-
6 załącznik(ów)
Odp: Stare i nowe, nie tylko Olkowe :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Fajnie, że cały czas pracujesz. Zdjęcia ze skansenu świetne, daj więcej.
Mówisz, masz :grin:
Wnętrze młyna koźlaka.
Załącznik 61642Załącznik 61648
Wnętrza chałup z początku XX wieku.
Załącznik 61643Załącznik 61647
I tematy końsko - kuzienne:grin: Niestety podkuwania konia nie było. Stał sobie bidula zamknięty z stajence i przez okno wyglądał a dzieciaki podawały mu przez okno soczystą majową trawę.
Załącznik 61645Załącznik 61646
Wszystkie zdjęcia zrobione w zeszłym roku podczas pikniku w dniu 1 maja. Wtedy skansen ożywa, działa kuźnia, piec chlebowy, wypieki wafli i gofrów nad piecem węglowym i mnóstwo straganów sprzedających różne cuda, niekoniecznie związane z tematyką skansenu. Ludzi tłumy. Zdjęcia chałup i wyposażenia chyba lepiej robić w dni powszednie, wtedy jest cicho i spokojnie.
-
A zdjęcie z kuźni miodzio. U nas była, ale już zlikwidowali. Będę musiał poszukać coś na wsi pod Gorlicami.
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
A zdjęcie z kuźni miodzio. U nas była, ale już zlikwidowali. Będę musiał poszukać coś na wsi pod Gorlicami.
To jeszcze raz kowal przy pracy.
Załącznik 61649Załącznik 61650
W moich okolicach w niektórych wsiach są jeszcze budyneczki w których kiedyś (jeszcze w latach osiemdziesiątych) były kuźnie ale kowala już nie spotkasz. No są tacy co masowo produkują kute ogrodzenia ale to już nie to samo...
-
Dzięki - miłe wspomnienia :)
-
3 załącznik(ów)
Jeszcze ciepłe, jeszcze matryca nie ostygła, trochę kiczowate ale to w końcu to zachód słońca :wink:
Załącznik 61994Załącznik 61995Załącznik 61996
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Ciekawe fotki wrzuciles.
-
Hejka adamieWbiuegu,
Kiczowate, niekiczowate, mnie się podobają. Zwłaszcza pierwsze ;) Jedynę co mi trochę brakuję to odrobinę góry. Tak z 2-3 centy :roll:
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
Hejka adamieWbiuegu,
Kiczowate, niekiczowate, mnie się podobają. Zwłaszcza pierwsze ;) Jedynę co mi trochę brakuję to odrobinę góry. Tak z 2-3 centy :roll:
Lolita, specjalnie dla Ciebie, to samo zdjęcie ale nie ciachnięte i trochę kolorki poprawiłem.
Załącznik 61997
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Lolita, specjalnie dla Ciebie
:roll:
Teraz cud, mniut i orzeszunie :wink:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty adambieg. Wrrrrrr :evil:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
:roll:
Teraz cud, mniut i orzeszunie :wink:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty adambieg. Wrrrrrr :evil:
Nawet Cię nie mogę wyręczyć :-x
-
5 załącznik(ów)
Kto rano wstaje... Temu budzik dzwoni :grin:
W końcu udało mi się wstać wcześnie rano (przed szóstą było -6st. C :evil:), kilka efektów porannej wyprawy zamieściłem poniżej.
Załącznik 62658Załącznik 62660Załącznik 62659Załącznik 62661Załącznik 62662
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Jedynaczka i żurawia pasionka, podobają się mi najbardziej , chociaż dwójeczka ma też swój charakter.
Pozdrawiam AP.
-
A dla mnie dwójeczka - kapitalne światło na barce i mgła z wody. Super :)
-
Dla mnie również dwójeczka naj naj.
-
jedynka i dwójka...ze wskazaniem na jedynkę...że też Ci sie chciało...ale warto było :-D
-
Jak dla mnie to dwojeczka :-)
-
Barka na drugim i żuraw dla mnie najlepsze. :grin:
Gratuluję samozaparcia ze wstawaniem. :wink:
-
4 załącznik(ów)
apz, Bodzip, majeczek78, waruga i rol6 dziękuje, że zaglądacie i mówicie co wyszło a co nie.
Teraz świeża dostawa, kolorowy zawrót głowy :grin:
Załącznik 63044Załącznik 63045Załącznik 63046Załącznik 63047
W centrum nie ma ostatnio gdzie parkować za to takie monstrualne karuzele stoją:mrgreen: Ktoś miał bardzo dobry pomysł:grin:
-
Świetne te kolorowe zawroty głowy. Pewnie pokusiłabym się o ciaśniejsze, bardziej odrealnione kadry. Fajnie wyszło to coś po prawej na 2.
Poprzednia wrzutka też przyjemna dla oka, faktycznie kto rano wstaje... ;)
-
Taką 1. to można sobie ustrzelić , ale trójeczkę to tylko u Ciebie. Pozdrawiam AP.
-
Kolorowy zawrot glowy swietny :-) Trojeczka ekstra.
-
Poprzednia seria bardzo fajna, zwłaszcza pierwsze, drugie i ostatnie. Ostatnia - podoba mi się i podzielam zdanie Bufetowej.
-
-
Śliczne. 4 mi się najbardziej podoba.
-
Ciesze się, że zdjęcia się podobają :grin: Wieczorem jeszcze coś wrzucę a w czwartek wieczorem postaram się jeszcze raz tam wybrać.
-
Karuzele świetne, mnie najbardziej podoba się trzecia fota. :grin:
-
Super karuzelowo, Brawo ! :-)
-
z przedostatniej wrzuty dwójeczka zdecydowanie
światełka zazdroszczę - mi taki ranny budzik i tak nic nie da z trudem na 8-9 wstaje ;)
a ostatnia kororowa - REWELKA
najbardziej trójeczka mi się podoba
po prostu przefajnie sie to ogląda
juz wiem co zrobię jak wesołe do krakowa zawita o ile jeszcze zawita ;)
i o ile do tego czasu zdanie mi się nie zmieni ;)
-
1 załącznik(ów)
Dzięki za dotychczasowe odwiedziny. Właśnie posklejałem panoramę zrobioną podczas powrotu z Podlesic.
Pieskowa Skała
Załącznik 63194
-
Aż sie zakręciło w głowie, ta seria superek .
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Piękne po prostu!
-
gdzie Ty tam takie bajorko znalazłeś..
fajne :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
fajne :)
Też się dołączę do pytania :) - tam tylko taki potoczek płynie.
...
Choć pewnie sam sobie odpowiem na to pytanie - jak sklejałem 4 foty cerkiewki w Wysowej to 3 metry od muru otaczającego do budowli - to na zdjęciu wygląda na 8 metrów.. I pewnie potok na bajorko się przerobił :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
fajne :smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Też się dołączę do pytania :) - tam tylko taki potoczek płynie.
...
Choć pewnie sam sobie odpowiem na to pytanie - jak sklejałem 4 foty cerkiewki w Wysowej to 3 metry od muru otaczającego do budowli - to na zdjęciu wygląda na 8 metrów.. I pewnie potok na bajorko się przerobił :mrgreen:
Zdjęcie robiłem z pobocza drogi, za plecami po drugiej stronie drogi rzeczywiście płynie ale chyba nie potoczek tylko rzeczka Prądnik (nawet funkcjonuje nazwa - Dolina Prądnika). Pomiędzy skałą na której jest zamek a drogą jest bajorko, które na oko ma jakieś 15 - 20 m szerokości. Ponieważ bajoro to nie jest zasilane przez rzeczkę a jedynie przez wody spływające ze skarpy i wypływające spomiędzy skał, to całkiem możliwe że okresowo zanika albo znacząco się zmniejsza.
Niewątpliwie użycie krótkiej ogniskowej (18mm w przeliczeniu na pełną klatkę) powoduje powiększenie pierwszego planu a tym samym wrażenie rozległego jeziora pod zamkiem :).
Właśnie zauważyłem, że niedokładnie przyciąłem od dołu.
A panorama to rzeczywiście sklejka z 4 zdjęć. Sklejone ICE. Ktoś miał kurs Hugina zrobić na zlocie :mrgreen:
-
hehe, wiesz jak było :mrgreen:
-
4 załącznik(ów)
Dzisiaj się udało :grin:
Tydzień temu było tak
Załącznik 64417
A dziś nieśmiało się wychyliło
Załącznik 64418
a potem to już zaświeciło na całego:grin:
Załącznik 64419Załącznik 64420
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Dzisiaj się udało :grin:
...
Elegancki kiczyk poranny w trzech aktach. Zawsze mowie,że wschód jest piękniejszy od zachodu słońca.
-
Ja wybieram dwojeczke :-)
-
9 załącznik(ów)
W Europejską Noc Muzeów wybrałem się do Chełmna na organizowany przez tutejsze muzeum "spacerek po Chełmnie.
Na początek zwiedzanie tarasu ratusza staromiejskiego w którym obecnie mieści się siedziba muzeum, taras jest udostępniany tylko w ten jeden dzień w roku.
Niestety płyta rynku jest w remoncie, stąd widoki średnie. Podczas przebudowy odkryto podziemne przejścia a w nich różne ciekawe drobiazgi, z tego powodu terenu prac pilnuje straż gminna.
Załącznik 64571Załącznik 64575
Kolejnym punktem programu było zwiedzanie sal wystawowych ratusza. na pierwszym zdjęciu pani przewodnik w stroju z epoki.
Załącznik 64570Załącznik 64567Załącznik 64565Załącznik 64566
Z ratusza udaliśmy się w kierunku kościoła św. Ducha. Jak się okazało, wiele osób przyszło na nocne fotografowanie, pani na kolejnym
Załącznik 64569
Jak się okazało, wiele osób przyszło na nocne fotografowanie:)
Załącznik 64568
Ratusz a przed nim gruzowisko.
Załącznik 64576
cdn.