Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą
Myślę że nie będzie tak źle.
Co by nie mówić, ten czujnik ma jednak pewną przewagę w poziomie szumów na wysokich czułościach, nad starymi 12-mpix od panasonica.
Jeśli do tego szum będzie ładnie "obrobiony" oraz podniesiona dynamika, to nie będzie źle.
pozdrawiam
dynamika może być najwyżej "przechytrzona" (pozytywnie się nastawiając) ale nie licz na wiele- dalej jak gupi mam nadzieję na inny finał.
Cytat:
Zamieszczone przez
TomekH
Myślę że nie będzie tak źle.
Co by nie mówić, ten czujnik ma jednak pewną przewagę w poziomie szumów na wysokich czułościach, nad starymi 12-mpix od panasonica.
Jeśli do tego szum będzie ładnie "obrobiony" oraz podniesiona dynamika, to nie będzie źle.
pozdrawiam
Byle by nie była to poprawiona dynamika tylko na JPEG-ach.
Trochę jednak szkoda. Choc nawet z takim sensorem to jakosc bedzie i tak na 100% lepsza niz E-30. Zatem jesli funkcjonalnosc (dobry AF dla szkiel 4/3, migawka 1/8000) i ergonomia (2 pokretla) obslugi beda dobre (odzaluje juz ten grip do pionowych kadrow) to rozwaze nabycie.
T.
---------- Post dodany o 10:10 ---------- Poprzedni post był o 10:08 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Byle by nie była to poprawiona dynamika tylko na JPEG-ach.
Tez sie tego obawiam, ze pogrzebia tylko w silniku od JPG-ow. Podobnie z szumem na wyzszych czulosciach.
No nic.. jeszcze 7 dni :)
T.
No nic więcej na razie nie wydumamy, pozostaje czekać dalej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Tez sie tego obawiam, ze pogrzebia tylko w silniku od JPG-ow. Podobnie z szumem na wyzszych czulosciach.
No nic.. jeszcze 7 dni :)
T.
Tak się nakręciłem a wyjdzie jak zawsze?
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
Tak się nakręciłem a wyjdzie jak zawsze?
Tak jakos... :/
Dalej licze, ze to jednak calkiem nowy sensor od innego producenta...
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Tak jakos... :/
Dalej licze, ze to jednak calkiem nowy sensor od innego producenta...
T.
A ja nie liczę - dobrze , że nowszy. trudno mi uwierzyć , że całkiem inny. Ciekaw jestem jak ta współpraca ze szkłami 4/3 będzie wyglądać. Na razie przymierzam się do EPL1 - poczekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam AP.
Abstrahujac troche od tematu.
Ciekawe jak dlugo trwa proces wdrozenia nowego produktu?
Od slow "A teraz zrobimy nowy korpus", do momentu wyprodukowania pierwszego (chocby i probnego) egzemplarza.
Moze ktos sie tym interesuje i wie? :)
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
A ja nie liczę - dobrze , że nowszy. trudno mi uwierzyć , że całkiem inny. Ciekaw jestem jak ta współpraca ze szkłami 4/3 będzie wyglądać. Na razie przymierzam się do EPL1 - poczekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam AP.
Dobrze piszesz. E-PL1 to świetny aparacik w rewelacyjnej cenie, szczególnie ostatnio z 14-150. Do tego Vf-2 i masz piękny sprzęcik. Do zabawy i trudnych sytuacji oświetleniowych 20/1,7 i 45/1.8 jest pięknie.
Ja właśnie nabyłem G1 dla szybszego af z 100-300 za całe 500 zł :grin:
Jeżeli ten OM-D ma dawać takie efekty jak G3 to nie ma sensu się w to pchać o ile ktoś chce tylko szkiełka m4/3 podpinać.