acha, wyczyszczony :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wersja do druku
Pojeździliśmy autami to teraz wybieramy się na Festiwal Kolorów do Parku Chorzów. Pola Marsowe. Do Krakowa nie udało mi się pojechać a do Chorzowa w zasadzie zdążyłem na dwa ostatnie wyrzuty. Teoretycznie byłem przygotowany na wyjazd z synem i d-żoną, miałem kolorki i odpowiednie ofoliowanie aparatu ale rodzina stwierdziła że nie jedzie a ja wyskoczyłem bez folii.
Tak to znalazłem się na brzegu szalejącego tłumu. Tłumu który chętnie pozował do zdjęć a także robił sobie niewyobrażalne ilości selfie :-) Pogoda była kompletnie do bani, zachmurzone mocno niebo, zbierało się na deszcz. Nawet miale cicha nadzieję, ze będzie pompa jak diabli bo takich fotek w ulewie jeszcze z festiwalu kolorów nie widziałem :-)
Niestety nawet nie pokropiło... ciemnica była, miałem do tego ciemnozooma (Ad. rejs i tekst do Apz-ta: Nie nazywaj mnie ciemnozoomem :-) ) i efekt jest jak poniżej...
Do kolorowych i jasnych fotek Klikacza to mi daleko. Ale co tam, miłego odbioru.
GG132 - Pierwszy raz bylem na takiej imprezie to zacząłem od obiektów dość oddalonych, by mieć przewagę przy ucieczce :-) Jak widać, nie wszyscy mieli super humory.
Załącznik 151365
GG133 - Emocje były ogromne. Tłumek opuszczający strefę zrzutu kolorów :-)
Załącznik 151366
GG134 - Szkoda, że dziewczyna z Nirvaną na koszulce nieostra ale i tak najbardziej jestem zadowolony z tego zdjęcia.
Załącznik 151373
GG135 - Elementy walki bezpośredniej.
Załącznik 151372
GG136 - Jak już się zrobiło odpowiedni tapecik to trzeba na portal jakiś selfie udostępnić :-)
Załącznik 151371
GG137 - Chwilę wcześniej widziałem te dziewczyny w doskonałej kondycji ciuchowej. One jednak postawił na punktowe efekty niż improwizację z rozmachem.
Załącznik 151370
GG138 - Tu widać, że poszli na żywioł.
Załącznik 151369
GG139 - Opowiadanie jak było fajnie.
Załącznik 151368
GG140 - Odpoczynek, kolory złapały dziewczęta fajne.
Załącznik 151367
GG141 - Zombie :-)
Załącznik 151374
Podziękował, o wiele lepiej mi się widzi.
Bardzo fajne foty z festiwalu kolorow.
Ciekawa jestem czy u nas tez sie odbywa ta impreza, bo sama chetnie bym sie wybrala :mrgreen:
Ale teraz nie wiem co, auto czy festiwal kolorów?
---------- Post dodany o 15:55 ---------- Poprzedni post był o 15:48 ----------
Dziękuję. W Polsce zrobiła się z tego cykliczna impreza w kilkunastu miastach w kraju http://www.festiwalkolorow.pl
A Espana actualmente no hay eventos próximos http://www.holifestival.com/es/es/ciudades-y-entradas
Brawo.:mrgreen: Oboje z Kasią na plusy zasłużyliście. Tylko ten system... :evil:
Fajne dziewczyny a zombie wśród nich rządzi :grin:
Fajny ten kolorowy festiwal :)
Foty zacne.
Druga wrzuta.
GG142 - W klimacie kolorowym - pięknie podkreślone usta :-)
Załącznik 151430
GG143 - Avatar - selfie na niebiesko i nie na wesoło.
Załącznik 151438
GG144 - Avatar :-)
Załącznik 151433
GG145 - Kolorowy kwartet.
Załącznik 151437
GG146 - Zapylanie.
Załącznik 151436
GG147 - Też złapane fajne kolory. Ciekawe czy wyszło przypadkowo?
Załącznik 151435
GG148 - Szast-Prask :-)
Załącznik 151434
GG149 - Avatarowa Telimena.
Załącznik 151432
GG150 - Urocze selfie.
Załącznik 151431
GG151 - Ale szaleństwo, normalnie dzika feria kolorów i niespotykana spontaniczność ;-) :-)
Załącznik 151439
Zajebiste. Ciekawe dlaczego tych nie zrobiłeś ahtystycznie b/w?
Ale, no co Ty? Musi być bw :-) Jeno beret i fajkę nabyć powinienem. Espeszjali for ju :-)
GG152 - Dla Romusiuniuniuniuncia specjalnie. Polowałem długo by plecak-miso był wyżej i bardziej wyeksponowany ale się nie udało. Drugie, widzę, że chyba będzie poprawa tej foty bo plecak-misio i materiał na bluzie tej pani mają taka samą fakturę. Będzie fajnie to zaakcentować. Jak myślisz Romeczusiu?
Załącznik 151440
Grześ, dorzuć jeszcze w wersji "Dziołchy na dancingu w remizie" ;)
Se każdy wybierze ;)
Załącznik 151442
Kurza twarz, zaś mi watek w proch roznieśli D'Romek i trzej muszkieterowie: Ahuttos, Bodzipos i Sabooramis... :-) :-) :-) ;-) Dzięki chopy :-)
---------- Post dodany o 15:52 ---------- Poprzedni post był o 15:52 ----------
Ciemno w tej remizie :-)
---------- Post dodany o 15:53 ---------- Poprzedni post był o 15:52 ----------
A nie mógłbys tak mu -1 albo chociaż mandacik jakiś?? :-)
---------- Post dodany o 15:54 ---------- Poprzedni post był o 15:53 ----------
Nessie nie ssie. Jest anty, jak lopy. :-)
no i piknie !! :)
żałuję że nie mogłam być na krakowskiej odsłonie festiwalu, a w niedzielę na bieg już mi się nie chciało zasuwać, zwłaszcza że cała impreza pod Krakowem się odbywała
ale przynajmniej mogę pooglądać foty, a color-run'y chyba mają być częściej organizowane , więc jeszcze nic straconego :)
na niektórych światełko Ci zaświeciło (patrz GG151) i powtórzę sie - Panowie ze GG147 przepiękne barwy przybrali ;)
Ostatnie dwie foty z Festiwalu Kolorów. trzeba miejsce zrobić na następne wrzuty :-)
GG153 - Z ostatniego wyrzutu dało się coś wykrzesać.
Załącznik 151573
GG154 - Na sam koniec, kiedy się wszyscy już rozłazili na chwilę wyskoczyło słonko.
Załącznik 151574
bardzo pozytywne kadry, piękne kolory
fajny reportażyk
Miałem w tygodniu chwilę po kolacji, by wyjść z psem na spacer. 100 m od domu, dwa razy się wybrałem. Rozładować stres i złapać upał w obiektyw. Coś mi się widzi, ze niebawem oblechami się zainteresuję bo łaziło tego pełno :-)To wypluł mi aparat z podpiętą OM-ową 50-tką. Miłego odbioru.
GG155
Załącznik 153463
GG156
Załącznik 153459
GG157
Załącznik 153458
GG158
Załącznik 153460
GG159
Załącznik 153461
GG160
Załącznik 153462
Nie wiem czy stres rozladowales, ale foty swietne :-)
na tym ze zbożem --> GG157 piękne światełko złapałeś :)
a chabry uwielbiam - kojarzą się mocno z dzieciństwem i wakacjami na wsi
157 fajne :)
Szybka wrzutka z jeszcze bardziej szybkiego wyjazdu. W innym wątku pisałem, że się wkurzałem. Miałem na centrum miasta Szczecin całe 1/2 godziny. Oto wynik mojego sprintu po starym mieście. Nie zdążyłem doczytać co widziałem i nie opiszę kwieciście, więc proszę Szanownych Tambylców o ewentualne przypisy.
Następnym razem, obiecuję przy takiej szybkiej akcji zorganizować bojówkę Mglistego Śląska która godnie będzie fociła nieznane rejony.
GG161 - Nie mam pewności ale to był chyba rynek
Załącznik 153996
GG162 - Panorama z mostu.
Załącznik 153997
GG163 - Chciałbym mieszkać w takim domu.
Załącznik 153998
GG164 - Widok na nowe zabudowania "przyklejone do starówki".
Załącznik 153999
GG165 - Muszę poczytać. Stanowczo, architektura podobna do włoskich zabudowań starych miast.
Załącznik 154000
GG166 - Zaułek w którym znalazłem taki fajny budynek.
Załącznik 154001
GG167 - Miałem nieodparte wrażenie, ze dojechałem do Karlskrony czy innego Stockholmu :-)
Załącznik 154002
Dajesz hasło i jedziemy.
Za kratami? No wiesz :roll:
GG164 - Widok na nowe zabudowania "przyklejone do starówki".
W Szczecinie byłem tylko przejazdem, ale widoczki wyglądają zachęcająco. Kiedy jedziemy?
A mi ten tył kościoła jako żywo przypomina kościół w Radzionkowie :D
Grzesiu Ty w takim domku, fota GG163, ja skromnie na stateczku, barce, fota GG162 :-)
GG165 troche pod gorke maja :-)
Lazilem uliczkami, jak dla mnie Szczecin troche rozlalzy, wole 3-city.
@ahutta - mogę jechać ale nie w takim celu w jakim jechałem :-) A tak poważnie, to obróciłem całą trasę za 350 zyla. 4 osoby do auta, jakiś nocleg i za niedużą kasę można pozwiedzać.
@Waruga - tez wolę 3-miasto ale tam byłem drugi raz, z czego pierwszy przejazdem a drugi na 1/2 h :-)
Poznałem tam ścisłe centrum i droge z manelami do Dworca PKP.
Kiedyś przed laty bywałem na obrzeżach z foksterierką do krycia, ale to były dawne czasy...
Dobrowolnie nie pojadę. Szerokiej Wam życzę drogi, bo to ładne miasto, rozległe i zielone podobnie do Wrocławia, tylko więcej tam wody.
Wrzucę tez zdjęcia z Tour de Pologne. Awaria aparatu nastąpiła na czwartym okrążeniu więc coś z imprezy mam :-) Ustawiłem się w wypróbowanym już miejscu. Wypróbowanym w sensie małej ilości kibiców. Poza tym, ahutta powiedział, że mam sobie iść gdzie indziej bo meta i rondo to jego kwadrat i nie będzie mnie niańczył. Tropic powiedział, że ze mną nie jedzie, ma mnie w nosie i woli załatwiać swoje tematy. Tak więc zostałem na 3 stawach sam. :-)
GG168 - Zdjęcie z dedykacją dla ahutty by nie czuł się nieswojo oglądające jedynie kolorowe fotografie. Z nostalgią wspominał czasy telewizji czarno-białej.
Załącznik 154070
GG169 - Początek peletonu.
Załącznik 154071
GG170 - Ucieczka - zostało tylko czterech kolarzy.
Załącznik 154072
GG171 - Siła peletonu. Dochodzili uciekinierów na każdym metrze.
Załącznik 154073
GG172 - Już gdzieś o tym pisałem. Zawsze zastanawia mnie cisza pędzących kolarzy. Tylko szytki słychać :-)
Załącznik 154074
GG173 - Się chłopaki nakręcili :-)
Załącznik 154075
GG174 - Słabnąca ucieczka.
Załącznik 154076
GG175 - Na koniec w uciecze pozostał tylko jeden zawodnik. Ahutta pisał o tym, że też został wchłonięty.
Załącznik 154077