Kompresja?
Wersja do druku
Kompresja?
Nie widzę skopanych przejśc tonalnych, tylko rozmazane gałązki choinki w tle.
Może tylko na skalibrowanych monitorach widać....
Albo po przeleceniu tołn mapingiem ;-)
imho, większość powinna się zrelaksować bo po raz kolejny oceniany jest aparat którego nikt nie miał w ręce. Z E-3 tak samo było: najpierw zachwyty nad specyfikacją techniczną, później biadolenie nad skopanymi samplami z jakiejś chińskiej strony.
Poczekajcie jeszcze trochę, będą RAW-y na "fotosjdzie" to się popatrzy - każdy pod swoim kątem oczywiście.
Na moje amatorskie oko, ten aparat mi sie podoba od początku. Trochę się obawiałem o te 12 mpx, ale teraz już nie. Widzę że chyba załatwili parę problemów
1. bandingu nie widać
2. poprawili wyraźnie iso1600, a po zmniejszeniu to też jest nieźle nawet przy 3200. Po oczyszczeniu 1600 naprawdę mi się podoba
3. Jest 12mpx więc większa ilość detali , czyli nie odstaje nawet w tym parametrze
4. Jeśli wizjer nie będzie odstawał , a ponoć nie odstaje od E3 za bardzo
5. Ponoć i DR jest lepszy niż był
6. Pozostałe rzeczy jak u Olka bliskie E3 zakładam (poza szczelnością i pancernością)
To kurcze czego wy chcecie !!! Dla mnie będzie HIT i za rok może pomyśle o nim. Dla jęczących, Olek ma zasadę wysokich cen za jakość i fantastyczne wykonanie. Za to się buli jak się wam nie podoba, kupujcie D90. Pocieszę was tylko tym że jednak reaguje i urealnia ceny. Spodziewam się więc że i tu w E30 cena szybko dojdzie do normalnej. jedyne o co się obawiajcie to cena dolara, bo to nas może załatwić. Olek dla nas nie zrobi wyjątku... :(
Witam serdecznie szanownych forumowiczow.
Mysle, ze to Was zainteresuje....
http://www.partner.olympus.pl/E-30.html
Poczytałem sobie manual od E-30 i powiem wam, że to niezwykle konfigurowalna puszka. Poprzestawiać można domyślną konfigurację AF, poziom naładowania włączający ostrzeganie o rozładowaniu aku, i masę innych cudaków. To jest w tym aparacie naprawdę niezłe.
Pozdrawiam