-
Odp: baardzo początkujący
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Jak wywalisz słońce, wytniesz w kwadrat wydaje mi się , że jest lepiej.
Pozdrawiam AP.
Jestem tego samego zdania co apz. Dół zdjęcia bardzo ciekawy, ale ogólne wrażenie psuje prześwietlona góra.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Jak wywalisz słońce, wytniesz w kwadrat wydaje mi się , że jest lepiej.
Pozdrawiam AP.
Abo:Afryka dzika,kurzem okryta
Afryka łel kam tu:mrgreen:
Załącznik 58151
-
Jak dla mnie oryginał lepszy.
-
2 załącznik(ów)
Witam!
Po dłuugiej przerwie:p, dwie fotki z niedzicy
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek285
Witam!
Po dłuugiej przerwie:p, dwie fotki z niedzicy
Trochę przepaliłeś chmury.
Masz może możliwość załączenia lub podlinkowania RAW-a pierwszego zdjęcia ? Ciekaw jestem, czy da się coś więcej wyciągnąć.
-
4 załącznik(ów)
Witam Wszystkich!
Poniżej zamieszczam kilka fotek z moich wakacji 2013r. Proszę o opinie.
pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek285
Witam Wszystkich!
Poniżej zamieszczam kilka fotek z moich wakacji 2013r. Proszę o opinie.
pozdrawiam
89 tu wrak+skały+plaża wystarczy, ludzie psują ten kadr.
-
12 załącznik(ów)
-
Napiszę kilka słów.
Trochę za dużo zdjęć wrzuciłeś jednocześnie.
Niektóre zdjęcia nie wiem w jakim celu zamieszczasz. Np drugie i ostatnie. Oba z lotniska. Może coś chciałeś pokazać na tych zdjęciach.
Zdjęcie nr.5 :mrgreen: . Sory ale takiej foty bym nie pokazał, chyba że w rodzinnym gronie przy piwie. :wink:
Może powinieneś poczekać aż ten mało fotogeniczny mężczyzna pójdzie sobie gdzieś , i wtedy mógłbyś coś pstryknąć ciekawego. Ten wrak dość ciekawie wygląda.
A wina mnie się podobają. :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
(...) A wina mnie się podobają. :grin:
A... wina Tuska! :mrgreen:
-
1 załącznik(ów)
-
Droga fajna, tylko światło nie to, a i miejsce do foty chyba nienajszczęśliwsze - głębokie cienie na pierwszem planie.
-
Ta 100 całkiem fajna ale APZ ma rację co do cieni, chociaż pewnie do wyboru innej pory dnia nie miałeś. Druga sprawa samochód musi mieć jakiś cień bo z nim wygląda bardziej ciekawie ale nie taki ostry i o wiele mniejszy - takiego małego towarzysza podróży, który nie stara się zaćmić swojego przewodnika :)
-
to co CzaRmaX pisze jest prawdną tzn nie miałem możliwości wyboru innej pory dnia, ponieważ to była wycieczka więc robiłem fotki w takich warunkach jakie były
pozdrawiam
-
1 załącznik(ów)
-
To z samolotu niezbyt :(
Ale wracając do 100 to chyba fajnie to zdjęcie wyglądałoby rybim oczkiem, chociaż ja nigdy w życiu takiego obiektywu nie miałem :)
-
4 załącznik(ów)
no to jeszcze cztery i wystarczy żeby Was nie zamęczać proszę o opinie :)
-
Z 1 można było by coś więcej wyciągnąć. 2 i 3 na nie. 4 najlepsze ale może jakoś inaczej skadrowane. Takie moje zdanie :)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Z 1 można było by coś więcej wyciągnąć. 2 i 3 na nie. 4 najlepsze ale może jakoś inaczej skadrowane. Takie moje zdanie :)
Tak mi wyszło, że tak samo hłe hłe hłe :mrgreen:
===edit====
tu na forum, chłopak pokazuje foty brzegów i plaże. Fajne foty - przeglądnij
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Tak mi wyszło, że tak samo hłe hłe hłe :mrgreen:
Dziwne... 1 i 4. :grin: dopieścić i gra muzyka.
-
co masz na myśli mówiąc dopieścić te dwa zdjęcia?
-
2 załącznik(ów)
z Babiej Góry (w zasadzie z drogi na Babią;P)
-
Czy ja tam jeszcze kiedyś wleze.....? chciałbym....... :???:
-
Dwa ostatnie bardzo mi się podobają, są takie klasyczne :-) Chociaż myślę, że dałoby się je jeszcze podrasować ;-)
-
Dla mnie lepsze od poprzednich a szczególnie to pierwsze :)
-
4 załącznik(ów)
tym razem cztery fotki z zakopanego a dokładnie z morskiego oka i z drogi do czarnego stawu
pozdrawiam
-
Ładne zdjęcia :grin:. Widać że Tatry w modzie, kusicie tymi zdjęciami, chyba też będę musiał się wybrać :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ładne zdjęcia :grin:. Widać że Tatry w modzie, kusicie tymi zdjęciami, chyba też będę musiał się wybrać :)
Bo warto. Trasę tylko trzeba zaplanować tak aby tłumów nie było :)
Co do zdjęć jacek285 - dwa pierwsze tatrzańskie lecą mocno w lewo. To widać, warto poprawić.
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek285
doskonale :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek285
Slicznie.Moze jednak idac za ciosem postaraj sie troche inaczej wyostrzyc i bardziej wyklarowac ten nalot niebieski na fotce.Tak niezdarnie sam sprobowalemZałącznik 97679
-
szczerze to nie jestem biegły w PS, jak usunąć te niebieski nalot bo Towoja wersja Mirku jest duzo lepsza:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek285
szczerze to nie jestem biegły w PS,
Szczerze to moj syn twierdzi,ze biegly w PS jestem w max 13-15% dalej to ciemna magia.Nawet mi obiecal,ze jak poznam go w 30-40% to mi kupi najnowsza wersje.
Wszystko przede mna.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Szczerze to moj syn twierdzi,ze biegly w PS jestem w max 13-15% dalej to ciemna magia.Nawet mi obiecal,ze jak poznam go w 30-40% to mi kupi najnowsza wersje.
Wszystko przede mna.
Bo z PS'em jest przeważnie tak, że używasz jedynie to co Ci jest potrzebne czyli właśnie to 15% a reszty używasz kiedy musisz więc wtedy poznajesz 40% po czym to zapominasz a pozostałe 60% prawie nigdy nie jest potrzebne więc jest to z natury czarną magią :). Podobna analogia jest do telefonów komórkowych napchanych gadżetami :)
-
a czy możecie mi napisać jeżeli nie zajmie to Wam dużo czasu jak usunąć ten niebeski nalot?:P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek285
a czy możecie mi napisać jeżeli nie zajmie to Wam dużo czasu jak usunąć ten niebeski nalot?:P
To jesli tak mocno chcesz to w ramach cwiczenia pokombinuj w taki sposob.Szybkie zaznaczanie modyfikowanego obszaru,zapisanie jego jako warstwy i zabawa z kolorami na tej warstwie,suwaki od jasnosci balansu,kontrastu,nasycenia napewno sa uzywane.Mozesz tych warstw miec wiecej jak jedna,mozesz je nawet pogrupowac..A moze zabawa z wylaniem kubka farby na pusta warstwe i w jakis inny sposob niz normalny scalic to w jeden obraz.Czasem wystarczy klik w opcje auto kolor.Mozesz tez wzorowac sie na histogramie w wersji rozszerzonej i patrzyc jak to tam sie przesuwa(chyba najbardziej dokladna metoda).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
To jesli tak mocno chcesz to w ramach cwiczenia pokombinuj w taki sposob ...
To nawet nie była wędka zamiast ryby.
Ty mu powiedziałeś co potrzebuje aby złożyć sobie zestaw do łowienia ryb :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
To nawet nie była wędka zamiast ryby.
Ty mu powiedziałeś co potrzebuje aby złożyć sobie zestaw do łowienia ryb :mrgreen:
Nie rozumiem.Myslisz,ze powinienem dolaczyc screeny z PS i napisac gdzie sa te opcje o ktorych pisalem???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Nie rozumiem.Myslisz,ze powinienem dolaczyc screeny z PS i napisac gdzie sa te opcje o ktorych pisalem???
było by super;p