tym razem dorzuce dziki w porannej mgle-weszły mi na sciezke którą dość czesto chodze(albo ja im wszedłem :) ) i cos z architektury.
Wersja do druku
tym razem dorzuce dziki w porannej mgle-weszły mi na sciezke którą dość czesto chodze(albo ja im wszedłem :) ) i cos z architektury.
za architekturę połechtałem Cie plusem ; ) - świetne wykadrowane - sepia też się sprawdza - może trochę więcej powyciągać z cieni ale to już czepialstwo ; )
Dzieki. Próbowałem coś doprawic cieniami ale tak zostawilem bo później już sieczka mi sie robila. Pozdr
w fotografowaniu ludzi nie czuje sie jak ryba w wodzie ale dwie prace dorzuce. myslicie ze bardziej centralnie byloby lepiej? co mozna na przyszłosć poprawic? za wskazówki z góry dziekuje.pozdr
Te kadry to bym przycinal bardzo radykalnie.Jest duzo w nich czegos co jest niepotrzebne i nic nie mowi.
czyli ciasniej i bardziej centralnie :) nastepnym razem porobie i coś wrzuce
Czy centralnie bardziej to nie wiem .Te bym tak widzial.Ale ja z poprzedniej epoki jestem.TakZałącznik 112901alboZałącznik 112902a to tak Załącznik 112903
W zdjęciach Griszy razi trochę brak powietrza, przestrzeni przed twarzą modelki. W takim kadrowaniu powiewa nutka pesymizmu.......
Bardzo mi się podoba radykalne cięcie, ten panoramiczny kadr Mirka.
dzieki Mirek. Twoje dwie pierwsze przeróbki spoko a do tej panoramicznej nie moge sie przekonać. rep tez dodac nie moge choc juz kilka razy próbowałem.a teraz moje pierwsze tegoroczne makro :) pociete troche - moj błąd ;) pozdr
dzis krotki spacer i kolejne makro.tym razem pająk-bagnik przybzezny :) i motylos Listkowiec cytrynek. pozdr
Robale fajne - jedynie w ostatnim zdjęciu motyla brakuje mi trochę światła.
Zdjęcia architektury też fajne.
Pozdrawiam.
Drugie z postu 289 kapitalne. Pomijam fakt obcięcia zadka itp, całość bardzo przyjemna w odbiorze.
dzieki sepi19. a co powiecie na taki kawałek architektury? :) postaram sie go jeszcze podrasować :)
popracuje nad BW lub sepia. obrobka miala wygladac inaczej ale monitor do kalibracji sie nadawał.teraz mysle, ze bedzie ok. niedlugo wrzuce poprawione.pozdr
sepia wygląda tak :) ciasniej troszke przyciąłem.
Jestem za wersja w sepii. Bardziej "tajemnicza".
tez mi podchodzi bardziej :) ze wczesniej nie sprobowałem. nad BW posiedze i zobacze co da sie zrobic.
BW tez fajne
Brakuje mi w tym zdjęciu symetrii (powinieneś stanąć dokładnie w osi mostu), co przy tym obiektywie jest szczególnie widoczne.
Poza tym kadr- jeśli prostokąt, to dałbym w pionie a jeśli skos, to w kwadracie. Łatwiej wtedy zachować symetrię w obrazie.
rzeczywiście w pionie jest lepiej-testowałem taki kadr ale w poziomie wrzuciłem w sumie nie wiem czemu :) pozdr
teraz czas na ostrą abstrakcje-może Ktoś zgadnie co przedstawia zdjęcie :) pozdr
Za pierwszym razem :-) a myślałem że będzie trudniej :-)
dzisiejsze makro :) mucha była tak ospała, że nawet nie zauważyła wrogów :)
Przednia scenka :)
pozdro
Fajny duet :grin:
Mucha i mrówka super!!!
świetny moment, gratuluję
Dzięki za tak entuzjastyczne przyjecie tego zdjęcia. Pozdrawiam :-)
Mrówka przednia!
Pięknie ustrzelone, dołączam się do gratulacji :D
a to z dzisiejszego można powiedzieć "spacerku" :)
Fajne ma umaszczenie :wink:
tym razem post apokaliptyczna wersja spojrzenia przez okno :) zakradłem się na zamknietą fabrykę do rozbiórki- Fabryki urządzeń sterowniczych i to widok ne tereny dookoła :)
łłooo:shock: straszno