-
Odp: "The zdjęcia"- coś ode mnie
Podziwiam ludzi fotografujących kwiaty, ale tak na poważne. Że potrafią oddać ich kolory, szczególnie te ciepłe. Tak sobie myślę żeby nad tym usiąść i rozkminić temat bo powraca do mnie rok po roku ( no ok wróciło dopiero drugi raz, ale pewnie nie ostatni).
A tu takie jedno co by można było pisać że nie ostre.
208.
Nadaje się idealnie na opakowanie jakiegoś papieru toaletowego czy innego pudru dla niemowląt.
-
Eeee.. 208 ładne jest. Takie delikatne. Mi się podoba.
-
209.
210.
Denerwujący jest fakt popełniania drobnych acz mocno rzutujących na całość błędów. Jak chodćby dziwaczne ułożenie pudełka w kadrze w 209, czy inne "nie-wiem-dlaczego-pojawiające" na innych zdjęciach z tej serii. Od jakiegoś czasu stoję w miejscu.
-
-
1 załącznik(ów)
Dawno nic, bo i nie było co.
Pomieszkiwałem w 3 krajach w tym roku. To dwa krajobrazy, jeden z najnudniejszego drugi z najciekawszego.
212.
213.
Tego nie wykonałem najlepiej, umysł mi się nieco zachłysnął. Ale mam czas żeby się na nie napatrzeć i za rok kiedy tam wrócę, a potem jeszcze raz i potem znowu, aż w końcu pewnie tam zamieszkam zrobię takie które będzie chodź trochę tak "de puta madre" jak to wybrzeże.
-
Niezła wrzutka, fajne 208, 211 i 212 ;)
-
-
Pierwszy koncert po 8 miesięcznej przerwie. Grała grupa Mystons z Finlandii.
215.
216.
217.
Po relacje i więcej zdjęć zapraszam na cowbydgoszczy
-
bardzo udane zdjecia , ogladajac w tej wielkosci nie domyslilbym sie ze to ISO 800 , gdyby nie EXIF , zdradz jeszcze jak miales ustawiona lampe , przyda sie w celach edukacyjnych
-
Leżała to tu to tam. Na pierwszym bodaj na jakiejś kolumnie po lewej i chyba waliła w sufit, na drugim na podłodze a na trzecim na kolumnie po prawej biła w te białe krzyże co by mordkę drummerowi rozjaśnić oczu nie wypalając.
Warto dodać o roli jaką spełniały świeczki/podgrzewacze zapalone na statywie od mikrofonu dając trochę ciepłego światła.
-
Echhhh, prawie byłem na tym koncercie. Niestety zaniemogłem :(
Fotki fajne.
-
A widzisz żałuj, byłbyś 6'tym widzem.
Następnym razem wpadaj, tylko weź fiszaja w kieszeń bo chętnie bym się bliżej zapoznał :D
-
Z cyklu "Puta Melancolía"
218.
219.
-
Powiedział bym że odpady, ale to nie ładnie brzmi, więc tytułując jak zwykle : Hirax w bydgoskiej Estradzie
220.
221.
222.
223.
224.
wszędzie iso z zakresu 1600-6400
-
-
A teraz w kolorze, z tych co w relacji się znalazły.
225.
226.
227.
228.
229.
Po więcej zdjęć i relacje z koncertu zapraszam na portal.
-
Potężny ładunek ekspresji wzmocniony czerwonymi dominantami. Szum dzięki temu staje się nieistotny dla mnie.
-
Bo generalnie rzecz ujmując szum jest mało istotny w tej dziedzinie.
Dziękuję za pozytywna opinię
-
Dalej koncerty, wybaczcie ale nie pamiętam nazw kapel.
230.
231.
232.
Zaczynam rąbać foty na jedno kopyto, to nie jest dobre.
-
2 załącznik(ów)
Kleję zaległe panoramy. Strzelane na szybko a teraz żałuję że nie poświęciłem niektórym widokom więcej czasu. Młody człowiek to głupi.
233.
234.
Na zdjęciach to samo z dwóch stron. Na obu widać punkty z których strzelane było inne.
-
hrr - koncertowe w ciekawej konwencji ;) Mnie osobiście by potem trafiło przy obróbce jakbym się z "duchami" miał użerać. W każdym razie podoba się.
Panoramka - zwłaszcza druga też miodzik. Na pierwszej mam wrażenie lekkiej mgiełki na dalszych planach.
-
Bardzo mi się podoba 227.
Głowa w szale, bezlik fryzury podparty napiętymi strunami, lewa dłoń steruje melodią, prawa wychodząca gdzieś z czerwieni atakuje, z kciukiem triumfalnie kończącym akord, gotującym się do następnego, oraz smagło-czerwony rewolucjonista po prawej z zaciśniętą pięścią, w dynamicznym wykroku, wykrzykujący buntownicze słowa i te okrągłe światełka z tyłu nad nim imitujące firmament.
Poruszenia postaci nie rażą, są należne, choć na pierwszym planie podwójny kontur na lewej nodze ciut za bardzo rzuca się w oczy. Ogólnie pozostałe fotki w dużej mierze sprostały moim oczekiwaniom, co do muzyki przekazywanej poprzez fotografię.
Widać pasję muzyków oraz fotografa. Wigor koloru! Świetne. Autor czai bluesa.
Pzdr, TJ
-
-
Świetna seria koncertowa.
-
Dziękuję za opinie, bardzo na nie liczę i po to utykam tu te zdjęcia aby się czegoś od Was nauczyć.
Winnetou z "duchami" na takich zdjęciach się nie użera, tylko akceptuje. A bardzo często dodają fotce klimatu i życia - za to je lubię.
Mgła na panoramie to zmora, ona się nie wydaje tylko po prostu tam jest. To izopren wydzielany przez rośliny chroniące się tym sposobem przed przegrzaniem. Na drugiej też to widać - powoduje tam ten niebieski odcień nad "lasami'.
Kilka zdjęć z wizyty Urbanskiej w bydgoskim ratuszu, z okazji "Polity" której to prapremiera miała miejsce niedawno.
Jeżeli odczuwam ograniczenia taniej lustrzanki, to chyba tylko przy takich okazjach. D3 "sąsiadów" jednak ostrzyły zdecydowanie sprawniej.
235.
236.
237.
238.
Więcej fot i opis na portalu
-
Hrr - ja nie twierdzę, żę duszki nie dodają uroku ;) Po prostu by mnie trafiło bo nie wiedziałbym, na czym się skupić przy postprocesie. Ale przy najbliższej okazji przetestuję - a nuż jakoś mi to wyjdzie ;)
Z ostatniej wrzuty ostatnia fotka :) Teraz szukam sponsora na taką bryczke ;)
-
Urbańska chyba kogoś tam ma, ale wiesz chłopak nie ściana...
Zakręć się, a nóż się uda !
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hrr
Zakręć się, a nóż się uda !
Po co Ci ten nóż? Chcesz się pociąć? :roll:
-
Mi po nic, jemu może się przydać w przesuwaniu ściany.
Chodź faktycznie głupio wygląda.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hrr
Mi po nic, jemu może się przydać w przesuwaniu ściany.
Raczej w jej (czyli tego chłopaka) usunięciu. Do czego Ty go namawiasz? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Hrr
Chodź ...
Nie pójdę, choć zapraszasz. Boję się Ciebie :???: ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Raczej w jej (czyli tego chłopaka) usunięciu. Do czego Ty go namawiasz? ;)
Nie pójdę, choć zapraszasz. Boję się Ciebie :???: ;)
A tak niewinnie od motylkow i ptaszkow zaczynal.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
To taka cicha Zosia co ma tez 13 lat.
Helmut,zebys nie dal sie namowic na nic.
-
Trzeba jakoś konkurencji się pozbywać, nie zdolnościami to inaczej. A warto pamiętać że obiektywy zuiko świetnie się nadają bo ostre bez przymykania !
-
Fajna relacja z wizyty Urbańskiej, aczkolwiek mnie najbardziej podoba się ostatnie zdjęcie z samochodami. :wink:
... a noże to lepiej zostawcie w spokoju ... :grin:
-
239.
C&B to bardziej ucieczka od walki z balansem bieli niż pomysł na fotę.
-
MZ, lekkie mydło i za jasno. Pomyślałbym też nad kadrem. Wydaje mi się, że węziej (bez tebo uciętego budynku po prawej) byłoby lepiej. :roll:
-
1 załącznik(ów)
Helmuth cenne Twoje rady zapamiętam. Zdjęcie pozytywnie mnie zaskoczyło, na miejscu nie spodziewałem się że cokolwiek z tego będzie. Wrócę i pomyślę nad lepszym bo daleko nie mam :wink:
240.
Kolejna panka, strasznie tasiemczata. Zmniejszona traci na atrakcyjności ale jakoś wątek podsycać trzeba.
-
Takie szybkie pytanko :) Czym składacie panoramy?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hrr
Helmuth cenne Twoje rady zapamiętam. Zdjęcie pozytywnie mnie zaskoczyło, na miejscu nie spodziewałem się że cokolwiek z tego będzie. Wrócę i pomyślę nad lepszym bo daleko nie mam :wink:
240.
Kolejna panka, strasznie tasiemczata. Zmniejszona traci na atrakcyjności ale jakoś wątek podsycać trzeba.
A czemu ją tak strasznie skompresowałeś - mnie ostatnio do wątku weszło bez protestów.550 Kb.
Ostatnio używam ICE, nie widzi on niestety ORF-ów. Scalam JPG-i.
Pozdrawiam AP.
-
okienkowe narzędzie, Chyba pozostanę przy Huginie ;) Też nie łyka rawów, ale co tam ;)