-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
... gdyby tylko się nie ruszały to było by genialnie!
Szczegolnie z tymi nowoczesnymi rameczkami.Jeszcze troche a w kazdej focie dorobisz fijolka,aniolka,szlackiem to sie obje...... i obrazek jak w niebie.
Nie idz ta droga.Wystarczy jak od szumisz,wyostrzysz i nic wiecej nie dodawaj.Mniej jest bardzo czesto wiecej.
-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Szczegolnie z tymi nowoczesnymi rameczkami.Jeszcze troche a w kazdej focie dorobisz fijolka,aniolka,szlackiem to sie obje...... i obrazek jak w niebie.
Nie idz ta droga.Wystarczy jak od szumisz,wyostrzysz i nic wiecej nie dodawaj.Mniej jest bardzo czesto wiecej.
hehehe... Mirku, zgadzam się z tobą... i ja nie lubię zbyt wielu ozdobników, wolę raczej minimalistyczny styl. Chciałam tym podkreślić infantylność tych zdjęć i jak najbardziej dopasować do tytułu "do domowego albumu". Zabieg był celowy i myślę że akurat w tym przypadku się sprawdził:)
-
Tu chodzi o ocenę (czyt. czepianie się:grin:) zdjęć a nie ramek...
Ramki do domowego albumu się nadają jak najbardziej, ale nie wymagaj by się tu podobały i już na pewno nie forsuj ich na forum....
Ja tak tylko jako namiętny czytelnik tego wątku :grin:
-
-
Już we Wrocławiu... :) Dzisiaj kwieciście! Pozdrowienia dla działkowicza który udostępnił mi swoje roślinki i podarował piękny bukiet irysów.
-
Ja się nie chcę wychylać , ale ostrość coś nie tego......:|
Kobieto , pewne rzeczy piękne w swej naturze, powinny tak samo na zdjęciu wyglądać..
Na temat szczegółów technicznych się nie wypowiem.. Bo są lepsi, ja tylko tak ogólne, roślinki nie fajnie wyszły... :|
Pochylasz się nad kwiatkiem bo ci się podoba i zapominasz o zasadach... Czyli oświetleniu , OSTROŚCI a co najważniejsze motywie, który zachwycając oczy w naturze , nie wychodzi jakoś szczególnie ciekawie na zdjęciu... Dlaczego?
-
:cry: a tak bardzo się starałam... Walczyłam z wiatrem i drżeniem dłoni. Wiem że to nie jest wytłumaczenie, ale mam wrażenie że te zdjęcia lepiej wyglądają na komputerze. Zdjęcia mocno ostrzyłam... co pewnie widać :(
---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post był o 22:51 ----------
#42 bez ingerencji
-
#42 - no i może byłby ładny motyw na zdjęcie, oklepany trochę bo takie rzeczy to się już gdzieś widziało ale mimo to ładny... no ale po co te białe plamy u góry kadru?
brakuje trochę nasycenia koloru, kontrastu lokalnego, ale tu na Forum są spece co umieliby to poprawić... no ale te białe ciapy...
-
1 załącznik(ów)
Pozwoliłem sobie na "ja bym go bardziej widział tak".
Załącznik 89012
-
-
z czasem jak już Ci większość wytknie to i owo sama będziesz widzieć jak podejść do tematu...
i czego unikać w kadrach...
ja sama patrząc na swoje stare zdjęcia nad którymi się kiedyś zachwycałam zastanawiam się jak mogły mi się podobać ;)
dalej mam problemy które nie zawsze od razu dostrzegam - na szczęście są ludzie którzy w porę mnie naprostują :D i powiedzą że nie tędy droga :)
-
Sepi19 bardzo chętnie przyjmuję wszystkie sugestie:) Dziękuję
-
-
To was jeszcze trochę pomęczę :)
-
1 załącznik(ów)
Teraz to już mnie możesz opierniczyć :wink: Załącznik 89014
Ale tak mam przed północą,trochę mnie ponosi :lol:
-
Podoba mi się! Nie zamierzam nikogo opierniczać... Bardzo lubię takie przeróbki. Baw się moimi zdjęciami do woli:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Teraz to już mnie możesz opierniczyć :wink:
Załącznik 89014
Ale tak mam przed północą,trochę mnie ponosi :lol:
Noo, poniosło Cię.....:roll:
-
E tam, dopiero siem rozkrencam :wink:
A tak na poważnie to nie bardzo podchodził mi kolor i odwracające uwagę od głównego motywu tło.
-
Zupełnie inne spojrzenie... :) takie mroczne...
-
1 załącznik(ów)
To ja tak na szybkiego, ratując Twe zdjęcie, zrobiłem tak... Ale od kwiatków są lepsi ode mnie....
-
Krakman na ciebie zawsze mogę liczyć... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Wiem!.....:grin: Ale już idę spać, jutro rano do pracy a potem delegacja gdzieś za Inowrocław....? chyba:roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
To ja tak na szybkiego, ratując Twe zdjęcie, zrobiłem tak... Ale od kwiatków są lepsi ode mnie....
No muszę przyznać , lepiej go ustawiłes w kadrze.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
No muszę przyznać , lepiej go ustawiłes w kadrze.
Bo jestem zdolny niesłychanie , najpiękniejsze mam ubranie , .... ale mi odwaliło idę spać.....
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Taki już ten Kraman jest.
Tu odemnie kwiatek i płatki widać z detalem:
-
No Krakman nieźle nieźle, nie umniejszając zasług Be_Beaty :wink:
-
Mamy pełnię, czy co??? Tylu nocnych marków :)
-
Tutaj ci nocnych marków dostatek:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Tutaj ci nocnych marków dostatek:grin:
Yep!
T.
-
I to w większosci krakowskich :mrgreen: nocnych marków a jeden nawet z Marków (Saboor,tak się chyba odmienia Marki?).
-
Wszystkim markom... Dobranoc:) Kolorowych snów!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Wszystkim markom... Dobranoc:) Kolorowych snów!
Zrób cos dla mnie, niech twoje wstawiane tu foty mają 1024 na dłuższym boku. Meczanizm forum nie będzie musiał ich automatycznie kompresować , chyba, że Ty tak wolisz...
-
apz... pojawia się kolejny problem...:) Bardzo chętnie zmniejszałabym swoje zdjęcia ale programy z których obecnie korzystam nie dają mi możliwości zapisania zdjęć w przeze mnie wybranej wielkości... albo to ja jestem jakaś nienormalna (cofnięta), że nie potrafię takiej opcji znaleźć... Jedynie co udało mi się "odkryć" to jeden z programów daje możliwość zapisania zdjęcia w 3 wersjach opisanych jako małe, średnie i duże... po sprawdzeniu najmniejszy obraz zapisuje się w wielkościach 1526:1017... :C będę nadal szukać...
---------- Post dodany o 15:17 ---------- Poprzedni post był o 14:54 ----------
Będzie tak jak chcesz...:) mam nadzieję :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
I to w większosci krakowskich :mrgreen: nocnych marków a jeden nawet z Marków (Saboor,tak się chyba odmienia Marki?).
Założyli Bracia Markowicze, ale odmiana to: te Marki, tych Marek i Marek z Marek, oraz o K***a znowu przyjechali...a z Prószkowa, Wołomina czy z Marek??:shock::mrgreen:
edit:
Są jeszcze nocne Mirki :-)
-
Czyli znaczy się poprawnie to Mirek z Marek, bo zaczyna mi sie to kielbasić :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Czyli znaczy się poprawnie to Mirek z Marek, bo zaczyna mi sie to kielbasić :wink:
[BEGIN OT]Niee, Mirek54 z Lubecka, Saboor z Marek, sapi19 z Krakowa.... Nie pal tego świństwa... :-P:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:[END OT]
-
A u mnie wciąż kwiatki...:) kontrolnie...
---------- Post dodany o 15:53 ---------- Poprzedni post był o 15:52 ----------
Beata z Wrocławia... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Beato z Wroclawia juz raz pisalem -od szumiaj i wyostrzaj.Trzeci raz nie napisze.I albo sie zamkne albo przyjade i na goly tylek trzy klapsy zapodam.I nie bedzie prosze o jeszcze ze dwa.Trzy i koniec.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
A u mnie wciąż kwiatki...:) kontrolnie...
Zabij szum, wyciąg kwiatka tak żeby płatki było widać. Może tak, a może nie... :wink:
Załącznik 89068
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Beato z Wroclawia juz raz pisalem -od szumiaj i wyostrzaj.Trzeci raz nie napisze.I albo sie zamkne albo przyjade i na goly tylek trzy klapsy zapodam.I nie bedzie prosze o jeszcze ze dwa.Trzy i koniec.
Pieszczoch,:lol: ale ma rację.