozuje.
Dudki świetne, drapol też niczego sobie...
jest szansa. jak będzie intensywny okres karmienia też mogą się skusić
fotki brzydkie, zimne, tylko techniczne, ale zimą tak reagowały na kury:shock:
713
Załącznik 232996
714
Załącznik 232997
a to z wczoraj, drób działa
715
Załącznik 232998
716
Załącznik 232999
716 mnie się podobuje.. :grin:
Ładne foty. Kiedyś próbowałem "polować" wiosną ale olały mnie i moje kuraki. Myślę, że przyczynił się do tego dostatek ich naturalnego pożywienia. Z tego co pokazujesz jednak się da.
Fotografie dudków świetne a zatrzymane w kadrze te drapieżne wcale im nie ustępują.
może to kwestia systematyczności. jeden raz rzucone mięso nie przyciągnie tłumów. może jakiegoś zbłąkanego po imprezie :mrgreen:
717.
Załącznik 233099
717
Bardzo ładny strzał. Prześwietlone lotki to cymes .Czy zostawienie więcej miejsca w kadrze po prawej - tam dokąd ptak podąża (ląduje) nie dodałoby dynamiki zdjęciu?
TJ
szczególnie przy tych ptaszorach, co za każdym razem chcą inaczej. czasem mam ich po dziurki w nosie..... cholery są tak nieprziwydywalne jak moja lepsza połowa :mrgreen:
Tadeuszu, Twoje krótkie celne i treściwe oceny zawsze trafiają w sedno tarczy. masz pełną rację, przydałoby się więcej oddeechu po prawej. po prostu nie udało mi się prowadzenie kadru. ptak w nalocie jest mega trudny do prowadzenia z AF.
na polepszenie atmosfery takie coś. nie pamiętam czy było, bo jest tego za dużo na moją prawie pólwieczną mózgownicę. jak było to jest dubel
718.
Załącznik 233190
Nie wiem czy dubel, ale taką świetną scenę to warto i kilka razy pokazać!
718 - dubel jest jeszcze lepszy, bowiem opowieść stała się pełniejsza. Obserwujące scenę gawrony dopełniają kompozycję oraz wymowę obrazu, wyglądają bardzo inteligentnie, widać zaangażowanie, zaciekawienie co z tego wyniknie. Dynamika nalotu fantastyczna.
TJ
spokojniejsza atmosfera.
719
Załącznik 233378
719 prima sort
Meega te Twoje Dudki są..[emoji123]
Piękny ma ten swój pióropusz i świetnie go prezentuje podświetlony :-)
To prawda takim "dublem" trzeba się chwalić. Dudek w takiej scenerii prezentuje się wyśmienicie z tym , że jego korpus nieznacznie bym rozjaśnił.
Masz "rękę" do ptaków :).
w tym roku nie szukałem dziupli dudków. a to z zeszłego roku. nie mam pojęcia jak można mieszkać na tak małej przestrzeni :mrgreen:
im przez "drzwi" to nawet ćwiartka nie przejdzie :shock:
rodzic (nie mam pojęcia czy ojciec czy matka) nawołujący do młodego w drzewie
720,
Załącznik 233670
a to młody który z ciekawości zaczął wychodzić na zewnątrz
721,
Załącznik 233671
Boskie Bueno... tfu - Dudki :mrgreen:
Reportaż z dudkowego drzewa kapitalny.
TJ
Gratuluję świetnych zdjęć!
w trzcinach
722,
Załącznik 233743
723,
Załącznik 233742
724,
Załącznik 233740
725
Załącznik 233739
726,
Załącznik 233741
Nie no kolego, robisz znakomite zdjęcia, czapki z głów.
720 jest znakomite, i marzy mi się kiedyś Dudka ustrzelić, ale jak na razie to sobie mogę pomarzyć jedynie :cry:
Seryjka zachwycająca, klimatyczne fotki. Piękny jest ten ptaszek śpiewający w trzcinach. Światło z kontry, ostre, ale bardzo na miejscu.
TJ
mało czasu na wygłupy z ptaszorami, ale błotniaczek podszedł
727
Załącznik 233931
728
Załącznik 233930
729
Załącznik 233933
730
Załącznik 233934
731
Załącznik 233932
Zdjęcia jak zwykle przednie. Musisz mi kiedyś powiedzieć jak zrobić zdjęcie dudka, gdzie go szukać i tak dalej, wybieram się do na dwa miesiące do Polski na lato i mam ambicję zrobić mu wreszcie zdjęcie :-)
Błotniak jest świetny. Lubię Twoje zdjęcia za naturalność.
zimek
732
Załącznik 233985
733
Załącznik 233986
734
Załącznik 233987
Ostatnie super :) On łyka tę rybkę w całości???
Super nie tylko ostatnie:-)