Trochę jesieni :)
i trochę pracy :-P
Wersja do druku
Trochę jesieni :)
i trochę pracy :-P
No to ja dla odmiany troche b/w E-PL1 + kit w roli glownej resztki 'atomowki' w Zarnowcu:
cdn...
pozdrawiam serdecznie
Janek
Załącznik 56583Z weekendowej wycieczki E-P2 + Panas 14-45 f8 iso 100
No to teraz na kolorowo, Elektrownia Wodna Zarnowiec:
cdn...
pozdrawiam serdecznie
Janek
Ciekawe zdjęcia elektrowni, lubię industrialne klimaty.
Reszta zdjęć też przyjemna w odbiorze :)
A ja się zapytam bez obciachu :D - mogłeś robić zdjęcia normalnie, czy spod kurtki ? Bo jak byłem w Solinie to ewidentnie nam zakazano, a na dokładkę za całą grupą szedł strażnik i pilnował razem z przewodnikiem czy ktoś nie pstryka.
Nosz straszna tajemnica - stare czasy mi się przypomniały.
Niedoszla atomowke, to trzeba sforsowac niestety i uwazac na ochrone:)
We wodnej bylem oficjalnie, grubo bylo, mialem swojego przewodnika, ktory pokazywal mnie co tylko chcialem, nie zebym sie chwalil:)
i jeszcze pare atomowki...
cdn:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Biała Prudnicka - kirkut
EW Zarnowiec ciag dalszy:
cdn
pozdrawiam serdecznie
Janek
Kompresja w parze z ostrzeniem zrobiła niezła kaszę.
Zachodze w glowe jak to widac, w formacie 800pix, fakt, oryginal 1000pix i pewnie forum zmniejsza stad ta kiszka...
Moze musze kupic jakies wieksze Eizo:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Nic forum nie zmniejsza. To samo jest patrząc bezpośrdnio na flickra. nie widzisz jaka kasza zrobiła się z przewodami?
Ale miałeś wypas sesję :) - na Solinie musiałem z ukrycia.
grizz,
pionu faktycznie nie, masz racje, poziom tak, a, ze przeostrzone... mowilem, ze musze eizo miast neca kupic:)
i troche atomowki:
i bonus kolorek kolegi niestety nie z mikrusa:
pozdrawiam serdecznie
Janek
bardzo fajne foteczki Janeczku , pozazdroscic wycieczki , co prawda nie ciagnie mnie do takich klimatow , ale mysle ze akurat to miejce w realu zrobilo by na mnie wrazenie , kiedys przed laty bylem w Klempiczu gdzie zaczeli dawno temu budowe atomowki , niestety nie posiadalem aparatu wiec fotek brak
Dzieki Centusku,
i jeszcze pare EW Zarnowiec, tym razem od gory, lipne warunki mielismy, 1. pod swiatlo, 2. z deka mgielka ale mikrusy daja rade!
pozdrawiam serdecznie
Janek
To u mnie bardziej sielsko, niż industrialnie. Parę "szybkich" ze spaceru po Czechowicach:
Pozdrawiam
Chciałbym pokazać perełkę Beskidu Niskiego - "Beskidzkie Morskie Oko".
Byłem tam 20 lat temu, do dziś nic się nie zmieniło, no może poza tym, że dawniej to był prawdziwy szlak niebieski. Dzisiaj dojedzie się samochodem :evil: Pewnie dzięki temu, że niedaleko postawiono wieżę komórkową.
Ja wybrałem - a jakże 1,5 godziny spaceru :)
Dwie wersje - normalne światło, i druga gdzie mi słoneczko na moment zaświeciło.
Sklejane,bo 14 mm to za wąsko na tę kałużę :wink:
a tutaj z tej samej wycieczki, jeszcze z pożyczonym od kolegi podpiętym 9-18 z "dużego" 4/3
ten szczyt z widoczną ścieżką, to Rysy widoczne z poziomu o 60 m wyższego :wink:
pozdrawiam
Załącznik 56707
To tylko moje E Pl-3 20 panasa z nienacka;-)
Ładnie. Obiektyw był w pełni otwarty?
Nie, przymknięty na f/2.5 & f/3.2, zależało mi na tym aby latające liście były też ostre, pierwsze kilka zrobiłem na f/1.8 ale głębia ostrości była za mała i przymknąłem drania.
Świetne zdjęcia, a młoda taka szczęśliwa :)
Znakomicie wykorzystałeś możliwości tego szkiełka, bardzo przyjemna barwność.
Załącznik 56743
Grobowo
PL1 iso1000 1/80s
Mam coś w podobnym klimacie:
Załącznik 56751
Kilka z parku. Dwa pierwsze z Olkowego 9-18, reszta 45/1.8
45/1.8
Czytałem na niektórych forach że nie rozmywa tła jak Leica... jak dla mnie to wystarczy :)
PiterM, fajny EDC ;)
Dawno nic nie zapodawalem, to moze takie lajtowe + backstage, oczywiscie G1+kit olkowy i OLy 55 1.2
pozdrawiam serdecznie
Janek
"Szkoła Katów" w Bieczu.
E-PL3 + 14-150. Ciasno trochę, ale miejsca nie było, a nie miałem wtedy jeszcze 12-ki :)
Szkoła to w tej baszcie? Czy w tym walącym się budynku?
W tym walącym się budynku. W baszcie trzymano "delikwentów" :-P
Załącznik 57124
Pierwsze zdjęcie zrobione E-P2 + 45mm bez stabilizacji ISO 100 1/40s f1.8
trochę pomerdane;)
Załącznik 57123
zestaw E-P2 + 45mm JPG prosto z puszki ISO100 f2.5 "z ręki"
I moje jesienne pstryki:
E-PL3 + 20/1.7 Załącznik 57127Załącznik 57128Załącznik 57129Załącznik 57130Załącznik 57131
Marku,
basenowe moje klimaty!
I ode mnie jeszcze troche faszyna:
i bekstejdz:)
pozdrawiam serdecznie
Janek