Ostatnie dwa piękne! Szczególnie pierwsze - ostrość robaczka, przyjemna zieleń i nietypowe bokeh tworzy świetną mieszankę.
Wersja do druku
Ostatnie dwa piękne! Szczególnie pierwsze - ostrość robaczka, przyjemna zieleń i nietypowe bokeh tworzy świetną mieszankę.
Siedem komentarzy, a zdjęcia żadnego :grin:
Pajączek rewelacja :)
Nie, że podoba się w ogóle, tylko taki nietypowe, sześciokątne. To już jest zwyczajne i jest go za dużo ;P
Motylek piękny i piękne światło.
Robale osobiście traktuję średnio na jeża ale ładnie wyszedł na tym niby rozwidlonym kwiatku :)
Dzięki za odwiedziny:)
132. To jeszcze jeden motylek. Tym razem z tym zwyczajnym bokehem:-) Już kiedyś w galerii pokazywany, ale może nie wszyscy widzieliZałącznik 124438
Motylek fajny, ale proponowałabym popracować nad kadrem, bo jest dużo miejsca po bokach, za to góra i dół trochę ciasno.
czy ten kanciasty bokeh na poprzednich zdjęciach to tak z aparatu wyszedł czy stosowałeś jakieś sztuczki?
--
ps. tak dawno mnie tu nie było, że aż musiałem zaglądnąć na początek wątku by sobie przypomnieć czy to ten sam Fazi co tak fajnie architekturę kiedyś fotografował...
Bokeh prosto z apaatu. XZ-2 i "okrągły" też.
Fazi ten sam, a architektura bez pośpiechu się produkuje:wink: Trzeba nieraz oddechu, bu móc świeżej spojrzeć:)
A wiesz co? Masz rację, tak mnie zauroczyła sceneria, że zrobiło się zbyt ciasno.
To jeszcze jedno motylkowe.
133.
Załącznik 124476
o, dobre zdjęcie. podoba mi się,
ciepło , letnio, motylem jestem....
Na 133 bardzo dobrze zestawiony kontrast ciepłych kolorów na motylu z chłodnymi na kwiatku z w sumie neutralną zielenią tła z lekką domieszką żółtego. Fajne zdjęcie :)
Dzięki za odwiedziny.
Tym razem zupełnie coś innego. Kilka klatek z Cmentarza Powązkowsiego. Lubię to miejsce ze względu na piękną małą architekturę. Może to śmiesznie zabrzmiało, ale tak jest. Każdemu kto bywa w Warszawie szczerze polecam odwiedzenie teo pięknego miejsca.
Wymyśliłem sobie taki sposób pokazania. Czy wam się spodoba nie ma pewności:wink:
134, 135, 136, 137, 138, 139
Załącznik 125425Załącznik 125426Załącznik 125427Załącznik 125428Załącznik 125429Załącznik 125430
@fazi75: ale ten efekt od prawdziwego tilt-shift jednak za bardzo odbiega ;). Anyway - motylek na 133 fajny :). Mnie dzisiaj okoliczne tylko wkurzały, nie dawały podejść na bliżej niż metr :).
Mnie się podoba zdjęcie 134 najbardziej z ostatniej wrzuty.
Ja też nie kupuję tego efektu w takim wydaniu. Potrafi dawać fajne rezultaty, ale chyba lepiej nakładać go w postprodukcji, kiedy mamy większe możliwości manipulacji.
Nie tak do końca bo w końcu trochę tu jestem i wiem jak się sprawy mają :). Chociaż muszę przyznać, że będąc tutaj ponad półtora roku da się zauważyć zmianę w podejściu do wielu spraw wielu osób z "talibańskiego" na mniej "talibańskie" a nawet sami zaczęli czasami uskuteczniać rożne dziwne rzeczy :)
Stale śledzę Twój wątek i w końcu napiszę, kadry z architekturą robią wrażenie, masz do tego niezłe oko, tylko pozazdrościć. Podoba mi się również natura w Twoim wykonaniu, chodzi mi o fotografie z Puszczy Kampinoskiej. Brawo
Pozdrawiam
Pierwsze bardzo malownicze.
142. bardzo fajne. Przeszkadza mi tylko ten liść z lewej.
te z lasu ciekawe bardzo.
140 i 142 o świcie, z mgiełką i przebijającymi promieniami przez drzewa, hhmmm byłoby świetnie. i tak jest świetnie
jeszcze, jeszcze, jeszcze
Pierwsze bardzo fajne, jeszcze ...Shreka brakuje :grin:
140 i 142 - świetne.
Pozdrawiam.
Fajne, szczególnie 140, 142 :grin:
Kampinowska wrzutka bardzo przyjemnie zielona :)
Dziękuję odwiedzającym . Uwagi przyjęte. Mnie też najbardziej podbają się zdjęcia na które zagłosowała większość.
144.Palmiry
Załącznik 125669
Ponieważ jestem miłośnikiem wszelakiej jazdy na rowerze postanowiłem wybrać się na metę 71. Tour de Pologne. Metę w Warszawie oczywiście. Ustawiłem się w całkiem dobrym miejscu i strzeliłem parę fotek. Jak wyszły oceńcie sami.
Meta drugiego etapu liczącego 226 kilometrów. Zwycięzcą został Petr Vakoc z grupy Omega Pharma. Był to piekielnie trudny etap, nie tylko ze względu na jego długość, ale także na panujący upał. Ucieczka była tak zaskakująca dla peletonu, że zawodnik który zajął drugie miejsce myślał, że wygrał. Ponoć nie działała łączność :-P
145. Zanim zawodnicy dotarli do początku rund(było ich 3) widownię zabawiali organizatorzy i sponsorzy.
Załącznik 126161
146. Niektórym z wrażenia, innym z gorącą rosła temperatura :-P
Załącznik 126162
147. Jeszcze tylko sponsorowany przejazd
Załącznik 126163
148. I wjazd na pierwszą rundę uciekiniera
Załącznik 126164
148. Minutę później melduję się peleton
Załącznik 126165
149.
Załącznik 126166
150.Kolejna runda w wykonaniu Czecha. Peleton bliżej, ale już było wiadomo, że go nie dogonią
Załącznik 126167
151. Momentami na zakrętach było dość ciasno
Załącznik 126168
152. Koledzy fotografowie ze swoimi lunetami w nadziei policzenia plomb w zębach zawodników :-P
Załącznik 126169
153. Na niektórych twarzach widać straszną wolę walki :-P Z tyłu jako trzeci z żółtych(saxo) najlepszy góral Tour de France
Załącznik 126175
154. Rafał Majka trzeci na zdjęciu
Załącznik 126176
155. Uciekinier odnosi zwycięstwo
Załącznik 126177
156. A to już Kanadyjczyk, który w tej chwili jeszcze myślał, że wygrał ten morderczy etap :-)
Załącznik 126178
Mam nadzieję, że ilością fotek nie złamałem regulaminu :-) Potraktujcie to jako krótki reportaż
bardzo fajny reportażyk. bardzo fajny!
Potwierdzam, bardzo mi przypadł do gustu :)
Mnie też bardzo podobają się zdjęcia 140 i 142 a kolarska fotorelacja jest bardzo dobra. Nie jeden zawodowy fotoreporter nie powstydziłby się tych zdjęć.
Pozdrawiam.