Dziurawy byłeś i słonko przeświecało. :shock:
To wersja oficjalna. :mrgreen:
Wersja do druku
Dziurawy byłeś i słonko przeświecało. :shock:
To wersja oficjalna. :mrgreen:
Dziś wybrałem się obejrzeć 3 etap Tour de Pologne. Jak byłem dzieckiem, to uwielbiałem oglądać relację z wyścigu w telewizji (czarno-białej ;) ). Dziś miałem okazję obejrzeć na żywo.
Jako punkt wybrałem rondo obok Spodka. Raz, że w tym miejscu znajdowała się meta, a dwa, przebiegała tu poczwórna pętla, więc można było kilkakrotnie obejrzeć zmagania kolarzy.
208. W oczekiwaniu na wjazd
Załącznik 154016
209. Pojawia się grupa ucieczkowa z Marcinem Białobłockim na czele
Załącznik 154032
210.
Załącznik 154034
211. Po dłuższej chwili dojechał peleton
Załącznik 154035
212.
Załącznik 154033
213.
Załącznik 154036
214. Pomiędzy kolejnymi okrążeniami można było przyjrzeć się profesjonalnej konkurencji ;)
Załącznik 154037
215. Grupa pościgowa na drugim okrążeniu została połknięta przez peleton. Jedynie Marcin trzymał się dzielnie, ale z każdym kilometrem jego przewaga nad peletonem malała
Załącznik 154040
216.
Załącznik 154041
217.
Załącznik 154038
218.
Załącznik 154042
219.
Załącznik 154039
220. Przed samym końcem wyścigu widzowie na mecie mogli zobaczyć ładniejszą stronę wyścigu :)
Załącznik 154043
221. Na metę jako pierwszy wjechał Metteo Pelucchi. Marcin odpuścił jakieś 3km przed metą. Pomachał z uśmiechem kibicom, ale było widać, że już nie jest w stanie dalej uciekać i za chwilę peleton i jego połknie.
Załącznik 154044
PS.
Sorry za tyle zdjęć w jednym poście, ale nie było sensu rozbijać tego na kilka wpisów.
Fajna wrzuta z kolejnego etapu, rowerki coraz lepsze, bo ja z tych co pamietaja Szozdy, Szurkowskiego czy Mytnika :-)
fajne - ja byłam przy okazji w Warszawie..
całkiem ok - choć nei dało sie nigdzie przejść jak jeździli tak w kółko :)
Pół Katowic było dziś zamknięte dla ruchu. Odwołane kursy linii tramwajowych i autobusowych. Z tego powodu już pojawiają się głosy niezadowolonych, że (chyba) 5 raz z kolei w Katowicach, to już przesada. Jestem w stanie ich zrozumieć, ale trzeba też przyznać, że jest to promocja dla miasta.
Miałem zamiar jechać wczoraj pod Spodek właśnie, aby zobaczyć kolarzy. Na zamiarach się skończyło.:wink:
Fajne zdjęcia.
Co do promocji miasta, to słyszałem opinię , że w TV podczas transmisji etapu, nie było widać wcale że to Katowice . No ale końcówka etapu pod Spodkiem to już na pewno było poznać Katowice. :mrgreen:
Fajna wrzuta.
Ciekawa relacja, ładne zdjęcia :grin: