Bardzo możliwe, że mieszanie w głosowaniu nie jest najlepszym pomysłem, ale upieram się, że dyskusja przed rozpoczęciem głosowania ma sens.
Wersja do druku
Bardzo możliwe, że mieszanie w głosowaniu nie jest najlepszym pomysłem, ale upieram się, że dyskusja przed rozpoczęciem głosowania ma sens.
Dobrze napisałeś i się z tym w pełni zgadzam:). Już jakaś dyskusja się odbyła w kwestii prostowania (popRAWka 2/2020), zapraszam do dalszej.
Jak pojawi się wątek z Ankietą (rozpoczęcie głosowania) już nie dyskutujemy (chyba, że tak ogólnikowo, bez wskazywania konkretnych prac).
Można, chyba, że dany "błąd" jest oczywisty i występuje tylko w jednej pracy. To będzie to samo jakby wskazać paluchem :)
Też wymyśliłeś helmuth jako super cenzor, czy nadnaczelnik w poprawce.
Może powołajmy super kolegialne ogolnoforumowe ciało cenzorskie i zamiast poprawiać będziemy dyskutować...
Pisałem wcześniej,może helmuth popróbuje swego pomysłu jako swoją zabawę, gdzie będąc pomysłodawcą i zarządzającym spróbuję pozyskać dla niej zwolenników na forum...
To by było, mniej moim zdaniem, destrukcyjne postępowanie
Taki argument użyty przez zwykłego usera mogę zrozumieć ale jako administrator, powinieneś użyć bardziej rzeczowego uzasadnienia niż "po prostu".
Taki sposób argumentowania świadczy o lekceważeniu, poczuciu wyższości w stosunku do innych userów (tu akurat do freta- to jego propozycji odnosi się post andtora, który zacytowałeś).
Właśnie w taki sposób zabijacie wszelkie próby zmian na forum. Zamiast skorzystać z pojawiających się inicjatyw, sprowokować szeroką dyskusję o nich, wsłuchać się w argumenty, Wy od początku jesteście przeciw. Piętrzycie trudności, obśmiewacie te inicjatywy i ich autorów.
Ja już długo jestem na tym forum i zdążyłem się przyzwyczaić do metod administracji (każdej, nie tylko aktualnej) ale mniej obeznani z tymi metodami mogą się zniechęcić do zgłaszania jakichkolwiek pomysłów.
Nic nie jest zabijane. interpretujesz jak pewien Minister z Warszawy...
Bierz się do roboty, zaproponuj regulamin, przedstaw propozycję oceny i dostaniesz zapewne 3 próbne edycje.
Zastanawiałem się chwilę - z pół godziny trzeba na pojawienie się i sprawdzenie pomysłu na obróbke, kolejne pół godziny na zmniejszenie i wrzucenie do oceny i wreszcie max 1/2 godziny na ściągnięcie wszystkich prac i obejrzenie ich 1:1 potem 10 minut na głosowanie. Jest miejsce na 2-3 poprawki w różnych formułach na forum. O ile zaakceptują tę mnogość userzy.