no niestety, ale Rafał ma blisko :) chyba, że go odwiedzimy willow ?Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Wersja do druku
no niestety, ale Rafał ma blisko :) chyba, że go odwiedzimy willow ?Cytat:
no Rafał odwiedziłbym z miłą chęcią, chociaz on mnie już od pół roku odwiedza i dojechac jakoś nie może :)Cytat:
Zamieszczone przez ziemia01
iso 3200 z D300
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=25597073
Zapraszam chłopacy. Willow, w końcu nawiedzę Twoje studio. Ale ciężko wykroić czas w weekend. Może kiedyś podjadę w środku tygodnia?Cytat:
Mnie to nawet bardziej pasuje w środku tygodnia, w weekendy staram się odpoczywac ;)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Test cz. 2 na fotopolis :mrgreen: :mrgreen:
http://fotopolis.pl/index.php?n=6571
jeszcze nie czytałem, ale nawet nie muszę zgadywać jaka ocena. Po dzisiejszym specjalnym portalu -> d3.fotopolis.pl stawiam na 5.
Dla mnie Canon musi się mocno poprawić, przybył mocny konkurent po trochu łączący oba Marki - 1D i 1Ds. Pełna klatka nadająca się do sportu. A teraz zasiadam do testu i sprawdzę czy się myliłem :mrgreen: :mrgreen:
Przecież to nie jest ISO 3200 z D300 :roll:Cytat:
Zamieszczone przez sławekb
"taken with Sony A700, Zeiss 16-80 lens. "
Łoj, sorry. Ale to dobrze świadczy o Alfie :D
To dopiero byłby lans... D3 w bohaterskich wersjach ;)
Reszta pod powyższym linkiem... ciekawe czy ktoś by się skusił na takiego "bohatera" jeśli w rzeczywistości powstałaby taka seria :mrgreen:
http://img143.imageshack.us/img143/9...c000on3.th.jpg
PS. Oczywiście twórczość artystyczna.
wypas ;pCytat:
Zamieszczone przez The z00m
BTW chyba grabuń kupił takiego wypasionego OM z wężową skórą ;p
Cytat:
Zakładam się, ze za kilka lat aparaty będą bardzo porównywalne i jedyną różnicą będzie ilość i jakość dostępnych skórek na korpus w danym systemie :mrgreen:
Zresztą już jakiś czas temu wspominałem o tym, że powinno być jak w telefonach komórkowych. Idzisiesz na ślub ubierasz puchę na biało, idziesz na imprezę zakładasz skórkę w baloniki ;)
Chyba opatentuje ten pomysł.
W lustrach amatorskich to całkiem, całkiem możliwe ;)Cytat:
Zamieszczone przez blady
dzisiaj znajomy powiedział mi że bawił się D3Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
bo koleś z nikon polska był u nich w studio
i ponoć ceny maja byc takie: D300 - 6500, D3 - 17100
zerknij na ceneo, albo coś podobnego ;0 są niższe ;pCytat:
Zamieszczone przez kaefpe
w Imfoto też ceny niższe - miejsce zdecydowanie godne zaufania
D300 kosztuje tyle co E-3. Na E-3 jest gripowa promocja co go troszkę uatrakcyjnia. Myślę, że Nikon zjedzie delikatnie z ceną. Nikoniarze piszą, że obraz z D300 jest lepszy od tego z D200, ale przepaści nie ma. Raczej poprawa. 40D jest ponoć lepszy w kwesti jakości :roll:Cytat:
Zamieszczone przez kaefpe
Nowy Kit dla Nikona
Cytat:
The new, tricked out AF-S DX Nikkor 18-55mm f3.5-5.6G VR lens— VR standing for vibration reduction—is only $200, and launches next month, just in time for stocking stuffing.
ee no weź w wątku o d300 i d3 ??? ;)
No przecież do E-3 używa się 14-42, dlaczego więc do D300 nie można tego?? :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez grizz
sample D300 vs A700 vs 40d
http://digitalcamera.impress.co.jp/07_12/auth/toku1/
Z kilku zdjęć które obejrzałem szum z D300 bardziej mi odpowiada niż z 40D, A700 nawet nie biorę pod uwagę. Ale nie ma się co kierować takimi samplami, widać różnice w naświetleniu lub wywołaniu zdjęć (na fotkach owoców z 40D iso1600 cienie jakby rozjaśniane i tam pojawia się większy szum).
Ogólnie jest podobnie w przypadku wszystkich trzech puszek
Cytat:
Gustowny masz ten nowy avatar.
Dosyć.
Wiele mówi o Tobie.
:-(((
Pozdrówka
Drogo. W sklepach taniej chociaż tak jak i w przypadku E-3 nadal niedostępne. Czas spekulantów :mrgreen: W UK można sporo taniej kupić.Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
...m_o_b_y pokaż sobie ode mnie środkowy palec.
oo... Zoom.. zrobiłeś to :)
Sukcesów z nowym sprzętem. Czekam, aż uraczysz nas jakimiś miód-zdjęciami.
Pozdrawiam
Dobra The Zoom zamanifestowałeś zmianę sytemu a teraz zmień avatar, sam wiesz że on tutaj jest jak kij w mrowisku :mrgreen:
Ok już nie prowokuję bo znowu jakiś nadwrażliwy nieudacznik po przeczytaniu poradnika "Psychologia w tydzień" postanowi postawić diagnozę :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Switch
Coś mi umknęlo?
Ostatnio, gdy czytałem jeden z tych "technicznych" wątków The z00m był na etapie zamawiania E-3.
To już nieaktualne?
Kupiłeś Nikona? :o
28 listopada jest macanie Nikona w Warszawie - zapisał się ktoś?
He he he... ale Wy się nudzicie :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
Jest taki kawał z długą brodą: "Kogut goni kurę po podwórku (w wiadomym celu) i niby nie może jej złapać . Kogut biegnąc myśli sobie jednak: pogonię ją jeszcze trochę, to się dziewczyna trochę rozgrzeje. Kura natomiast myśli sobie: jeszcze chwilę będę udawała, że uciekam, żeby koleżanki nie pomyślały, że jestem łatwa .." Rzecz w tym, że ciągnąca się od kilku miesięcy pogoń z00ma za aparatem dokładnie przypomina tę bajkę :mrgreen: Zanim z00m kupi sobie Nikosia, albo - a kysz - Kamunia, pobiega jeszcze troszkę po kilku forach i ponarzeka na Olka, by koledzy nie pomyśleli sobie, że jest łatwy :cool: Niestety w ślad za nim biega połowa forum :roll:Cytat:
He he he... kolejny głos "rozsądku" :mrgreen: Fascynacji c.d.n. :razz:Cytat:
Zamieszczone przez polek
Coś w tym jest ;)Cytat:
Zamieszczone przez polek
A w życiu nigdzie się nie wybieram i nie biegam :) i nie wierzę w tę połowę forum.
Czystej wody demagogia...
http://shashinki.com/blog/2007/11/26...s-versus-d200/ przy okazji, fotografowany ciekawy obiekt ;)
pzdr
hehe :)Cytat:
Zamieszczone przez tomek s
to jak to jest...
zoom nie jesteś już olkowy?
Kurczę, ciężko Ci będzie dogodzić...obyś nie wpadł w pułapkę zmian bo co 3-4 lata będziesz musiał robić wyprzedaże i zakupy nowego systemu...Dobrze że ich za dużo nie ma ;)
I?Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Jak czuje taką potrzębę, to dlaczego by nie?
Cytat:
Zamieszczone przez grizz
I stać na to ;) .
Nikon robi reklamę Olkowi. :mrgreen:
Jakie to ma znaczenie? Paru userów bardziej się tym ekscytuje niż uszczelkami w E-3 ;)Cytat:
Czym się martwisz? Kilku ludzi kupiło taniutko fajny sprzęt ;- Wiele osób zmienia systemy, a wybór nigdy nie jest prosty. Fatman zmienił Nikona na Canona po to tylko by wrócić do Nikona ;-) Przestałem pisać o tym co w plecaku niebawem się znajdzie, a ludzi dalej to męczy :roll: Paranoja...Cytat:
Nie wiem czy ciężko. Jeśli zaspokoi to ciekawość to będę miał Nikona. I na 99% będzie to D3. I bardzo będzie mi brakowało cropa. AF-S 14-24mm f/2.8G ED oraz AF-S 24-70mm f/2.8G ED już zakupione u hesja, a na body czekam. Niech będzie, że się chwalę...Cytat:
Jak poczułeś się dotknięty moim postem to sry.
Pozdrawiam...