Jak mogłeś!!! :-x
Na drugi raz się obrażę!!!
Jasiu , ZAPRASZAM!
Akutat wczoraj sesja trwała :grin:
Wersja do druku
Jak mogłeś!!! :-x
Na drugi raz się obrażę!!!
Jasiu , ZAPRASZAM!
Akutat wczoraj sesja trwała :grin:
No proszę jak pięknie :)
Czegos nie rozumiem....
Sesja z taka laska, a tylko trzech facetow w watku???
Chyba nie to zdjecie wrzucilas do galerii ;)
Odnosze wrazenie, ze coraz pewniej czujesz sie w klimacie studyjnym- to raczej dobrze, nie? :)
Zwierzeca ciekawosc kaze mi sie zapytac- czemu ostatnio gustujesz w mroczniejszych klimatach? Ciemniejsze stroje, tla, mniej swiatla? Ciekawie to wychodzi i zastanawiam sie skad inspiracja. Oczywiscie nie obedzie sie bez prosby o wiecej z tej sesji :mrgreen:
Świetny ostatni portrecik, nietypowa poza no i piękna modelka. Dla mnie super, daj więcej z tej sesji coo :grin::grin:
Dzięki za wizytę :grin:
Co do światła to myślę że pracę nad nim zawdzieczam Irkowi który tłumaczył mi kiedyś cierpliwie, że więcej nie oznacza lepiej.
Za to Ci Irku serdecznie dziekuję.
Niestety na warsztaty nie dotarłam i drogą prób i błedów sama dochodzę do tego co mi pasuje. Czy mi to wychodzi , sami osądzicie.
Ciemne tło ładnie eksponuje opaloną skórę którą chciałam pokazać.
No i co tu dużo mówić - dużo łatwiej (jak dla mnie) jest focić na ciemnym tle. Pomieszczenie w którym robiłam zdjecia jest dość małe- trudno na jasnym uniknąć cieni. Te kwestie muszę podszkolić. :grin:
... Przepraszam, wykasowałam ostatnią fotkę ....
Moja modelka też początkuje w "modelingu":wink:, ale mam nadzieję , że będzie zadowolona z efektów.
Zdjęcie z 12.30 ;) bardzo mi się podoba. Czerwone "dodatki" i tatuaż dodają smaczku ;) Co do ostatniego zdjęcia to mam mieszane uczucia. Wydaje mi się, że ta poza bardziej pasowałaby do modelki z (nikogo nie obrażając) bardziej wydatnym biustem ;) Taki skręt ciała ma chyba na celu ukazanie właśnie tego rąbka tajemnicy. Ale to tylko moje odczucie ;)
Dzięki Quentin- tak, dokładnie o to chodziło. Choć piękne plecy są też dobrym pretekstem :grin:
Ujęcie , które mocniej eksponowało biust było, - nie zadowoliło mnie z powodu miny.
Mam jeszcze inne , nieco odważniejsze, jednak najpierw musi je zobaczyć zainteresowana, abym mogła je opublikować. :)
Moja modelka jest urodziwa i bardzo zgrabna , muszę jednak bardzo uważać aby twarz wychodziła dobrze- nie chcę zbędnej ingerencji PSa- a ma tendencje do niekorzystnego układania sie światła w miejscach niewskazanych.
Z drugiej strony nie chodzi o to, aby zadowolić widza, lecz aby modelka wyszła naturalnie i podobna do siebie. W tę pułapkę nie chcę popaść.
Cieszą mnie wasze komentarze
Pozdrawiam
Na zdjęciach studyjno / portretowych to ja się kompletnie nie znam, jednak bardzo przyjemne w odbiorze są Twoje ostatnie prace, mają w sobie trochę tajemniczości (pewnie przez to ciemne tło i lekkie niedoświetlenie)...
MSZ to świetne prace, jednak żeby nie było tak "całkiem słodko" to uważam że nietrafnie wybrałaś ostatnie zdjęcie do galerii. W moim (całkiem subiektywnym) odbiorze jest to najsłabsze zdjęcie z sesji którą wcześniej pokazałaś w wątku...(choć jak pisałem na początku - co ja się tam znam) :roll:
Pozdrawiam
Ponieważ nie rajcują mnie tatuaże i wydatne biusty ani tym bardziej wystające łopatki :-P
Może ale nawet wydatnego biustu nie byłoby widać, ponieważ jest przykryty czymś czarnym, zlewającym się z tłem a właśnie te łopatki mi się najbardziej rzuciły w oczy.
Może to wina zbyt małej odległości od modelki, za małej ogniskowej (40mm to chyba za mało :roll:), że najdalsze "elementy" modelki wyszły jakieś chude w porównaniu z prawym łokciem. Może jednak to łokieć wyszedł za wielki?
W każdym razie, zdjęcia ubranej modelki bardziej mi się podobały :)
Dzięki Puchatek :grin:
Być może rzeczywiście tak jest jak piszesz...
Nie pogniewacie się w takim razie jeśli wyciągnę je z galerii- w pełni zgadzam sie z waszymi komentarzami. Heniu twoja uwaga o łokciu jest bardzo trafna- dopiero teraz to widzę.
Wkrótce wrzucę inne.
Chodziło mi mnie więcej o to co Tobie :) Gdyby ciało nie było okryte to światło lepiej by się od niego odbiło i całość byłaby jaśniejsza.
Nie stresuj się :wink::lol:
Żartowałam :mrgreen::cool:
Jeszcze jedno zdjęcie Natalii...
Moja modelka to wyjątkowa osoba. Jest młodziutka ale ma dar do pozowania. A jest wyjątkowa , bo nie wiem jak to możliwe aby przy okazji była tak skromna i empatyczna. Wolontariuszka, społecznik. Gdybym miała syna chciałabym aby była moją synową :wink::grin:
Z innej beczki...
Kolejne :grin:
Piękne! :)
Studyjne super!! : )
Udane kadrowanie, świetna, zimna, mocna tonacja z delikatną, acz ostro zaznaczoną GO : )
Pozdrawiam : )
strasznie pociachałaś asia8...reszta też jakoś dziwnie kadrowana
1- troche wyszla przerosnieta czupryna (od ciebie mozna wymagac wiecej ;] )
2 i 3- marze zeby kiedys zrobic takie zdjecia ;)
Pozdrowka
Dziekuję za wizytę. :grin:
Czaroz - to bardzo miłe słowa. :grin:
A mi się podoba, chyba środkowe najbardziej.
co się Tobie podoba w środkowym zdjęciu? modelka ma minę jakby zjadła nieświeżego oscypka:) w złym momencie migawka poszła w ruch
Generalnie wszystkie te zdjecia sa poprawne, reszta to juz szukanie wad. ;)
W pierwszym przeszkadza mi nienaturalnie duza glowa/fryzura, dominujaca nad sylwetka. W drugim wspomniany juz wyraz twarzy. W trzecim wystemplowalbym ramiaczko i bedzie super.
A przede wszystkim to zmienilbym tlo (osobiste preferencje, nie lubie innego niz biale) i wyretuszowalbym zdjecia.
Dla wszystkich którym brakuje uśmiechu, rozśmieszyłem modelkę i taki uśmiech wyszedł :)
Super :grin:
Powiem, ze nawet całkiem naturalnie wyszło Jasiu. :grin:
Znam te sztuczkę :wink: .
Z moją ostatnią modelką to jest tak, że przy poważnej minie miewa taki specyficzny wyraz twarzy. Z drugiej strony do lekko uwidocznionego biustu nie pasował mi jej piekny szroki uśmiech. Stąd jak niektórzy napisali wyraz twarzy nie był najkorzystniejszy.
Dam wam od siebie odpocząć. Wybieram sie w dłuższą podróż. Mam nadzieję , że wrócę z fajnymi kadrami na karcie :grin:
Pozdrawiam i do zobaczenia.:grin:
Ja tam widziałem tylko cycucha :) Dopiero teraz zobaczyłem mine.
Witam forumowiczów.
Wakacje powoli się kończą.
Czas na obróbkę zdjęć po wojażach i miłe wspomnienia, a przede wszystkim a nadrobienie zaległości forumowych, zwłaszcza przejrzenie wątków.
Na początek Bangkok w deszczu :)
Dzięki Lolita za powitanie :grin:
Na wycieczce najbardziej poza krajobrazami podobały mi się ciekawe twarze ludzi. Często zmęczeni, poorani zmarszczkami, ale zwykle życzliwi i uśmiechnięci.
Tajlandia to kraj w którym czułam się bardzo bezpiecznie.
Tak po ludzku zazdroszczę Ci tych podróży. Pozostaje napawać oczy pięknymi obrazkami, które przywozisz. Nie daj czekać zbyt długo i wklejaj więcej. Co do warsztatu, to nie mam nic do zarzucenia.
Witaj:)
ja na razie oglądam z rozdziawioną gębą, a wypowiem się pewnie później jak więcej przybędzie z Bangkoku:)
Przybędzie z pewnością, niebawem wezmę się do pracy :grin: