Odp: KAP - fotografia latawcowa - wymiana doświadczeń
Cytat:
Zamieszczone przez
Blueion
W przypadku mojej delty
A jak dużą deltę masz? - pytam ponieważ rozważam deltę 300x150 lub deltę big 350x200
Czy z Twojego doświadczenia dla takich delt linka poliestrowa 120kg da radę, a i się przyda przy FK160/180? (napisałeś, że masz do delty dacron 113kg)
http://www.latawce.info/index.php?pa...emart&Itemid=1
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Moje psie korkociągi sprawdziły się wszędzie, także na piachu czy to suchym czy mokrym. Raz wyrwało jeden jak zaczepiliśmy z Latarnikiem pająka. Ale na szczęście wkręcony był drugi korkociąg i ten wytrzymał ;) Nasi niemieccy znajomi z Aiolos kotwiczą głównie do toreb z piachem, takich małych z IKEA (u nas niestety nie spotkałem), nieufnie patrzą na korkociągi. Inna sprawa że w niemcach za taki psi korkociąg chcą 10-12 oiro :D oczywiście napisane jest że to specjalnie do latawców ;)
Ależ te korkociągi są z niemieckiej psiej firmy Trixie tej samej co sprzedaje szampony, obroże, legowiska i inne psie kocie i papuzie szpeje.
---------- Post dodany o 14:36 ---------- Poprzedni post był o 14:35 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
FlyHigh
A jak dużą deltę masz? - pytam ponieważ rozważam deltę 300x150 lub deltę big 350x200
Czy z Twojego doświadczenia dla takich delt linka poliestrowa 120kg da radę, a i się przyda przy FK160/180? (napisałeś, że masz do delty dacron 113kg)
http://www.latawce.info/index.php?pa...emart&Itemid=1
Big delta ładnie się na którymś węźle urywa lub łamie , gdy wiatr jest za silny. 2x ćwiczyłem. nie odlatuje - swobodnie opada.
Cytat:
Zamieszczone przez
Blueion
inny typ kotwicy (Auger anchor)
Jestem ciekawy jak Ci się sprawdzi właśnie w piasku.
Mój pies już nieufnie patrzyl jak wyciągnąłem z paczki korkociąg...a nie chcę widzieć jak spojrzy na takie cudo ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
FlyHigh
Mój pies już nieufnie patrzyl jak wyciągnąłem z paczki korkociąg...a nie chcę widzieć jak spojży na takie cudo ;)
Trochę się zmęczysz zanim zagrzebiesz toto w mokrym piasku po rekojeść...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Big delta ładnie się na którymś węźle urywa lub łamie , gdy wiatr jest za silny. 2x ćwiczyłem. nie odlatuje - swobodnie opada.
Czyli widzę, że ma "wbudowaną" opcję "fail safe" znaną mi z modeli RC czyli w razie czego gdy coś pójdzie nie tak to...np. wyłącza silnik :)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ależ te korkociągi są z niemieckiej psiej firmy Trixie tej samej co sprzedaje szampony, obroże, legowiska i inne psie kocie i papuzie szpeje.
Toć ja to Andrzeju wiem, kupowałem jako Trixie. Na szybko znalazłem TUTAJ przykład że jak się sprzedaje w sklepie latawcowym to cena może być lekko większa, powiem nawet że im wyszło 1PLN=1USD :)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Trochę się zmęczysz zanim zagrzebiesz toto w mokrym piasku po rekojeść...
To cuś to chyba można wkręcić jednak w piach patrząc na ułożenie łopatek świdra.
Przełożyć pręt przez ucho na zakończeniu kotwicy i wkręcać...tak przynajmniej mi się wydaje
(wiem, wiem...najgorzej jak się komuś coś wydaje :) )
Cytat:
Zamieszczone przez
FlyHigh
Jak dla mnie za wielki, za ciężki, dobry jak dojedziesz autem na samo miejsce latawcowania.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Toć ja to Andrzeju wiem, kupowałem jako Trixie. Na szybko znalazłem
TUTAJ przykład że jak się sprzedaje w sklepie latawcowym to cena może być lekko większa, powiem nawet że im wyszło 1PLN=1USD :)
Ja kupowałem za 14.90 z przesyłką tu i jestem bardzo zadowolony:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2717652958
Cytat:
Zamieszczone przez
FlyHigh
Ja po 9 z groszami + przesyłka, orginalne Trixie. Przy 5 sztukach może na jedno wyjdzie.