jestem za ale chyba za wiele osób się nie wybiera z Olyclubu :?
Wersja do druku
jestem za ale chyba za wiele osób się nie wybiera z Olyclubu :?
Lessie wybieracie się na dwa czy na jeden dzień? Chętnie bym się wybrał może uda się skrzyknąć więcej osób i zorganizować Pierwszy Zagraniczny Zlot OC :) o kryptonimie BrnOlek lub FlyOlek ;). Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli i się wybiorę to dysponuje trzema miejscami w samochodzie. Wyjazd z Poznania.
Ja jadę z 3 kumplami od Canona i KM ale to "normalni obcy" :mrgreen: ;)
Trochę wcześniej będzie AIR SHOW - 2007 w Radomiu.
1 i 2 września 2007 roku największe międzynarodowe pokazy lotnicze w Polsce odbędą się po raz kolejny na lotnisku w Radomiu.
Ktoś się wybiera?
ano będzie...ja się mocno zastanawiam ale jeśli bedę mógł tylko na jeden z nich to na 100% Brno. W Radomiu wszystko pod światło praktycznie cały dzień, no i program słabszy...
Ale warto być tak czy inaczej
Brno to nie dla mnie, nie mam czasu.
Ale do Radomia mam blisko i to sobota i niedziela.
Żeby tak jeszcze z 70-300 pojechać...
z Gdańska to kawałek ale kusi mnie to Brno.Tak na szybko wyliczyłem to mam 820 km
yac
właśnie pomyślałem że czemu by nie samolotem-poszukałem w necie ialbo kupię sigmę 135-400 i mogę pofocić samolociki na lotnisku w Gdańsku albo polecieć do Brna na piknik za min.2 tys i focić manualem 520mm
yac
OK - kto chce, abym mu zaklepał spanie, niech pisze do mnie na PM. Generalnie, jezeli ktos bedzie w Brnie na 100% - dajcie znac, umowimy sie.
Pozdrowka z Moraw.
Haha dzięki Lessie, to moja fota :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez lessie
witam wszystkich.
moje gratulacje, ładnie uchwycone i zadaje kłam stwierdzeniu że na JP tylko z lustrzanek foty przyjmują
Pewnie że nie, toż to zwykła małpa (ale olympus :) )
W każdym razie przerzucam się na lustro.
BTW: na show w Brnie będzie organizowany konkurs foto:
PHOTO CONTEST
The Czech Airshow Agency Ltd (CAA) announces a photo competition for the best pictures from the XIV.CIAF 2007. The winning pictures will be published not only at our website but also in the official catalogue of the next year´s CIAF 2008. The winners will receive awards and will also be granted some privileges concerning 15th CIAF 2008.
Sponsorzy to m. in. Olympus ČR. Więcej tutaj.
Dorzucę kamyk do ogródka, poczciwego Antka na emeryturze
Ulala, skąd ten Hamerykański? Swietny jest! [zdjecia tez :P]
Antek mi sie nie widzi :( Ot, zwykle zdjecie "pstryk - pstryk - wycieczka idzie dalej", szczegolnie drugie :(
Fotografuje moze ktoś z Was na gdańskim Lech Walesa Airport? ;)
Hamerykanski z Wrocławia. Przyleciał i się popsuł. " A taki ładny był, hamerykanski..."
W GDA nie byłem nigdy na lotnisku i z tego co wiem to tutaj też chyba nikt nie wrzuca fotek z GDA.
Ale proszę, specjalnie dla Ciebie:
http://jetphotos.net/showphotos.php?...e=1&display=15
Jak dobrze pójdzie to zajrzę w niedzielę na Air Show 2007 do Radomia, ktoś jeszcze się wybiera? Jakby co jadę w systemowej czapce 4/3 na głowie :)
LOL. Dzieki Lessie, niektore foty sa super!
Szkoda, juz myslalam, ze moze ktos z Gdanska wyczatuje pod plotem ;) :(
Jeszcze jedna gratka dla fanów lotnictwa i wojskowości: DEN NATO v Ostravě
Wstęp za darmo.
Lucas - jestem w Radomiu w sobotę.
Daghda - do zobaczenia w Brnie, przed wyjazdem musimy wymienić jakiś kontakt
@ lessie sprawdz PM. BTW: czy oplaca sie zalatwic sobie akredytacje...?
Piękna fotka. Gratulacje.Cytat:
Zamieszczone przez Lukaszs
czy się opłaca? jasne - nic nie kosztuje a nie ciśniesz się w tłumie tylko masz strefy dla prasy i możesz podejść do maszyn. wypełnij wniosek z ich strony i może przejdzie? Wymyśl jakieś wiarygodne dane - najczęściej tego nie sprawdzają Wpisz w zawodzie redaktor albo fotograf i czekaj na maila. ;)
Witam.
Wrzucam moje pierwsze w życiu zdjęcia lotnicze. Zabawa jest przednia.
Musze dodać ,że zdjęcia robione w tragicznej pogodzie (pełne zachmurzenie) ISO 400,E330 i obiektyw OPTOMAX 300mm na f=5.6 z mocowanie na M42.
Spoko, kolega mnie dzisiaj (na festiwalu w Bedzinie) czymś takim oświecił. Ile czekałeś? Będę sie musiał sprężyć... I zrobic smaka kolegom z Kraka :DCytat:
Serio nic nie buliłeś?? Coś nie wierzę :razz:
nic kompletnie...
wiesz...oni inaczej do tego podchodzą niż my...pokazy też przecież są za darmo...zarobią na miejscu, na sponsorach, wystawcach itd...To tylko u nas płacisz nawet za kibel w knajpie. ;)
Dostałem odpowiedź gdzieś po tygodniu ale pisałem wniosek na początku sierpnia.
Pisz bo to jedyna szansa na bliższe odległości. Ja wczoraj boleśnie przekonałem się w Radomiu że 40-150 to można sobie zrobić fotki ptaszka ale własnego bo żeby zrobić akrobacje w powietrzu ( zwłaszcza te z efektami kondensacji pary wodnej, grille z silników itd ) to trzeba mieć minimum 500-600mm po cropie.
Wczoraj podjąłem decyzję o zakupie 70-300, jeśli mnie nie zadowoli to spróbuję Sigmy 135-400 a jeśli dalej będzie źle to z bólem zmienię stajnię na Canona lub Nikona
Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć trochę zdjęć z pokazów Air Show Radom 2007 to zapraszam do kliknięcia w mój podpis "moje fotografie" - zacząłem wrzucać pierwsze fotki do albumów z Radomia. Mam parę setek ale 70% jeszcze na fotobanku
Nie poddawaj się lessie. Odpuściłeś 50-200 oraz EC-14? Nie rób tego... EC-14 nie będę sprzedawał, ale 50-200 w grudniu będę sprzedawał. Jak mi obiecasz pozostanie w systemie to Ci dam na niego bonus ;-)Cytat:
Całkiem poważnie piszę...
Byłem na Air Show w Radomiu i mrzemknął mi gość z E-510 i z podpiętą sigmą 50-500, wiecie może kto tam był z forumowiczów i ma taki sprzęt, jeśli tak to niech się ujawni i pokaże foty bo jestem niesamowicie ciekawy jak daje radę E-510 właśnie z taką lufą w takich warunkach jakie zastali żelażni czyli marne światło, ciemno, dalekie i szybkie obiekty, szybkostrzelność, to były niesamowite warunki na takie testy.
Ja z moim E-500 + nowszy 40-150 nie miałęm czego tam szukać, nachodzi mnie na zmianę sprzętu niestety.
Dobrze że nie jest to wątek o makro :mrgreen:Cytat:
Jak się śmiać to się śmiać :)))
Te portki to tak dla ściemy, bo to chyba spotters był :)))
Taki mail dostałem więc jak ktoś z Was coś ma...
Cytat:
W związku z dochodzeniem prowadzonym przez Państwową Komisję Badania Wypadków Lotniczych, organizator pokazów w Radomiu prosi wszystkich, którzy posiadają zdjęcia lub nagrania wideo z chwili przed lub w trakcie sobotniej katastrofy o przesyłanie materiałów, wraz z podaniem lokalizacji fotografującego na adres rzecznika Sił Powietrznych - mjra Wiesława Grzegorzewskiego -
ul. Żwirki i Wigury 1c
00-912 Warszawa
lub rzecznik@sp.mil.pl
mjr Wiesław Grzegorzewski prosi aby zdjęcia wysyłać pod adres airshow.press@sp.mil.pl
Zdjęcia nie obrobione, surówki całkowite. Zapewnia że zdjęcia pozostaną tylko i wyłącznie do użytku prokuratury i komisji.
Tel do Majora pobrany ze strony Sił Powietrznych.
mjr Wiesław Grzegorzewski pod nr. tel.: 695 143 036.
http://www.sp.mil.pl/index.php
Za wszelką pomoc w powyższej sprawie serdecznie dziękujemy.
Nie poddaję się, po prostu po czymś takim wiem czego mi brakuje. 50-200 to nadal za krótko, chociaż chciałbym mieć to szkło jako wymiennik 40-150, który poszdłby do Żyda. Jego jakość jest niezaprzeczalna. Ale teraz widzę, że na pokazach akrobacji zabawa zaczyna się od 500mm ( po cropie ). a najlepiej mieć te 600...Dlatego najpierw Zuiko 70-300 albo Sigma 135-400.Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
Air Show Brno CIAF 2007:
AWACS
1
2
3
Nasi na pokazie:
4
5
6
7
Uuu, sysunia - F-16
8
9
USAF - F-15E
10
11
Czeski Albatros:
12
B-1B Lancer:
13
14
15
16
17
USAF - C-17 Globemaster:
18
19
20
21
Breitling Jet Team & L39-Albatros
22
23
24
25
Prawie jak plaża...
26
...i pamiątkowe fotki :-)
27
Koza - obowiązkowe wyposażenie śmigłowca ;-)
28
Z Lessiem coś nie udało nam się spotkać. Trudno... Więcej tutaj
Ponumeruj foty, żeby można się było odnieść do konkretnej. Ogólnie duży mjut.
Ponumerowane. Zdjecia moga miec troche dziwna jakosc - nie spojrzalem i ustawilem im jakosc na 75% :|
Pierwsza uwaga - pokazałeś za dużo zdjęć. Trzeba było wybrać 8-10 najlepszych i tylko te zaprezentować. Wiem, że to nie łatwe, jeśli ma się z jednej akcji dużo dobrych fot. Ale sztuką jest też mądra selekcja (kto wie czy nie większą, niż samo focenie :roll: )
Przeglądnąłem zdjęcia i najbardziej podobają mi się: 11, 17, 22, 23 (ta najbardziej), 24. Pozostałe też są spox, ale za dużo...
THX - Rafale, to sa wlasnie te - wedlug mnie - najlepsze z 87... Zrobilem 180 zdjec, z czego wybralem do prezentacji wlasnie tyle. Ale bede pamietac.
fajna fotorelacja z imprezy, podobają mi się szczególnie te z detalami.
to co ja mam wybrać jak zrobiłem tysiąc...
zaraz coś powrzucam...
Fajne foty daghda. Podobają mi się szczegóły B-1...
THX - przy takiej pogodzie ze swoimi umiejętnościami (i co tu kryć - 150mm to zdecydowanie za mauo na duże ptaszki dużych chłopaków ;-) ) wolałem się skupić na detalach samolotów.
Zobaczymy, co będzie w sobotę w Ostravie na Dniu Nato.