Czy aby masz pewność, że rzeczona osóbka na to forum nie zajrzy? ;)
Mogłaby mieć wątpliwości...
Wersja do druku
Czy aby masz pewność, że rzeczona osóbka na to forum nie zajrzy? ;)
Mogłaby mieć wątpliwości...
Kolejna fota Black Widow. Będzie więcej...
809
Podoba się bardzo.
Ciekawe jakich argumentów użyłeś aby być dopuszczonym do obfocenia Jej?
809, ładny kadr, fajne zdjęcie, no może dredy puściłbym po zewnętrznej :P
Wystarczył mój nieodparty urok osobisty. :wink: A tak naprawdę, to obiecałem, że się z nią ożenię...
810
No cóż, modelka wspaniała, zdjęcia jak dla mnie po prosty b.dobre.
Ciężko coś napisać, po prostu wrzucaj ile masz i będziemy oglądać:)
To ostatnie - bardzo miękkie. Ja bym widział kontrastową, ostrą żyletę :>
To moje pierwsze zdjęcia z modelką. Do tej pory specjalizowałem się w żulikach. W temacie portretów z kobitkami dopiero raczkuję. Ale z każdą kolejna sesją będzie lepiej. Szybko się uczę... :wink:
Coraz lepiej, coraz lepiej.
Mam nadzieję, że nie poprzestaniecie bagienku trywialnych (chociaż bardzo dobrych), portretów.
Przed Wami jeszcze całe morze aktu :)
Dzięki za komentarze. Napisałem, że raczkuję w temacie focenia modelek, bo to prawda. To nie mizdrzenie się do userów. Potrafię robić foty (lepsze lub gorsze), ale focenie modelki to coś więcej. Tu trzeba zapanować nad sytuacją, mieć pomysły na kadry, na ustawienie dziewczyny. Widzieć w jaki sposób ją fotografować (z góry, z dołu, szerszym obiektywem, węższym itd.) . I najważniejsze - trzeba złapać dobry kontakt. A to chyba najtrudniejsze, jak się jest człowiekiem nieśmiałym w stosunku do kobiet. Jak Rafał Czarny... :oops: No i fotografując piękną kobitkę trzeba umieć opanować drżenie rąk. Tutaj żadne ISy nie pomogą. :wink:
Tymczasem kolejna fota:
811
Podoba mi się, tylko jakiś facet z aparatem rzucił cień na schody :wink:
Jeszcze jedna fota Black Widow:
Ale ten mój Olek E500 robi ładne kolorki. :roll: Zdjąłem jedynie (odrobinę) nasycenie kolorów. I tyle z obróbki.
812
Syrenkowe opowieści - to już kawał porządnego dokumentu, świetnie opowiedziane i pokazane.
Na małomiasteczkowe streety czekam, zapraszam do Tczewa na średniomiasteczkowe :)
A Black Widow - malownicza kobieta, powinieneś ją jakoś malowniczo wykorzystać, czerń i czerwień... hm... nie masz tam w Kraku jakichś fajnych drzwi/fasad/miejsc...?
Next fota:
813
Świetne te ostatnie foty, dobrze, że niewycudowane obróbką...
z reguły ciężko się o coś przyczepić w Twoich zdjęciach. w przypadku Czarnej Wdowy - pierwsze i ostatnie to dla mnie zupełna porażka i powinieneś żałować, że Ci wtedy np. bateria nie siadła. Nie no... konstruktywna krytyka :D
dobra noc
Podobaja mi sie ostatnie foteczki.
To z woalką jakby słabsze. Wybija się właśnie rzeczona woalka a oczy pozostają w cieniu. I doslownie i w przenośni.
Poprzednie fajne.
Zajebisty post. Powinieneś zawodowo zajmować się krytyką. :roll: Zwłaszcza uzasadnienie mnie powaliło. :roll:
Mam prośbę - jeśli masz pisać takie teksty to opuść mój wątek raz na zawsze.
ps. Nie bronię tego zdjęcia. Wk..wiają mnie po prostu takie posty. Gdyby koleś choć jednym słowem spróbował to uzasadnić, słowem bym się nie odezwał. Potrafię przyjąć krytykę na klatę.
Kolor, nareszcie kolor!!! super :grin:
W fotce 812. Czarna Wdowa zrzuciła swoją maskę;-) i jest bardziej urokliwa.
Bardzo fajna i sympatyczna fotka.
Widać masz u Niej fory.
Oczywiście oglądanie CZW to sama przyjemność, ale na 811 wydaje mi się, że ma głowę jak obcy...
Może inny kąt by spasował, ale to wtedy byłoby inne zdjęcie. No nie wiem...tak tylko piszę co myślę...
a mi sie 813 bardziej.. ale ja sie nie znam, to moze dlatego...
pozostale niezle, ale mam wrazenie, ze wdowa nie jest soba. zezlosc ja moze :)
pusc jej to w tle:
http://www.youtube.com/watch?v=bpVYmNafX5M
zadziala :)
dzięki :-)
802 - brzydki kadr, niekorzystne ujęcie modelki, fatalnie dobrane miejsce (ten dach!!!), zbyt jednoznaczny przekaz, no i przepały..
813 - przez nieostrą woalkę twarz wydaje się być nieostra (może gdyby wyeksponować bardziej oko modelki zrobiłoby się lepiej?), wygląda jakby cała była w zmarszczkach (choć plus za kadr)
zdecydowanie 811 najlepsze z tej serii.
Seria z Czarną Wdową świetna. Zdjęcia nr 810 i 813 moim laickim zdaniem znakomite.
Dzięki za komentarze. Kolejna fota:
814
Też piknie, winietka jak trzeba, mocny punkt jest a nawet dwa...
Rafał, wstawiaj większe foty, to nie street, przyjrzałby się czlowiek dokładniej ale za małe.
Pionowe kadry wstawiam wys. 640. Tak, żeby mieściły się na monitorze. Nie lubię oglądać zdjęć, które trzeba przewijać. Poziomy daję większe - 800 pikseli podstawa.
Jak dasz większe to się przeskalują i kto nie kliknie w belkę to nie musi przewijać.
Ja tam wolę trochę większe, tak z 700-750 w pionie ale to Twój ogródek :)
Dziękju for komentarze.
Kolejne foty z cyklu "Peepeedoova project". Tym razem na tapetę wziąłem podkrakowskie miasteczko Skała.
Tytuł: "Na straganie w dzień targowy".
815
816
817
818
819
820
821
822
823
824
Sam mi pisałeś kiedyś, że ziarno nie za dobrze wygląda, jak jest dużo szczegółów, drobnych elementów. No faktycznie, kiepsko się ogląda te szminki i staniki z takim przeziarnieniem. Przegiąłeś :roll:
A poza tym - ok. Jakbym mój tczewski rynek (u Was - targ) widziała.
Jak w moim mieście we wtorki i w czwartki.
Samo życie.
Coraz bardziej lubię ziarno. Zawsze lubiłem. Ostatnio zrobiłem odbitki z cyfraka - z ziarnem i bez. Te bez do doopy.
Wymyśliłem, że do "peepeedoova project" będę nadużywał ziarna. Czy to dobry pomysł? Nie wiem...
a mi się bardzo widzi te z bucikami na kracie - ale trochę szkoda, że nie widać dwóch twarzy.
Nie nadużywaj, nooo... Albo nadużywaj wtedy, kiedy pasuje.
Chociaż... miełeś kiedyś okres nadużywania winiety. A teraz mi bardzo winieta pasuje, a ludzie chyba jej nie lubią... A ja dawałabym wszędzie. Czasem tu daję bez, a na bloga cichaczem - z winietą :)
822 bombowe;)
A mi sie podoba 824 :)
Szczegolnie chytry uśmiech dziadka ;)
Bardzo fajna seria - jakoś nie potrafię się przemóc i też spróbować takiego focenia. Zawsze wydaje mi się, ze ludziska patrzą z wyrzutem i zaraz będzie jakaś draka.