Zdjęcia z koncertu BOMBA !!!!!
Wersja do druku
Zdjęcia z koncertu BOMBA !!!!!
Witam . Pierwszy raz od wielu lat nie miałem wejściówki na festiwal w Jarocinie (tak wyszło) Mając tylko do dyspozycji jeden "festiwalowy "dzień uchwyciłem parę sytuacji . Dziękuję za komentarze.:wink: CDN
eleganckie!
ile ona ma lat na pierwszym ???
nie chciałbym za kilka lat widzieć swojej córki w takim ujęciu.., straszne
Witaj Robert! Świetna ta trójka. Wypatrzone super a zestawienie naprawdę świetne. Niezła historia Ci wyszła.
Świetne zestawienie.
PS Kasprzyk myślę, że wcale nie musi być taka młoda. Z reguły młode dziewczęta się postarzają. ;) Mam znajomą, która wiecznie musi dawać dowód osobisty w sklepie monopolowym, chociaż ma już dwadzieścia kilka lat, męża itd. :wink:
Dzięki za wpisy ale dziewcze jest pełnoletnie. Na takie imprezy spotkać można różnych ludzi i nie należy sugerować się wyglądem czy ubiorem .Jedziemy dalej /?
Świetny tryptyk! Moment i kadry uchwycone idealnie a czerń i biel podkreślają całość. Modelka chyba jednak podpada po ustawę o wychowaniu w trzeźwości ;)
Bardzo jej życzę pomyślności, pracy, założenia rodziny - tylko dlaczego w to nie wierzę?? dlaczego odrzuca mnie widok takiej osoby i pogarda ?
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, może jestem inny, jednak takie mam odczucia potwierdzone życiem i nigdy podobny wizerunek osoby nie skojarzy mi się z czymś dobrym, godnym naśladowania, tylko zawsze będzie odpychał.
Pzdr
Bardzo udana wstawka. Albo inaczej: WYŚMIENITA!
A ja mam potwierdzone życiem zupełnie odwrotne odczucia - raz, że pamiętam swoją młodość (nie do końca pokorną), dwa, że jestem matką nastolatki i znam sporo ludzi wyglądających podobnie jak ta dziewczyna ze zdjęcia. Może wówczas łatwiej to zrozumieć ;) Czasem coś wygląda bardziej przygnębiająco niż jest w rzeczywistości. Gorzej, jeśli jest odwrotnie ;)
Robert - bardzo porządną historyjkę pokazałeś. I na temat. I ładnie podałeś.
Bardzo dobre zdjęcia. Podobają mi się zarówno każde z osobna jak i jako całość. Cieszy jeszcze jedno - Jarocin jakoś tam żyje. Co by nie pisać o samym festiwalu i tym co się z nim stało, Jarocin to jedno z najważniejszych haseł lat 80-tych...
Ciekawe pytania zadajesz, kontrowersyjne rzeczy wypisujesz. Odczucia odczuciami, nie rozumiem pogardy, tym bardziej jej nie podzielam, mało tego dziewczyna wzbudziła jakiś rodzaj sympatii, zagrała na wspomnieniach, skojarzeniach, jedynie własnym wyglądem. Co do "odczuć potwierdzonych życiem" - mam zupełnie inne, inne też doświadczenia zawodowe. Dużo by pisać, ale tu nie wątek od tego ;-)
Dziękuję wszystkim za wpisy i komentarze . Kasprzyk myślę że to nie tak jak myślisz . Większość tych ludzi przebiera się na czas festiwalu i na 3 dni daje sobie LUZ . Poza tym normalnie uczą się i pracują (choć nie wszyscy ). Kolegę Qbic -a proszę o komentowanie zdjęć a nie postaw innych użytkowników forum . Następna wrzutka 176 - buszujący w zbożu 177- komuna 178-panny
gbic - z takimi "argumentami" jesteś w stanie "wygrać" każdą dyskusję, ale czasem lepiej dać sobie na wstrzymanie niż pisać cokolwiek.
Wracając do zdjęć, najbardziej podobają mi się sikacze ;-), chyba gdzieś widziałem dość podobne zdjęcie, tylko w tle był zdaje się duży baner z reklamą piwa.
Cześć RobercieTysiącOsiemdziesiątyÓsmy,
Kilka dobrych wrzut od czasu, kiedy się wypowiadałem...
Big Band "Carawan" Fajne, ciekawe zdjecia, ostatnie mnie najbardziej urzekło - dzięki zestawieniu 'partytury' z dyrygentem - znakomicie.
następne koncertowe odsłony - wszystkie na dobrym poziomie, najciekawszy dzieki nadzwyczaj udanemu kadrowi to 167 saksofon.
Parafrazując przysłowie: Zdrowa Woda - zimna Doda? A co do zdjęć, to dwójeczka ze swoim minimalizmem mnie urzekła. Zaś ostatnie najsłabsze i wg mnie odstaje od reszty.
parę sytuacji - fotostory znakomite. Co tu dużo gadać, seria super.
Następna wrzutka - buszujący w pszenicy - pewnie nie musiałeś ich przekonywać, żeby użyźnili pole? Bardzo fajne zdjęcie.
177- komuna nazwałbym raczej "Pokolenie MCDonalds", fajny dokument, zaś 178-panny - "Poczytaj mi, Mamo".
Dobre dokumentacyjne z opowieścią ujęcia wydarzeń jarocińskich. Szczerze zazdroszczę tych kadrów.
pozdrawiam,
Robert, pierwszy tryptyk z Jarocina dla mnie kapitalny.
Udana opowiesc od poczatku do konca.
Z drugiej wrzutki z tej serii zgadzam sie z Karolem...sikacze wygrywaja :grin:
Dwie ostatnie wrzuty prześwietne :):):)
Panny i buszujący :lol: na tak. W komunie trochę zbyt dużo pleców. :wink:
Długo nic nie wrzucałem choć na Forum zaglądam dość często . W listopadzie odbył się w moim mieście koncert Dżemu - miałem dość komfortowe warunki bo znajdowałem się pod sceną . Czas na oceny .:wink:
Cześć RobercieTysiącOsiemdziesiątyósmy
Dwa z tych zdjęć zdaje się (o)ceniłem już w galerii, trzeba przyznać że w rzeczy samej wybrałeś dwa lepsze, z tej czwórki.
Pozostałe dwa automatycznie porównuję do tych dwóch z galerii, i od razu tracą na swoim wyrazie - kolorowy solista - centralny mocno, zaś dwie gitary - ta z niebieskim światłem i doświetloną twarzą wygrywa w przedbiegach.
Widać jednakoż, że koncertówki cię kręcą, ja zaś czekam na szersze kadry,a nie tylko portrety koncertowe.
pozdrawiam,
Bardzo dobre kadry, staranne, dobrze naświetlone, w pewnym sensie aż za poprawne. Ciężko się do czegoś doczepić i może dlatego komentarzy jak na lekarstwo. Najbardziej podoba mi się zdjęcie trzecie, nie dlatego, że jest b&w, tylko najwięcej się na nim dzieje. Pozostałym zdjęciom chyba właśnie trochę brakuje dynamiki. Artyści na scenie wyglądają jak pomniki (akurat ci zasługują na to miano ;-)), aż zaglądnąłem w exif. Ja koncerty fotografuję sporadycznie, ale naświetlałbym pewnie niektóre kadry przy dłuższym czasie, powiedzmy 1/20s. Efekt byłby mniej pewny, ale pewnie w przypadku niektórych fot, bardziej spektakularny.
Podpisuję się pod postulatem Sawy o szersze kadry, skierowanie czasem obiektywu w stronę publiczności.
Za poprzednikami, przydałoby się coś szerzej też pokazać.
1 i 3 dobrze oddają emocje, podobają mi się.
Witam 183 -publika (szerzej )
Zgadzam się z Karolem, są za poprawne ! Ale rozumiem bo sam miałem niedawno przyjemność robić zdjęcia koncertującemu Dżemowi, który przy dobrym oświetleniu tak po prostu wychodzi. Fajne zdjęcia.
Cześć RoebrcieTysiącOsiemdziesiątyÓsmy,
Koncert w namiocie, a atmosfera jak na Łemblej...
Jest publika, Czarno-biała, ale nie smutna - dużo emocji, radości i zabawy widoczne na focie. A jak to w kolorze wyglądało? Soczyście, czy stonowane, bluesowe barwy?
pozdrawiam,
Dzisiaj wakacyjnie .Widoki znad morza .187 z wędkarzem jest trochę hmm kiczowate ale mi się podoba . Dzięki za wpisy
Z ostatniej serii bardzo mi się spodobało trzecie, świetne :grin:
3,4 fotografia superek, b. sie podoba.:)
A te kamloty to gdzie sfotografowane? Fajoskie - nie znam.
1-sze i 3-cie dobre jest
4-te dla mnie najlepsze, może dlatego że nie przepadam za monochromami. Podziwiam warsztat, Dżem tez bardzo mi się podoba.
Witam wszystkich . Trochę z szuflady turniej taekwondo albo karate kid . Reporterka albo mydło i powidło bo pomimo tego że mam tam kilka zdjęć no nie potrafię złożyć z tego historii czegoś zawsze mi tam brakuje .Potem wrzucę trochę koloru :) Dzięki za wszystkie komentarze .
ostatnie fajne dynamiczne ! Jeszcze lepiej wyszłoby gdybyś na 54 mm podkręcił i stanął dalej. Postać odcięła by się ciut od tła.
Pozdrawiam !!
Za przedmówcą - z ostatniej serii 5 mi się podoba najbardziej. Pozdrawiam.