Dziękuję za miłe i liczne odwiedziny : ) Teraz dwa słoneczne, tulipanowe, delikatnie abstrakcyjne i jeszcze dwa wrzosowo-zimowe kadry + zimowo-suszkowy ; ) Zapraszam : ) Pozdrawiam : )
Wersja do druku
Dziękuję za miłe i liczne odwiedziny : ) Teraz dwa słoneczne, tulipanowe, delikatnie abstrakcyjne i jeszcze dwa wrzosowo-zimowe kadry + zimowo-suszkowy ; ) Zapraszam : ) Pozdrawiam : )
Wrzosowe kadry swietne...
Bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia. Zarówno te jak i ta lodowa seria. Pięknie wydobywasz kolorystykę ;) pozazdrościć. Niestety trochę brakuje mi ostrości. Podobają mi się tulipanowe krople i bokeh za wrzosem. Zakochana jestem w zdjęciu tulipanowym pierwszym z poprzedniej serii. Piękne i bardzo subtelne ;) Niczego mu nie brakuje.
4 foteczka przemawia do mnie.
Jest super.
pozdrawiam
Z poprzedniej serii 2 i 1. Z ostatniej - wrzosy.
Pięknie łapiesz światełko. :) Jeszcze ciut ostrości i będzie super.
Ma dziewczyna talent!
Pozdrawiam!
I znowu bardzo fajna wrzutka :) Rzeczywiście światło i kolory świetnie się komponują.
Może faktycznie czasami brakuje większej ostrości ale klimat jest :)
W Twoich fotkach najczęsciej brakuje mi ostrości.
Podoba mi się zielone zdjecie łodyg tulipanowych ale brakuje mi w nim ostrosci na jednym wybranym, uzasadnionym kompozycyjnie fragmencie.
Lodowe sopelki na gałązkach mają ten sam deficyt.
Masz duży potencjał w dostrzeganiu światła i jest to główny walor Twoich fotografii- szczególnie ważny w tej sztuce, jeśli dodasz do tego technikę będzie fantastycznie.
Czekam z niecierpliwością. :)
Dziękuję za miłe odwiedziny : )) To teraz może dwa Luciowe. Lubię ją fotografować, dzięki temu szybciej ostrzę Heliosem ; DD A potem, w następnym rzucie kilka hiacyntowych : )
Zapraszam i pozdrawiam : )
Postaraj sie o ustawienie odpowiedniej temperatury swiatla.Jesli robisz w JPG,jesli w ORF to na kompie przypatrz sie orginalowi i ustaw te Kelviny.Mnie np tez brudny zolty przeszkadza znacznie.Moze wyostrz tez troche bardziej odpowiednio.
Wiem, że Twoja, Mirku wersja jest bardziej poprawna, ba jest zapewne idealna technicznie i się z tym w 200% zgadzam : ) Ale...jest moim zdaniem zbyt agresywna, zimna. Nie pasuje do mojej delikatnej kotki ; ) Oczywiście to moje subiektywne odczucie, nie za bardzo lubię tak zimne kolory w fotografii zwierząt, a ponowne wyostrzenie dodało mocnego charakteru, który zwyczajnie mi nie pasuje ; ) Ale zaznaczam raz jeszcze jest zapewne świetne technicznie, a, że mnie nie leży to tylko widzi mi się : ) Pozdrawiam i dzięki za poświęcony czas : )
Spodziewalem sie takiej odpowiedzi.Tez bylem na takim etapie,ze juz wszystko umialem i wiedzialem.Fota z zafarbem zoltym nie jest ciepla tylko za zolta.Natomiast bez zafarbu zoltego bialy nie jest zimny tylko bialy.
No nic,dla mnie nie widze tu wiecej miejaca.
Ale zupełnie źle mnie zrozumiałeś ; ) Naprawdę. Moja wypowiedź nie miała żadnego zabarwienia ironicznego. Mówię serio, że Twoja wersja jest naprawdę w moim mniemaniu idealna technicznie i dziękuję Ci bardzo, że starałeś się poprawić moją fotografię. Tylko, że co z tego, że mi się Twoja wersja podoba, jak mi kompletnie nie pasuje. Może mój zafarb jest zły i niepoprawny technicznie, ale pasuje do natury mojego kota. No cóż, starałam się wyjaśnić, tak myślałam, ze źle mnie zrozumiesz ; )
Pozdrawiam! : )
Podobają mi się te kocie ujęcia. Fajny kadr i piękna kicia. Co do tego nieszczęsnego WB to nie przeszkadza mi pierwsza "lekko żółta" wersja. Po poprawkach zdjęcie też mi się podoba. Trudno mi powiedzieć, które bardziej. Skoro Subtelly jest świadoma i do swojego kota wybrała wersję "żółtą" to ta jest właściwa ;p Podoba mi się drugie lekko mgliste ujęcie... :)
Dzięki za odwiedziny ; ) Kolejne...;D
Pierwsze wiosenne makro na ujęciu nr 1, potem wrzos, następnie kilka domowych z zabaw ze światłem i hiacyntem : ) Zapraszam i pozdrawiam : )
Jedynka oraz dwojka jak dla mnie.. super.
Jedynka sie pozytywnie wyróżnia.
1 swietna,na pozostałych brakuje ostrości.
Dla mnie też jedyneczka :wink: powiedz mi gdzie Ty znajdujesz takie ładne "miejsca" ? :)
Wrzosowy bokeh- ulubiony!!!
1 - świetnie. Nieco abstrakcyjna 4 też mi się podoba i nawet brak ostrości nie razi. :)
Nie będę oryginalny jak napiszę, że jedynka najładniejsza. Podoba mi się też trójka. Ma w sobie jakąś tajemniczość.
jedynka i dwójka najbardziej podchodzą mi do gustu, choć brakuje mi w nich ciut żywszej obróbki ;)
1 i 3 - są świetne.
Pozdrawiam.
Dziękuję za miłe odwiedziny, cieszę się, że przypadły w mniejszym lub w większym stopniu do gustów : ) Kolejna seria. Bardziej ciepła, MZ. Ślimaczkowa - dzisiejsza. W końcu wyjrzało słońce...: ) Wszystkie z Heliosa 2/58 + pierścienie pośrednie + jedno takie eksperymentowe...chyba też Helios, aczkolwiek nie pamiętam dokładnie..: )Zapraszam i pozdrawiam : )
Witaj, fajna wrzutka. Piąteczka mnie urzekła. :)
5 zdecydowanie. Ma też najlepszą GO. :)
Mbsz - 5-ka najlepsza.
Pozdrawiam.
Na wszystkich jest ten sam "ślimak" ;) Fajnie że wiosna się już zbliża i można wyjść na łąkę ;)
Ślimaki podobały mi się, ale tylko na miniaturach, powiększonym brakuje ostrości. zA to ostatnie z słupem bardzo barddzo mi się podoba ;)
Dzięki za odwiedziny w wątku, tak liczne : ) Bardzo mi miło...: )
Pragnę przedstawić mojego chrześniaka - Stasia (5m-cy). Miałam ogromny problem z balansem bieli, ciągłym zmieniającym się światłem i oczywiście brakiem czasu - wiadomo, każdy chciał zobaczyć małego, ale to ujecie uważam za w miarę db. Polecam oglądać na pełnym ekranie z lupką - wtedy widać rozłożenie ostrości. W użyciu wysłużony Helios 2/58 : ) Zapraszam i pozdrawiam.
Ja odniosę się do ogółu - R E W E L A C J A !!! Przechodzilem od strony do strony, obejrzalem kazde zdjecie i... brak mi słów :) Pozdrawiam :)
Może i owszem ale autorka wątku gdzieś zaginęła od marca... Szkoła?