Duszniki Zdrój w miniaturze -czyli kolorowy deptak wTruskawcu na Ukrainie.
Wersja do druku
Duszniki Zdrój w miniaturze -czyli kolorowy deptak wTruskawcu na Ukrainie.
W małym miasteczku litewskim Lazdijai zupełnie nieoczekiwanie natrafiłam na fajne dwa domki.
Świetne zdjęcia, szczególnie pierwsze. Bardzo lubię takie ślady sztuki naiwno - optymistycznej :)
Wymarsz na Święto Matki Boskiej Gromnicznej w peruwiańskim Puno.
kolejne peruwiańskie
Lisiajamka1 peruwiańskie doskonałe! Egzotyka w czystej postacji i niezły warsztat foto. :-)
Rysiek_O Muminek dziękuję :grin:
Bliskouliczne :)
Obrazy w okienkach....Alinge
Skoro uliczny i kolorystyczny, muszę wrzucić jeszcze jedno miasteczkowe-litewskie. Taka se uliczka z drewnianymi domkami. Tak w ogóle, to podczas kilku krótkich wypadów na Litwę, najbardziej utkwiły mi w pamięci kolorowe drewniane chatki. Niezależnie czy miasto, czy wioska. I właśnie uświadomiłam sobie, że poprzednia wrzutka (jak i teraźniejsze zdjęcie) to miasteczko Veisiejai. Przedtem podałam błędną nazwę, sorki, jezyk litewski jest kosmiczny, w mig wylatują mi z głowy ichnie nazwy ;) To drugie zdjęcie jest wiejskie ale ładnie dopełnia całość.
Oj, fajne te litewskie domki, czasem podobne można spotkać jeszcze po naszej stronie. A język mają faktycznie baaardzo trudny.Pamiętam jedynie dzień dobry [łabadien] i chleb [duona]. Ten "duona" na tataraku jest przepyszny i można go kupić na Jarmarku Dominikańskim - może leżeć 2-3 tygodnie i smakuje tak samo.
A koro uliczno-kolorystycznie to też zafunduję
Żeś Jacku piknie sie wszczelił w wątek z kolorami :)
Co do kolorów domów, np. na Podlasiu też są piękne drewniane i dużo, mam jednak wrażenie, że Litwa wymiata z kolorem.
Wątek rozkręca się :) Piękne, kolorystycznie wysublimowane zdjęcia - smakowite litewskie kąski :grin:
Energetyczne marokańskie :)
Uliczka.. w Alinge...
Uliczka w Marrakesz :)
wschodniowodnouliczny :)
Cuzco - inkaski pępek świata.
Z zazdrością patrzę na Twoje peruwiańskie kadry. Moje marzenie, odkąd zakochałam się w prozie Llosy.
Napisz coś więcej o Twojej podróży do Peru, bo jakoś wątku ze zdjęciami nie kojarzę :P
Mojego wątku chyba nie będzie, nie mam takiej potrzeby. Jak kukułka :) podrzucam zdjęcia to tu i tam - tyle różnych otwartych wątków. Zwiedzanie Peru było krótkie ale intensywne (12dni) Wspaniała przyroda, różnorodne krajobrazy, mili ludzie...nie będę przynudzał - warto zobaczyć. Mankamentem podróży po Andach może być choroba wysokościowa, żucie koki czy tabletki nie zawsze pomagają.
Dworzec kolei transandyjskiej a obecnie Dom Literatury Peruwiańskiej poświęcony głównie życiu i twórczości Llosy.
No szkoda. Jeśli nie doczekam się wątku, dołącz choć czasem jakąś ciekawostkę do zdjęć :(
[IMG]http://farm9.staticflickr.com/8286/7...0ffb7ed9_c.jpg *** by dzarro72, on Flickr[/IMG]
Wiem, wiem, że gotowiec.
---------- Post dodany o 23:46 ---------- Poprzedni post był o 23:40 ----------
I coś bardziej koszernego:
[IMG]http://farm6.staticflickr.com/5071/7...7c4a6522_c.jpg *** by dzarro72, on Flickr[/IMG]
dzarro - fajne i faktycznie kolorowe :-) To pierwsze to gdzie zrobione? W Londynie?
W Pradze.
Pierwsze w ostatniej wrzuty podoba mi się bardziej. Podoba mi się zarówno kompozycja jak i kolory. Twoje zdjęcie jest zaprzeczeniem ogólnie przyjętego kanonu, że street musi być BW. :grin:
dzarro świetne zdjęcia, drugie - w Twoim stylu.
Stawiam na drugie (bo nie gotowiec ;)). Na obu świetnie ulicznie kolorystycznie.
Dzarro fajne...:-)
Dorzucę jeszcze jedno, bo mi gnije w szufladzie.
fajo :grin:
Podobają mi sie Wasze fotki w tym wątku.Z przyjemnością tu zaglądam!
Dorzucę swoje.Ciekawy przypadek......czyżby nie tylko fan marki ale i koloru? :-)
Voovoo2 Gratuluje! Fajnie wypatrzone :-)
Bufetowo pogrzeb jeszcze w szufladzie, może co jeszcze interesującego znajdziesz. Co mają gnić, niech cieszą oko :)
Miasto Juliaca - 3800m n.p.m.
Na koniec peruwiańskich kolorystycznych reminiscencji - Miraflores dzielnica Limy (dzielnica Llosy) - Park Miłości
na dokładkę kadeci :)
fajne to z rikszą
Zastanawiałęm się czy własciciel jest po prostu fanem narciarstwa, czy to trofea po narciarzach zjeżdżających w okolicy jego domu
Załącznik 70631